Visa utbildning.se som: Mobil

Fördjupningskurs för kostrådgivare – distans

Bergklint education
Kort om utbildningen
12 dagar heltid, 6 mån deltid
3 996 SEK exkl. moms
Nästa tillfälle: 2022-08-29 - Distans
Distans
Onlineutbildning
Kommande starter
Distans
3 996 SEK
2022-08-29

Distans
3 996 SEK
2022-09-26

Distans
3 996 SEK
2022-10-31

Distans
3 996 SEK
2022-11-28

Kursbeskrivning

Fördjupa dina kunskaper inom kostrådgivning 

Har du en kostrådgivarutbildning och vill öka kunskaper inom kostrådgivning? För dig som är verksam som Kostrådgivare, erbjuder vi nu en fördjupningskurs, där du kan öka din kompetens och fördjupa dina kunskaper ytterligare inom området. Efter denna 12 dagars utbildning inom kostrådgivning kommer du att kunna erbjuda dina tjänster till en bredare målgrupp än tidigare. 

Kursupplägg:

Denna fördjupningskurs för kostrådgivare består av två delkurser,  idrottsnutrition och sockerberoende, och omfattar cirka 100 studietimmar (12 dagar). Du väljer själv om du vill studera på heltid eller deltid, men du har upp till sex månader på dig att slutföra dina studier. 

När kursen är avklarad och du har godkända uppgifter på både delkurserna får du ett diplom för slutförd utbildning. 

Fördelen med att studera en utbildning på distans är att du väljer själv när på dygnet du vill studera. Du behöver inte heller lägga några ytterligare kostnader för resor och boende då du studerar hemifrån.

Delkurs 1) – Idrottsnutrition

Denna delkurs kommer ge dig goda kunskaper inom kost samt idrott. Tack vare denna kurs kommer du kunna arbeta med idrottsföreningar och idrottsmänniskor som har målsättningen att komma till en högre nivå inom t.ex. styrketräning. Denna kurs kommer helt enkelt ge dig kunskaperna som krävs för att vägleda personer till bättre fysisk prestation.

Under denna delkurs kommer du lära dig vad kosten har för inverkan på den fysiska prestationen och hur ett individanpassat kostupplägg kan bidra till idrottarens uppsatta mål. Hur kan man nå en ökad fettoxidation under uthållighetsträning? Vad ska man tänka på gällande förberedelser inför träning samt när det gäller återhämtningen? Hur påverkar vår träning vårt immunsystem och hur påverkar hormonerna metabolismen vid fysisk aktivitet? Vi kommer dessutom titta på ätstörningar inom idrotten och hur man förebygger samt behandlar dessa på bästa sätt. 

Under delkursen idrottsnutrition kommer vi gå igenom:

 • En repetition av näringslära
 • Energibalans och mätning av energi och energiförbrukningen 
 • Kolhydrater, fett och protein som energikällor vid muskelarbete 
 • Hormoninverkan på metabolismen och metabola reaktioner vid fysisk aktivitet. 
 • Kroppssammansättning 
 • Vitaminer, mineraler och kosttillskott, behov vid träning 
 • Vätskebehov 
 • Ätstörningar inom idrotten 
 • Kosten och den fysiska aktivitetens påverkan på immunförsvaret 
 • Praktiska övningar

Delkurs 2) – Sockerberoende

Flera forskare anser att socker borde räknas som en beroendedrog då flera människor lider av ett beroende till just socker. Dessa personer har svårt att hantera sitt intag av socker och det krävs kunskap om metoderna som kan bryta dessa beteenden. Denna delkurs kommer ge dig just denna kunskap.

Du kommer få verktygen och metoderna som krävs i situationer där du ska ge rådgivning kring sockerberoende. Denna delkurs innehåller både teoretiska och praktiska moment samt flertalet kundfall. 


Delkursen sockerberoende kommer gå igenom följande moment:

 • Samtalsmetodik/MI (motiverande samtal)
 • Praktiska övningar
 • Sockerkonsumtion
 • Aptitreglering
 • Ätstörningar
 • Beroendeproblematik – olika beroenden
 • Sockerberoende – sanning eller myt
 • Sockrets påverkan på hjärna och kropp
 • Det dolda sockret
 • Behandling och prevention av återfall

Målgrupp

För dig som är verksam som Kostrådgivare och vill ha ytterligare kunskap inom området. 

Video

Investering

4.796 (exkl. moms) + 400 (exkl. moms) för diplom

Du har även möjlighet att läsa utbildningen genom finansiering. Tillsammans med vår samarbetspartner, Svea Ekonomi, kan vi erbjuda delbetalning, räntefritt på upp till 12 mån. Du väljer själv på hur lång tid du vill lägga upp betalningen.

Intresseanmälan

Fyll i formuläret för att få mer information om Fördjupningskurs för kostrådgivare – distans, direkt från arrangören. Det är gratis och inte bindande!

Recensioner

Snittbetyg: 5

Baseras på 2 recensioner.

Mekto
I denna utbildning fick vi djupdyka ner i sockerberoendeproblematiken samt idrottsnutrition vilket gjorde att jag fick en mer helhetsbild av kostrågivarutbildningen. Jag kan å det varmaste rekommendera denna för den som vill fördjupa sina kunskaper. Jag får inte nog med kunskap och fortsätter nu med Allergiinformatörutbildningen (innan jag tar ...
Visa mer
Kursdeltagare
Jag arbetar som undersköterska på vårdcentralen samt som instruktör på gym och ville läsa kursen främst för egen del och för att kunna leva som jag lär. Jag ville få nya vinklar på kostområdet och det händer alltid så mycket nytt som jag ville lära mig om. Efter att jag avslutade utbildningen har jag startat ett eget företag och kommer att få st...
Visa mer

Bergklint education

Bergklint education – kompetensutveckling inom friskvård och hälsa

Vi vänder oss till såväl privatpersoner som företag både inom den privata och offentliga sektorn. Vi håller föreläsningar, kurser och utbildningar. Utbildningarna består av både teoretiska och praktiska moment som bygger på vetenskapligt förankrad forskning. För att uveckla dina styrkor...


Läs mer om Bergklint education och visa alla utbildningar.

Kontaktuppgifter

Bergklint education

Maskingatan 5
417 64 Göteborg

 Visa telefonnummer

Recensioner
Kursrecensioner
(5,0)
Baseras på 2 recensioner.
Läs recensioner
Arrangörsrecensioner
(5,0)
Baseras på 75 recensioner.
Alla recensioner för arrangören
Intresseanmälan

För att få mer information om utbildningen Fördjupningskurs för kostrådgivare – distans från Bergklint education, fyll i dina uppgifter: