Läsa och analysera en årsredovisning

Företagsuniversitetet, i Stockholm
Längd
2 dagar
Pris
15 900 SEK exkl. moms
Nästa kurstillfälle
27 maj, 2024 se detaljer
Utbildningsform
Öppen utbildning
Längd
2 dagar
Pris
15 900 SEK exkl. moms
Nästa kurstillfälle
27 maj, 2024 se detaljer
Utbildningsform
Öppen utbildning
Från 15 900 SEK exkl. moms / person

Kursbeskrivning

Kreditbedömningar – en grundläggande kunskap

Målet med utbildningen är att du ska kunna läsa, förstå och analysera en årsredovisning för ett aktiebolag, även om du inte har några tidigare kunskaper i bokföring eller bokslut.

Det är inte bara de som jobbar med bokföring och bokslut som behöver veta hur man kan bedöma ett företag och dess ekonomiska situation. Det är självklart viktigt vid köp och försäljning av företag, men det behövs också i vanligt förekommande situationer som till exempel när man står inför att välja en underleverantör. Att göra en korrekt bedömning av företag och andra motparter är en grundläggande kunskap för många. Balans- och resultaträkningens konstruktion inbjuder ibland till kreativ bokföring och då är det viktigt att kunna se igenom friserade och felaktiga siffror.

Kommande kursstarter

1 tillgänglig kursstart

27 maj, 2024

  • Öppen utbildning
  • Stockholm

Målgrupp

Utbildningen kräver ingen förkunskap om bokföring eller bokslut och vänder sig till alla som kan ha nytta av att förstå ekonomiska rapporter. Främst brukar det vara kredithandläggare, reskontrapersonal, inköpare, säljare med eget resultatansvar och kundansvariga i bank.

Företagsuniversitetet är certifierade av Almega

I maj 2021 fick Företagsuniversitetet Almega Utbildningsföretagens högt ansedda auktorisation och anses därmed uppfylla de fastställda kvalitetskriterierna.

 – Vi är stolta över auktorisationen. Det är ett formellt bevis på det som våra kursdeltagare och kunder alltid vittnat om: att Företagsuniversitetet står för hög kvalitet och att vi har system för att åstadkomma det, säger Stefan Haglund, Företagsuniversitetets vd.

 

Lärare

Lärare
Owe Marstorp

Intresseanmälan

Beställ information

Fyll i formuläret för att få mer information om Läsa och analysera en årsredovisning, direkt från arrangören. Det är gratis och inte bindande!

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.

Recensioner

Snittbetyg: 4,7

Baseras på 67 recensioner
Skriv en recension
5/5
TonyNorrby
20 maj 2019

Martins öppna personlighet och engagemang under dessa dagar höjde helhetsintrycket! Bra kursmaterial.

5/5
Kursdeltagare
20 maj 2019

Kursen i sin helhet, med kursmaterial, anpassning efter alla deltagare samt inga frågor obesvarade.

5/5
Kursdeltagare
20 maj 2019

Väldigt bra praktikfall och bra att det blev mycket dialog som gjorde att jag förstod ännu mer. Kursledaren är lätt att lyssna på och inlyssnande på ens frågor, kom med bra och...

Visa mer
Företagsuniversitetet
Posthuset
Vasagatan 28
11120 Stockholm

Uppgradera dina kunskaper på Företagsuniversitetet

Hos oss hittar du den kunskap du behöver för att framtidssäkra dig i din yrkesroll. Vi erbjuder kurser inom allt från HR, ledarskap och kommunikation till säkerhet och ekonomi. Både öppna datumsatta kurser och företagsinterna skräddarsydda utbildningar. Hos oss hittar...

Läs mer om Företagsuniversitetet och visa alla utbildningar.

Highlights