Missbruksbehandling för unga - Stockholm

Akademi Magelungen, i Stockholm
Längd
3 dagar
Längd
3 dagar
Få mer information om utbildningen, arrangörerna svarar oftast inom 48h 👍

Kursbeskrivning

Det här är en tredagarsutbildning i evidensbaserade metoder för att hjälpa unga bryta drog- och alkoholbruk.hug

Kursinnehåll

Contingency Management (CM) är en effektiv evidensbaserad behandling mot substansbruk som bedrivs tillsammans med ungdomar och deras familjer. Metoden och alla beståndsdelar har gott stöd inom forskningen och det är även en dokumenterad effektiv metod för vuxna, men är här anpassad efter ungdomar och svenska förhållanden.

Metoden kan med fördel integreras med andra behandlingsmetoder och kan användas av olika professioner som arbetar med unga och deras familjer.

CM för unga skiljer sig från missbruksbehandling för vuxna på så sätt att ungdomar oftast är beroende av vuxna runt omkring sig för att upphöra med substansbruk. En ung person har sällan fått särskilt negativa konsekvenser av sitt bruk, vilket medför att motivationen att sluta ofta är låg. Därtill är ungdomshjärnan inte fullt utvecklad och ungdomen är mer benägen att följa impulser och tillfällen att dricka alkohol eller ta droger, varför det är upp till vuxna i ungdomars omgivning att agera ”ställföreträdande frontallob” och se till att ungdomen fattar mer ansvarsfulla beslut.

Under utbildningens första två dagar förses deltagarna med enkla verktyg som är effektiva för ett så komplext ämne. Materialet är baserat på Kognitiv beteendeterapi (KBT), är översatt till svenska och är lätt att använda. Förutom teoretisk bakgrund ger utbildningen gott om tillfällen att gå igenom och öva på materialet så att deltagaren är redo att använda det omedelbart efter det första kurstillfället.
Under dag tre går vi gemensamt igenom eventuella svårigheter som uppstått i arbetet efter det första kursdagarna, övar på moment som visat sig svåra och deltagarna får specifik handledning utifrån sina erfarenheter och utmaningar.

Video

Tid & plats

Tredagarsutbildning. 25-26 april samt 30 maj.
Utbildningen sker på plats i Stockholm, Lumaparksvägen 7.

Kursledare

Anders Öhman, Emma Ulfsdotter Ljunggren

Intresseanmälan

Beställ information

Fyll i formuläret för att få mer information om Missbruksbehandling för unga - Stockholm, direkt från arrangören. Det är gratis och inte bindande!

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.
Akademi Magelungen
Bondegatan 35
116 33 Stockholm Stockholms län

Vi erbjuder både digitala och fysiska utbildningar. Hitta din utbildning och anmäl dig som vanligt hos oss på vår hemsida. AKADEMI MAGELUNGEN Akademi Magelungens grundidé är att öka kompetensen inom socialt arbete, behandling och skola. Genom att sprida vår erfarenhet...

Läs mer om Akademi Magelungen och visa alla utbildningar.

Highlights