Nya regler om förverkande

BG Institute, i Stockholm (+1 orter)
Längd
Heldag
Pris
9 900 SEK exkl. moms
Nästa kurstillfälle
5 november, 2024 (+2 kursstarter)
Utbildningsform
Öppen utbildning, Onlineutbildning
Längd
Heldag
Pris
9 900 SEK exkl. moms
Nästa kurstillfälle
5 november, 2024 (+2 kursstarter)
Utbildningsform
Öppen utbildning, Onlineutbildning
Från 9 900 SEK exkl. moms / person

Kursbeskrivning

På denna kurs går hovrättsrådet Sven Johannisson igenom förverkandelagstiftningen med fokus på de nya bestämmelser som kommer att träda i kraft under hösten 2024.

 Regelverket kring förverkande genomgår just nu betydande förändringar. Lagrådsremissen En ny förverkandelagstiftning är en av de största reformerna på straffrättens område sedan brottsbalken infördes för 60 år sedan. Med Lagrådets synpunkter i beaktande är ambitionen att en proposition ska lämnas in redan i maj.

Bestämmelserna i brottsbalken har getts en mer generell räckvidd och en ny form av förverkande – självständigt förverkande – ska införas. Kursen ger en överblick över förverkandelagstiftningen och de materiella grunderna för beslut om förverkande. Tonvikten ligger på de bestämmelser som finns i brottsbalken men även bestämmelserna i specialstraffrätten berörs. Även vissa processuella frågor tas upp.

Bakgrund:

De nya reglerna syftar till att strypa den kriminella ekonomin genom att skapa nya och effektivare möjligheter att ta brottsvinster från kriminella.

Kommande kursstarter

Välj mellan 2 kursstarter

5 november, 2024

  • Öppen utbildning
  • Stockholm

5 november, 2024

  • Onlineutbildning
  • Distans

Intresseanmälan

Beställ information

Fyll i formuläret för att få mer information om Nya regler om förverkande, direkt från arrangören. Det är gratis och inte bindande!

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.
BG Institute
Humlegårdsgatan 14
114 46 Stockholm

BG Institute – Sveriges ledande leverantör av juridiska utbildningar!

BG Institute har Sveriges största utbud av juridiska kurser för flera branscher och anlitar de främsta föreläsarna. Vi riktar oss till dig som kommer i kontakt med juridiska frågeställningar och genomför kontinuerligt omfattande kundundersökningar för att alltid erbjuda det bästa...

Läs mer om BG Institute och visa alla utbildningar.

Highlights