KBT för Skolkuratorer HT-24

Akademi Magelungen, i Stockholm (+1 orter)
Längd
2 terminer
Pris
34 500 - 39 500 SEK exkl. moms
Nästa kurstillfälle
28 augusti, 2024 (+2 kursstarter)
Utbildningsform
Öppen utbildning, Distans med träffar
Längd
2 terminer
Pris
34 500 - 39 500 SEK exkl. moms
Nästa kurstillfälle
28 augusti, 2024 (+2 kursstarter)
Utbildningsform
Öppen utbildning, Distans med träffar
Få mer information om utbildningen, arrangörerna svarar oftast inom 48h 👍

Kursbeskrivning

Arbetet som skolkurator är utmanande och komplext och bedrivs i ständig förändring. Studier visar att ungas psykiska ohälsa har ökat. Till det kommer ännu okända effekter av pandemiåren.

Kraven på skolhälsovården ökar och områdena som skolkuratorn ska arbeta med blir allt fler. En av de viktigaste arbetsuppgifterna som skolkurator är att arbeta hälsofrämjande och förebyggande. KBT för skolkuratorer är en fördjupning i de KBT-verktyg som i forskning visat sig mest kraftfulla för att stötta elever och förebygga psykisk ohälsa.

Utbildningen ger en gedigen grund i inlärningsteori och beteendeanalys som ligger till grund för att kunna förstå och påverka mänskliga beteenden. Fokus är genomgående på hur man inom ramen för uppdraget som skolkurator kan använda sig av tekniker och modeller framtagna för att hjälpa till exempel elever med ångestproblematik, depression, social ångest/överdriven blyghet, stress och prestationskrav som blir besvärande etc.

Kommande kursstarter

Välj mellan 2 kursstarter

28 augusti, 2024

  • Öppen utbildning
  • Stockholm

28 augusti, 2024

  • Distans med träffar
  • Distans

Upplägg

Vad ingår
Boken "KBT för skolkuratorer"

Upplägg
15 tillfällen. Utbildningsdag sker i huvudsak mellan kl 09.00-16.00. Delta på plats i Stockholm eller digitalt via Zoom.

Tid & plats

Vad ingår
Boken "KBT för skolkuratorer"

Upplägg
15 tillfällen. Utbildningsdag sker i huvudsak mellan kl 09.00-16.00. Delta på plats i Stockholm eller digitalt via Zoom.

Investering

Pris
39500 kr exkl. moms

Pris på distans
34500 kr exkl. moms

Mat & logi

Frukost och lyxigt fika hela dagen ingår alla kursdagar. Lunch intas på stan eller i Eatery på nedervåningen Lumaparksvägen 7

Erbjudande

Vad ingår

Denna utbildning är en hybrid och du kommer att kunna delta på plats såväl som digitalt, med full interaktivitet. Digitalt deltagande: 34 500:- ex moms Deltagande på plats: 39 500:- ex moms

Kursledare

Tobias Rasmussen– är leg. psykolog utbildad vid Stockholms universitet. Efter examen 2011 har han jobbat på med beteendeanalys i olika verksamheter: Autismcenter för småbarn, Stockholms Stad PLUS, KBT-gruppen, Academedia och Banyan Center, Psykologpartners. Han har erfarenhet av att handleda pedagoger och föräldrar inom intensiva insatser för småbarn med autism, att arbeta som skolpsykolog och att utbilda och handleda inom föräldrastöd. Som beteendeanalytiskt inriktad psykolog bedriver han också terapi för exempelvis ångest, stress, oro och depression.

Mfl

Intresseanmälan

Beställ information

Fyll i formuläret för att få mer information om KBT för Skolkuratorer HT-24, direkt från arrangören. Det är gratis och inte bindande!

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.
Akademi Magelungen
Bondegatan 35
116 33 Stockholm Stockholms län

Vi erbjuder både digitala och fysiska utbildningar. Hitta din utbildning och anmäl dig som vanligt hos oss på vår hemsida. AKADEMI MAGELUNGEN Akademi Magelungens grundidé är att öka kompetensen inom socialt arbete, behandling och skola. Genom att sprida vår erfarenhet...

Läs mer om Akademi Magelungen och visa alla utbildningar.

Highlights