Inga recensioner än

Neurovetenskap för coacher - Hjärnkoll för Coacher

Alexandra J.B, Distans
Längd
6 dagar
Pris
18 000 SEK exkl. moms
Nästa kurstillfälle
30 oktober, 2023 (+2 kursstarter)
Utbildningsform
Onlineutbildning, Företagsanpassad utbildning
Språk
Svenska
Längd
6 dagar
Pris
18 000 SEK exkl. moms
Nästa kurstillfälle
30 oktober, 2023 (+2 kursstarter)
Utbildningsform
Onlineutbildning, Företagsanpassad utbildning
Språk
Svenska
Från 18 000 SEK exkl. moms / person

Kursbeskrivning

Hjärnkoll för coacher är skapad för den som vill kunna arbeta med coaching och utveckling på en ny nivå. Kursen ger ett nytt perspektiv på klassiska coachingområden utifrån neurovetenskap och ger fördjupad kunskap om hjärnan och nervsystemet i relation till personlig utveckling.

Kursen omfattar hjärnans anatomi, fysiologi och kognition ur ett coachande perspektiv. Innehållet skall huvudsakligen ses som en teoretisk fördjupning upptill en redan avlagd coach eller terapeut-examen.  

Kommande kursstarter

Välj mellan 2 kursstarter

30 oktober, 2023

  • Onlineutbildning
  • Distans
  • Svenska

Hör gärna av er för mer information

  • Företagsanpassad utbildning
  • Sverige

Målgrupp

Utbildningen vänder sig i första hand till dig som är yrkesverksam som coach, mental tränare eller terapeut. Vill du gå kursen för eget intresse sker intagning i mån av plats. 


Kursinnehåll


Dag 1. Hjärnans anatomi, biologi & kemi
Dag 2. Hjärnans plasticitet

Beskrivning: 

Vid första kurstillfället introduceras grunderna i neurovetenskap. Vi lär oss mer om hjärnan, hur den är uppbyggd och hur kommunikationen sker genom olika signalsubstanser. När grunden är lagd tittar vi närmre på hjärnans förmåga till förändring -plasticitet - och vad det betyder för oss som arbetar med människor i förändringsprocess.   

Dag 3. Hjärnan & (livsstils)förändring
Dag 4. Hjärnan & prestation 

Beskrivning:

Vid andra tillfället djupdyker vi i hur vi kan använda plasticiteten till vår fördel i arbetet med klienter samt vad mer vi vet om hjärnan och beteendeförändring. Vi fortsätter med att titta på hur vi kan arbeta med prestation utifrån hjärnans förmåga till fokus och effektivitet. Vi berör områden som begränsande tankar, känslor, beslutsfattning och målsättning. 

Dag 5. Hjärnan & stress 

Dag 6. Optimerad neurofunktion & hälsa

Beskrivning: 

Vi går djupare in på stress och tittar på hur hjärnan och nervsystemet påverkas av kort respektive kronisk stress. Vilka möjligheter har vi till hantering och finns det några positiva sidor med att känna stress? Vi avslutar den sista dagen med en fördjupning i hjärnhälsa och hur vi optimerar den utifrån den senaste forskningen.

Efter genomförd kurs skall kunskapen om hjärnan och nervsystemet ha fördjupat förståelsen för coachens egen praktik. Kursen ger förslag på konkreta tillvägagångssätt som coachen kan implementera, i sin helhet eller modifierat, i den egna praktiken. 

Fortsatta studier

För den som är intresserad av att utbilda sig till Mental Tränare ger TMB Institute certifieringsutbildningen Trainer of Mind and Brain med intag vår och höst. Utbildningen ger en bred kompetens att stå på, med mental träning och neurovetenskap som fokus. 

Upplägg

Upplägg: Kursen pågår under 3 månader, med två heldagar per månad. Träffarna sker online på Zoom mellan klockan 09.00 - 15.30.

Datum


30 - 31 oktober (Dag 1 & 2)

13 -14 november (Dag 3 & 4)

4 - 5 december(Dag 5 & 6)

Litteraturlista tillkommer. 

Tid & plats

All undervisning sker på distans via Zoom och är lärarledd. 

Studietakten mellan undervisningsdagarna är anpassningsbar och kan kombineras med  heltid/deltids arbete.

Investering

18 000 ex moms.

Kursledare

Bild på Alexandra, mörkt hår, kavaj och vit skjorta

Med akademisk utbildning inom psykologi och humaniora är Alexandra J.B idag grundare till TMB Institute och lärare i yrkesutbildningen Trainer of Mind and Brain - Certifierad Mental Tränare. Hjärnkoll för Coacher är TMB Institutes senaste tillskott i utbudet av kurser inom mental träning och neurovetenskap och ger ett fördjupat perspektiv på hjärnan och nervsystemet. Förutom att vara utbildare har hon mångårig erfarenhet som personlig mental tränare och high performance coach.

Varmt välkommen att skicka en intresseanmälan för personlig kontakt, eller boka direkt via denna sida.

Examen, diplom m.m.

Efter examination erhålles diplom som bevis på genomförd kurs.

Intresseanmälan

Beställ information

Fyll i formuläret för att få mer information om Neurovetenskap för coacher - Hjärnkoll för Coacher, direkt från arrangören. Det är gratis och inte bindande!
Alexandra J.B
Malmö

TMB Institute är en plats för kompetensutveckling inom mental träning och personlig utveckling med syfte att utbilda och utveckla framtidens mentala tränare. Institutet erbjuder en ny och unik plattform för mental träning i Sverige.   Grundare bakom TMB Institute är...

Läs mer om Alexandra J.B och visa alla utbildningar.

Highlights