Förhandlingsteknik i samband med ledningsrätter

BG Institute, i Stockholm (+1 orter)
Längd
Två dagar
Pris
18 500 SEK exkl. moms
Nästa kurstillfälle
9 september, 2024 (+4 kursstarter)
Utbildningsform
Öppen utbildning, Onlineutbildning
Längd
Två dagar
Pris
18 500 SEK exkl. moms
Nästa kurstillfälle
9 september, 2024 (+4 kursstarter)
Utbildningsform
Öppen utbildning, Onlineutbildning
Från 18 500 SEK exkl. moms / person

Kursbeskrivning

Välkommen till en ny kurs inom förhandlingsteknik i samband ledningsrätter under ledning av förhandlingsexperten Johan Lagerbielke.

Dag 1 – Förhandlingar i allmänhet. Förberedelse inför förhandling, pris- och problemlösandeförhandlingar samt förhandlingens psykologi och kommunikationen med motparten Vi kommer under dagen att lära oss grunderna i pris- och problemlösandeförhandlingar samt grundläggande kommunikation i samband med förhandlingar. Under den första kursdagen kommer fokus att ligga på förberedelse inför förhandling gällande ledningsrätter. En allmän, enkel och mycket användbar modell för förberedelse till förhandling kommer att introduceras. Förberedelsemodellen kommer ursprungligen från Harvard Law School och har vidareutvecklats vid Handelshögskolan i Stockholm. Under dagen så får du träna dig på att förbereda dig utifrån den allmänna förberedelsemodellen. Förhandlingssimuleringarna den första kursdagen kommer att ha ett allmänt innehåll. Syftet med detta är att fokus skall ligga på själva förhandlingstekniken och inte på den juridiska analysen som annars lätt kan hamna i förgrunden. Dag 2 – Förhandlingar, case samt hur man bygger konstruktiva relationer. Under den andra kursdagen kommer vi att tillämpa förhandlingsmodellen på besvärliga situationer i samband med ledningsrätter. Vi ser på alternativen inför en förhandling; tex en annan dragning eller att söka ledningsrätt och gå till domstol? Hur kan vi använda oss av dessa? Vi kommer också se på bemötande strategier och hur det kan användas i kontakter med markägare. Vad har vi att spela med i förhandlingar och hur undviker vi prejudicerande uppgörelser? Slutligen ska vi titta på strategier för besvärliga situationer som kan uppkomma t.ex. förhandlingar i samband med ledningsrätter med entreprenörer, myndigheter och kanalisationsägare. Hur kan vi hantera besvärliga motparter och vanliga situationer som dyker upp? Kursdokumentation Kursdokumentation lämnas av Johan Lagerbielke vid kurstillfället. Övrigt Kursen är interaktiv work-shop och den bärande tanke är att deltagarna skall få med sig en strukturerad metod för att förbereda sig inför och genomföra förhandlingar samt få träna förhandling utifrån metoden.

Kommande kursstarter

Välj mellan 4 kursstarter

9 september, 2024

  • Öppen utbildning
  • Stockholm

9 september, 2024

  • Onlineutbildning
  • Distans

8 maj, 2025

  • Öppen utbildning
  • Stockholm

8 maj, 2025

  • Onlineutbildning
  • Distans

Intresseanmälan

Beställ information

Fyll i formuläret för att få mer information om Förhandlingsteknik i samband med ledningsrätter, direkt från arrangören. Det är gratis och inte bindande!

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.
BG Institute
Humlegårdsgatan 14
114 46 Stockholm

BG Institute – Sveriges ledande leverantör av juridiska utbildningar!

BG Institute har Sveriges största utbud av juridiska kurser för flera branscher och anlitar de främsta föreläsarna. Vi riktar oss till dig som kommer i kontakt med juridiska frågeställningar och genomför kontinuerligt omfattande kundundersökningar för att alltid erbjuda det bästa...

Läs mer om BG Institute och visa alla utbildningar.

Highlights