Diplomerad Regressionsterapeut

Akademin för SER terapi
Kort om utbildningen
1 år
Nästa tillfälle: 2023-04-20 09:00 - Distans
Distans, Enköping, Helsingborg
Öppen utbildning, Onlineutbildning

Kommande starter
Enköping
20 april 2023 distansutbildning med träffar i Enköping

Helsingborg
20 april 2023 distansutbildning med i träffar i Ramlösa/Helsingborg

Helsingborg
9 mars 2023 distansutbildning med träffar i Ramlösa/Helsningborg

Distans
2023-04-20

Kursbeskrivning

Bli diplomerad Regressionsterapeut 

(1 år), en utbildning och terapi för själ och hjärta.

Vi har bedrivit terapi sen 1994 och utbildat terapeuter sen 2002.

Vi möter och arbetar med det sårbara i oss, våra trauman och känslominnen .En emotionell psykodynamisk terapiform

Utifrån vårt synsätt så måste vi bearbeta de känslor som vi som barn tryckt undan. Våra psykologiska mönster, hand­lingar och relationer kan inte förändras på ett hållbart sätt om vi inte bearbetar den känslomässiga smärtan vi en gång förtryckt. Terapin och utbildningen handlar både om att se och förstå våra beteenden, känslor och tankar men mest av allt ett genomlevande och bearbetande av den känslomäs­siga smärtan.

Utbildningen har inga krav på förkunskaper, förutom att du har ett genuint intresse för människor och att själv vilja utvecklas som människa.

Reg­ressionsterapin vi bedriver här kombinerar symbolisering, att möta och genomleva dina iscensättningar i nuet och minnen från det förflutna. I regressionen kan du uppleva dina barndomsminnen, fantasivärldar, dina iscensättningar, och det vi kallar symboliska liv (scenarion som symbolise­rar något du behöver se och genomleva som har med din nu-situation att göra.)

Utbildningen är 1 år och slutar med att du blir diplomerad regressionsterapeut.

Utbildningen är upplevelsebaserad. Du träffar gruppen 20 dagar under ett år på plats i Helsingborg/Ramlösa eller i Enköping uppdelat på 10x2 dagar eller 5x4 dagar.

Föreläsningar varvas med övningar och samtal i grupp (utrymme ges att prata om ditt eget liv och din egen inre utveckling). Delar av teorin vävs in i det praktiska arbetet. Litteratur läses hemma som komplement för att förstå det du upplever på träffarna.


Kost och logi ingår inte i utbildningskostnaden. 

Läs detaljer i kursplan, avbetalningsplan mm på serterapi.se

Efter avslutad utbildning kan man gå vidare 1 ½ år och läsa till samtal(SER)terapeut
(1 ½ år enbart i Helsingborg) se vidare våra andra utbildningar.

Kontakta oss så skickar vi mer information!

Utbildningens upplägg

Utbildningen kombinerar praktik och teori.

Föreläsningar/praktiserandet av terapin sker på plats i Ramlösa eller Enköping och teorin läser du på distans.

Det finns två varianter under år 1 (samma innehåll)

Utbildning på vardagar:
Under 1 år möts vi två dagar torsdag-fredag en gång i månaden, 10 sådana träffar under året, med uppehåll jul och sommarlov.

Utbildning i anslutning till helg:
Det finns även möjlighet att genomföra utbildningen som helgutbildning som är förlagd lördag till tisdag eller torsdag-söndag. Fem utbildningstillfällen på 4 heldagar under 1år.

Kost och logi ingår inte i utbildningskostnaden.

Målgrupp

Vill du förändra ditt liv och lära dig handskas med situationer och dina relationer är detta rätt utbildning för dig.

Förkunskaper 

För att komma med i utbildningen krävs det inga direkta förkunskaper utom ett genuint intresse för människor och att vilja utvecklas själv som människa. I utbildningen brukar det vara allt från deltagare som är helt nya inom detta område till dem som arbetat som terapeut i många år eller har en akademisk examen inom psykologi.

Utbildningen är en yrkesutbildning och kan även vara ett komplement för de inom sjukvård, hälsa, friskvård, behandlingsarbete, terapi, personal och pedagogiska yrken.
 
Yrkesutbildning

För de som inte har grundläggande kunskaper i psykologi kommer utbildningen med sin kombination av teori och praktik få er att växa som människa och terapeut

Kompetenshöjande

För dig som är leg. Psykolog, leg. Psykoterapeut, socionom, beteendevetare, vårdpersonal, pedagoger eller liknande, är detta ett komplement och ett kompetenshöjande till din grund utbildning.

Rehabiliterande och självutvecklande

Regressionsterapeut kan även du gå som :

  • är intresserad av personlig utveckling
  • behöver rehabiliteras efter eller under en sjukskrivning
  • vill  förändra ditt liv och lära dig handskas med situationer och dina relationer 
  • vill förändra och förbättra ditt liv

Det som krävs av dig är att du måste också ha ett intresse av andras människors utveckling och kunna öva på terapeutrollen under året. Utbildningen bygger på att man övar och växlar roller mellan terapeut, klient och bisittare.

Investering

Utbildningen kostar 12 800 kr per termin (exl moms).

Avbetalning kan göras direkt med skolan eller med Human finans. 

Pris hela utbildningen på 1 år: 32000 kr

Avbetalning med skolan 2800 kr i månaden inkl moms

Kursledare

Utbildare: SER-terapeut Anki Persson, utbildare, samtalsterapeut och grundare av SER-utbildningen. Anki Persson / Akademin för SER-terapi  har bedrivit terapi och kurser sen 1994 och utbildat terapeuter sen 2002

Utbildare: SER-terapeut Annelie Thelin utbildare, samtalsterapeut och Par o Relationsterapeut. Annelie Thelin har bedrivit terapi sen 2014 och utbildat terapeuter sen 2018

Utbildare: SER-terapeut Solveig Grill utbildare, samtalsterapeut och Par o Relationsterapeut.Solveig Grill har bedrivit SER-terapi sen 2014 och haft kurser och grupper i personlig utveckling sen 2014 i egen regi.

Examen, diplom m.m.

Efter den ettåriga utbildningen till diplomerad regressionsterapeut kan man fortsätta 1 ½ år till diplomerad Samtalsterapeut (SER terapeut).

Intresseanmälan

Fyll i formuläret för att få mer information om Diplomerad Regressionsterapeut , direkt från arrangören. Det är gratis och inte bindande!

Recensioner

Snittbetyg: 5

Baseras på 4 recensioner.

Ann-Sofi Pessa

Utbildningen gav mig en ny riktning i livet samtidigt som den hjälpte mig att hela min känslomässiga inre smärta. Jag är så tacksam över allt jag fick uppleva under utbildningen och resan fortsätter hela tiden tack vare de verktyg jag fick med mig. Utbildningen rekommenderas varmt till alla som på något vis känner att något saknas i livet. Förmo...

Visa mer
Andrea

Oavsett om du vill utveckla dig själv eller om du vill hjälpa andra, så rekommenderar jag varmt denna kurs. Personlig utveckling kan handla om allt från att förbättra dina förutsättningar för arbetslivet, för sunda relationer till att hitta ditt inre lugn och bara fokusera på dig själv. Kursen innehåller många konkreta verktyg för att förändra d...

Visa mer
Anneli Blanckenfjell

Utvecklande givande täckande utbildning med många verktyg med de bästa lärarna! Jobbar nu som ser-terapeut!

Akademin för SER terapi

Akademin för SER terapi

Diplomerande utbildningar till Regressionsterapeut - EFB (andningsterapi) - Samtalsterapeut (SER)Diplomerande utbildningar till Par och RelationsterapeutVi har bedrivit terapi sen 1994 och utbildat terapeuter sen 2002. Välkommen in i en terapi eller utbildning som kommer att förändra ditt sätt att se på...


Läs mer om Akademin för SER terapi och visa alla utbildningar.

Kontaktuppgifter

Akademin för SER terapi

Dunkärsgatan 2
256 57 Ramlösa

Tel: 042-213600

Recensioner
Kursrecensioner
(5,0)
Baseras på 4 recensioner.
Läs recensioner
Arrangörsrecensioner
(4,8)
Baseras på 9 recensioner.
Alla recensioner för arrangören
Intresseanmälan

För att få mer information om utbildningen Diplomerad Regressionsterapeut från Akademin för SER terapi, fyll i dina uppgifter: