Visa utbildning.se som: Mobil

Har covid-19 påverkat dina planer på att läsa en utbildning? Svara på vår korta undersökning och hjälp oss att hjälpa dig!

Sockerberoende – Metoder och verktyg för praktisk rådgivning, distans

Bergklint education
Kort om utbildningen
5 dagars heltidstudier, 6 månader halvtid
2 496 SEK exkl. moms
Nästa tillfälle: 2020-10-26 - Distans
Distans
Kommande starter
Distans
2 496 SEK
2020-10-26

Kursbeskrivning

Verktyg och metoder för praktiskt rådgivning. För företag och privatpersoner i hela landet.

Idag lider många av beroendeproblematik av olika slag och vissa forskare menar att sockerberoende ska räknas som en beroendedrog.

En stor del av befolkningen har svårt att hantera sitt sockerintag och behöver kunskap om metoder som kan bryta deras beteende. Här får du lära dig olika strategier och metoder som du kan använda dig av i rådgivningssituationer för att hjälpa dessa människor hantera sitt sockerintag.

Kursen tar upp hur socker och andra droger påverkar hjärnans belöningssystem och resten av kroppen, samt hur ett beroende uppstår. Den tar upp sockerberoendets biokemiska processer och deras påverkan på hjärnan. Du får också lära dig tolka varningssignaler samt olika verktyg och metoder för att stoppa beroendeprocessen och förebygga återfall. Du får grundläggande kompetens i beroendeprocessen för att arbeta med människor som vill bli av med sitt sockerberoende.

Sockerberoende-utbildningen bygger på den senaste forskningen om sockerberoende och omfattar både teoretiska och praktiska moment med många kundfall. Det gör dig väl rustad för att arbeta direkt ut mot kund när du slutfört utbildningen.

Du får under hela utbildningen stöd och vägledning av en kompetent och erfaren lärare som ger snabb återkoppling på dina frågor. All kommunikation sker via mail. För att delta på utbildning krävs tillgång till obligatorisk litteratur, dator och internetuppkoppling.

I mån av plats har vi även löpande antagning på utbildningen!

Hur påverkar COVID-19 denna utbildning?

Vi på utbildning.se är övertygade om att kunskap driver människor och organisationer framåt. Det gör även de arrangörer vi samarbetar med.
Många utbildningar ställs exempelvis om från klassrums- till distansutbildning.

För att ta reda på om en utbildning påverkas med anledning av COVID-19, kontakta gärna arrangören.

Målgrupp

Detta är en vidareutbildning för kostrådgivare, dietister, kostekonomer eller dig med likvärdig utbildning inom näringslära som vill få en djupare kompetens inom sockerberoendeproblematiken.

För att ta del av utbildningen och kunna tillgodogöra dig kunskaperna krävs någon typ av utbildning där näringslära ingått, exempelvis Kostrådgivarutbildning eller likvärdig utbildning.

Kursinnehåll

  • Sockerkonsumtion
  • Aptitreglering
  • Ätstörningar
  • Beroendeproblematik – olika beroenden
  • Sockerberoende – sanning eller myt
  • Sockrets påverkan på hjärna och kropp
  • Det dolda sockret
  • Behandling och prevention av återfall
  • Samtalsmetodik/MI - motiverande samtal
  • Praktiska övningar

Video

Investering

3.120 kr (exkl. moms) 3.900 kr (inkl. moms).

Efter kursens slut och godkända uppgifter ges ett kursintyg på slutförd utbildning! Avgift för kursintyg, 400 kr (exkl.moms) 500 kr (inkl.moms).

Intresseanmälan

Fyll i formuläret för att få mer information om Sockerberoende – Metoder och verktyg för praktisk rådgivning, distans, direkt från arrangören. Det är gratis och inte bindande!

Recensioner

Snittbetyg: 5

Baseras på 1 recensioner.

Kursdeltagare
(5)
Uppgifterna man fick under utbildningen var väldigt givande och bra, kursinnehållet var jättebra. Litterturen var också bra! Jag tycker att kursen var intressant och vi fick under utbildningen lära oss vad den senaste forskningen inom området visar. I framtiden vill jag jobba som Kostrådgivare med kunder som är sockerberoende och just nu håller ...
Visa mer

Bergklint education

Bergklint education

Vi vänder oss till såväl privatpersoner som företag både inom den privata och offentliga sektorn. Vi håller föreläsningar, kurser och utbildningar. Utbildningarna består av både teoretiska och praktiska moment som bygger på vetenskapligt förankrad forskning. För att uveckla dina styrkor...


Läs mer om Bergklint education och visa alla utbildningar.

Kontaktuppgifter

Bergklint education

Maskingatan 5
417 64 Göteborg

 Visa telefonnummer

Intresseanmälan

För att få mer information om utbildningen Sockerberoende – Metoder och verktyg för praktisk rådgivning, distans från Bergklint education, fyll i dina uppgifter:

Recensioner
Kursrecensioner
(5,0)
Baseras på 1 recensioner.
Läs recensioner
Arrangörsrecensioner
(5,0)
Baseras på 27 recensioner.
Alla recensioner för arrangören

Liknande utbildningar