Visa utbildning.se som: Mobil

Psykiatri för icke-psykiatriker

Confex
Kort om utbildningen
2 dagar
11 990 SEK exkl. moms
Öppen utbildning
   
Göteborg, Malmö, Stockholm

Kursbeskrivning

Psykiatri för icke-psykiatriker


Psykiatri för icke-psykiatriker - För dig som i arbetet möter människor i psykisk obalans.

Du som arbetar med och möter människor i ditt arbete kommer emellanåt i kontakt med personer som mår psykiskt dåligt. Depressioner, ångest och andra psykiska sjukdomar ökar i samhället.

Det är inte alltid lätt att veta hur du förhåller dig på ett sätt som förmedlar trygghet och som skapar ett bra möte både för dig och för den psykiskt sjuke. På den här kursen kommer du att få lära dig mer om personer med psykisk ohälsa och hur du bemöter dem på rätt sätt.

På så sätt kan du arbeta bort mycket av den osäkerhet som du kanske känner inför mötet med psykiskt sjuka och du blir tryggare och bättre rustad så att du kan utöva ditt yrke på bästa sätt.

Vår kursledare, Michael Rangne, är överläkare och specialist i psykiatri med grundläggande utbildning i kognitiv beteendeterapi. Han är sedan många år arbetsledare och rekryterings- och utbildningsansvarig för ett sjuttiotal underläkare vid Norra Stockholms psykiatri. Michael har stor vana att utbilda en rad olika yrkesgrupper om grunderna i psykiatri och han är en av våra mest uppskattade föreläsare.

Detta är en grundläggande kurs och det krävs därför inga förkunskaper inom psykiatri. Vi har arrangerat denna kurs under flera år och de hundratals deltagare som medverkat genom åren har varit mycket nöjda med kursen. De anser den väldigt lärorik och många rekommenderar den till kollegor som också anmält sig till kursen.

Kursledare:

Agnes Mellstrand
Agnes är legitimerad psykolog med KBT-inriktning och en van föreläsare och handledare. Tack vare hennes gedigna kliniska erfarenhet från psykiatrin och pedagogiska färdigheter i kombination med god vana av konsultinsatser, får hon genomgående positiva utvärderingar från sina kunder. I omdömena betonas hennes professionalitet, värme och inte minst hennes goda förmåga att entusiasmera och engagera andra. Hon delar med sig av sitt kunnande för att åstadkomma hållbara och positiva beteendeförändringar på såväl individnivå som på gruppnivå, vilket Agnes brinner för.

Kursinnehåll

  • Få ökad kunskap om olika psykiska sjukdomar och lär dig vad du bör vara uppmärksam på
  • Vad som är viktigt att tänka på när du kommunicerar med psykiskt instabila personer
  • Vad som är viktigt att tänka på när du kommunicerar med psykiskt instabila personer
  • Hitta balansen mellan professionalitet och medmänsklighet – agera kunnigt och tryggt
  • Bli starkare och lär dig sätta gränser – samtidigt som du skapar en god relation med patienten
  • Psykisk livräddning – så bemöter du en person med självmordstankar

Intresseanmälan

Fyll i formuläret för att få mer information om Psykiatri för icke-psykiatriker, direkt från arrangören. Det är gratis och inte bindande!

Confex

Confex

Vi vill hjälpa dig att lyckas på jobbet!

Vi tror att människor växer och presterar bättre genom ökad kunskap och inspiration, och vi arbetar varje dag för att vara en del av det som gör svenskt arbetsliv ännu bättre. Vi utvecklar alla våra kurser och konferenser från idé till...


Läs mer om Confex och visa alla utbildningar.

Kontaktuppgifter

Confex

Lilla Bommen 6
411 04 Göteborg

 Visa telefonnummer

Recensioner
Bli den första att recensera Psykiatri för icke-psykiatriker!