Gör vår undersökning om kompetensutveckling för chansen att vinna en helt gratis utbildning från Keystone Production!

Datadriven försäljning & AI

IHM Korta YH, Distans
Längd
14 veckor
Nästa kurstillfälle
2 september, 2024 se detaljer
Utbildningsform
Korta YH-utbildningar
Längd
14 veckor
Nästa kurstillfälle
2 september, 2024 se detaljer
Utbildningsform
Korta YH-utbildningar
Få mer information om utbildningen, arrangörerna svarar oftast inom 48h 👍

Kursbeskrivning

IHM Korta YH

DRIV STARKARE RESULTAT MED AI OCH DATA

Denna kurs ger dig en omfattande och praktisk insikt i hur data och AI kan användas i försäljningsprocesser, vilket kommer att möjliggöra både optimering och kvalitetsförbättring av försäljningsmetoder och kundinteraktioner.

Kursen ger dig djup kompetens och verktyg för att integrera datadrivna insikter och AI-tekniker som stöd i försäljningsarbetet. Målet är att du ska kunna driva och utveckla datadrivna försäljningsstrategier med stöd av AI i linje med företagets mål och marknadens behov.

En särskild betoning läggs på utvecklingen av praktiska färdigheter såsom analys av kunddata, utformning av AI-drivna försäljningsstrategier och implementering av AI-tillämpningar för att effektivisera försäljningsprocesserna.

Centrala delar i kursen är även etik och dataskydd tillsammans med hållbara affärsmodeller - viktig och nödvändig kompetens för att säkerställa en korrekt och ansvarsfull användning av de nya tekniska möjligheterna i säljarbetet.Detta ger dig kunskaper hur du ska navigera i dataskyddslagar och utveckla försäljningsstrategier som respekterar kundens integritet och främjar transparent affärspraxis.

DET HÄR ÄR EN KORT YH-KURS

IHMs korta YH-kurser är kostnadsfria, flexibla, på deltid och distans och skräddarsydda för arbetsmarknadens behov. YH-kurserna riktar sig till dig som redan är verksam inom en bransch, har arbetat inom samma område alternativt att du har tillgodogjort dig kompetensen via studier. Syftet med utbildningen är att bygga vidare och bredda din kompetens för att ta nya steg i karriären.

Att läsa en kurs på distans har många fördelar. Du får kvalificerad utbildning där det passar dig. Dessutom kan du flexibelt bestämma ditt schema efter dina preferenser och så kommer du i kontakt med andra deltagare spridda över hela Sverige.

Att läsa en deltidskurs samtidigt som du arbetar ger inte bara skjuts i din karriärutveckling, det kan också vara ett sätt att prova något nytt - utan en paus i din karriär.

Samtliga kurser kräver grundläggande behörighet (slutbetyg ifrån gymnasieskola, eller motsvarande) i kombination med specifik yrkes-/utbildningserfarenhet - var därför noga när du ansöker så att alla relevanta betyg och intyg bifogas i din ansökan. 

Kommande kursstarter

1 tillgänglig kursstart

2 september, 2024

 • Korta YH-utbildningar
 • Distans

Målgrupp

För att din ansökan skall bedömas behöver du skicka in dina gymnasiebetyg (eller motsvarande) samt fylla i och bifoga bilaga för Yrkeserfarenhet.

Behörighet

Gymnasieexamen med godkänt betyg i kurserna Svenska 1, Matematik 1 och Engelska 5, eller motsvarande.

Minst 18 månaders yrkeserfarenhet från försäljning eller motsvarande.

Kursinnehåll

35 poäng

 • Grundläggande och avancerad dataanalys för försäljning.
 • Användning av CRM-system och försäljningsautomatiseringsverktyg.
 • Tillämpning av AI och maskininlärning i säljprocesser.
 • Strategier för datadriven kundupplevelse ochpersonalisering.
 • Etik och dataskydd vid tillämpning av AI
 • Integrering avhållbarhetsprinciperi datadrivna försäljningsstrategier för att främja miljövänliga affärsmodeller och produkter.
 • Analysera hur datadriven försäljning och AI kan bidra till minskade miljöavtryck genom optimerad logistik och resurseffektivitet.

UPPLÄGG

 • Förinspelade teorifilmer från ansvariga lärare på kursen
 • Schemalagda valfria workshops på dagtid (spelas ej in)
 • Digitalt studiematerial
 • Instuderingsfrågor, övningar och reflektionsuppgifter
 • Examinationer sker individuellt på distans för respektive delkurs
 • Eventuellt tillkommer kurslitteratur

Alla studerande startar kursen samtidigt men du väljer själv när vilken tid i veckan det passar dig att studera. Schemalagda tillfällen med lärare är inte obligatoriska men en stor del av pedagogiken på IHM Yrkeshögskola bygger på egna erfarenheter från lärare och kursdeltagare. Examinationer sker på distans för respektive delkurs. 

Investering

Utbildningen är avgiftsfri och berättigar till studiemedel. Ansök hos CSN. Kostnad för litteratur tillkommer.

Examen, diplom m.m.

Utvecklingen av generativ AI har öppnat upp helt nya och revolutionerande sätt att bedriva datadriven försäljning på, inte minst när det kommer till försäljningsprognostisering och i interaktionen med kunden. Rapporter visar att högpresterande säljteam använder AI som verktyg i mycket högre grad i jämförelse med mer lågpresterande team.

Genom datadrivna processer och tillämpning av AI kan företag optimera försäljningsstrategier, åstadkomma bättre prognostiseringar och fatta snabbare och mer välinformerade beslut. AI-tillämpningar kommer inte att ersätta säljare men förändra arbetssätt och därmed kompetenskrav.

Kursen riktar sig till dig som arbetar med försäljning och som behöver kompetens och verktyg för attsjälvständigt och professionellt arbeta med datadriven försäljning med stöd av AI.Med denna kurs får du djupgående och praktisk förståelse för användningen av data och AI i försäljningsprocesservilket kommer attöppna dörrar för att såväl optimera som kvalitetsförbättra försäljningsprocesser och kundinteraktioner.

Intresseanmälan

Beställ information

Fyll i formuläret för att få mer information om Datadriven försäljning & AI, direkt från arrangören. Det är gratis och inte bindande!

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämpas.
IHM Korta YH
Fabriksgatan 25
41250

Hitta din korta YH utbildning på IHM Yrkeshögskola!

När du läser en kort YH-utbildning på IHM får du inte bara kompetens för ett efterfrågat framtidsyrke. Hos oss utvecklas du till en modig nytänkare, med förmågan att bryta invanda mönster och driva innovation. Vill du vara med och forma...

Läs mer om IHM Korta YH och visa alla utbildningar.

Highlights