Visa utbildning.se som: Mobil

Vi gör just nu en uppföljande undersökning gällande hur COVID-19 har påverkat och fortsätter att påverka hur och om du väljer att gå en utbildning. Vi är så tacksamma om du vill svara på våra frågor. Gå till undersökningen.

Psykiatri för icke-psykiatriker

Confex
Kort om utbildningen
2 dagar
9 990 SEK exkl. moms
Nästa tillfälle: 2020-10-06 - Stockholm
Göteborg, Malmö, Stockholm
Kommande starter
Stockholm
9 990 SEK
2020-10-06

Stockholm
9 990 SEK
2020-11-17

Göteborg
9 990 SEK
2020-11-24

Malmö
9 990 SEK
2020-12-01
Psykiatri för icke-psykiatriker

Kursbeskrivning

Hitta balansen mellan professionalitet och medmänsklighet – agera kunnigt och tryggt

Du som arbetar med och möter människor i ditt arbete kommer emellanåt i kontakt med personer som mår psykiskt dåligt.

Depressioner, ångest och andra psykiska sjukdomar ökar i samhället. Det är inte alltid lätt att veta hur du förhåller dig på ett sätt som förmedlar trygghet och som skapar ett bra möte både för dig och för den drabbade.

På den här kursen kommer du att få lära dig mer om psykisk ohälsa och hur du bemöter drabbade på rätt sätt. På så sätt kan du arbeta bort mycket av den osäkerhet som du kanske känner inför mötet med psykiskt sjuka, du blir tryggare och bättre rustad för att utöva ditt yrke på bästa sätt.

Din kursledare Agnes Mellstrand är legitimerad psykolog med KBT-inriktning och har en gedigen erfarenhet inom området. Under två intensiva och lärorika kursdagar kommer du att få reflektionsövningar och konkreta verktyg att använda dig av för att främja återhämtning, analys och självreflektion. Vi jobbar i en tillitsfull atmosfär för att möjliggöra erfarenhetsutbyte för den som vill och verkliga fallexempel från er vardag. Syftet med kursen är att du ska få djupare kunskaper som ger dig en ökad förståelse och trygghet i mötet med personer med psykisk ohälsa.

På kursen lär du dig bland annat (läringsmål)

  • Få ökad kunskap om olika psykiska sjukdomar och lär dig vad du bör vara uppmärksam på
  • Ökad förståelse för hur du kommunicerar med psykiskt instabila personer
  • Hitta balansen mellan professionalitet och medmänsklighet – agera kunnigt och tryggt
  • Bli tryggare, närvarande och sunt gränssättande – samtidigt som du skapar en god relation med personen
  • Psykisk livräddning – så bemöter du en person med självmordstankar

Hur påverkar COVID-19 denna utbildning?

Vi på utbildning.se är övertygade om att kunskap driver människor och organisationer framåt. Det gör även de arrangörer vi samarbetar med.
Många utbildningar ställs exempelvis om från klassrums- till distansutbildning.

För att ta reda på om en utbildning påverkas med anledning av COVID-19, kontakta gärna arrangören.

Målgrupp

Målgrupp och förkunskaper
Kursen är för dig som i arbetet möter människor i psykisk obalans.
Det är en grundläggande kurs och det krävs inga förkunskaper inom psykiatri. Vi har arrangerat denna kurs under flera år och de hundratals deltagare som medverkat genom åren har varit mycket nöjda med kursen. De anser den väldigt lärorik och många rekommenderar den till kollegor som också anmält sig till kursen.

Kursledare:

Agnes Mellstrand är legitimerad psykolog med KBT-inriktning med lång erfarenhet av KBT-behandling både individuellt och i grupp inom psykiatrin, privatvården och företagshälsovården.

Agnes är en van föreläsare och handledare. Tack vare hennes gedigna kliniska erfarenhet och pedagogiska färdigheter i kombination med god vana av konsultinsatser, får hon genomgående positiva utvärderingar från sina kunder. I omdömena betonas hennes professionalitet, kompetens, värme och inte minst hennes goda förmåga att entusiasmera och engagera andra. Hon delar med sig av sitt kunnande för att åstadkomma hållbara och positiva beteendeförändringar på såväl individnivå som på gruppnivå.

Intresseanmälan

Fyll i formuläret för att få mer information om Psykiatri för icke-psykiatriker, direkt från arrangören. Det är gratis och inte bindande!

Recensioner

Snittbetyg: 4,8

Baseras på 83 recensioner.

Nina Abenius
(5)
Mycket kompetent och duktig föreläsare som lyckades förmedla ett komplicerat område med tydligt språkbruk och exempel. Bra kurs både för mitt professionella och privata jag.
Inger Wegedal
(5)
Mycket bra föreläsare. Kursmaterialet bra nivå då vi var deltagare från olika yrkeskategorier. Engagerad, effektiv . Allt var perfekt .
Maria Linghall
(5)
Bästa föreläsaren och omhändertagandet!

Confex

Confex

Confex

Confex är en ledande kursleverantör som erbjuder kurser som är anpassade till det skandinaviska arbetslivet. Sedan 1997 har vi hjälpt hundratusentals deltagare att nå sina personliga karriärmål och vi erbjuder en unik bredd av kurser för ett brett spektrum av...


Läs mer om Confex och visa alla utbildningar.

Kontaktuppgifter

Confex

Kronhusgatan 7
411 05 Göteborg

 Visa telefonnummer

Intresseanmälan

För att få mer information om utbildningen Psykiatri för icke-psykiatriker från Confex, fyll i dina uppgifter:

Recensioner
Kursrecensioner
(4,8)
Baseras på 83 recensioner.
Läs recensioner
Arrangörsrecensioner
(4,9)
Baseras på 1743 recensioner.
Alla recensioner för arrangören

Liknande utbildningar