Visa utbildning.se som: Mobil

Ledarskapsutbildning – Steg 2 Kommunikativt ledarskap

Academic House
Kort om utbildningen
2,5 dagar
14 900 SEK exkl. moms
Nästa tillfälle: 2021-11-22 - Distans
Distans, Göteborg, Malmö, Rikstäckande, Stockholm
Öppen utbildning, Onlineutbildning
Kommande starter
Distans
14 900 SEK
2021-11-22

Distans
14 900 SEK
2022-04-06

Stockholm
14 900 SEK
2021-11-22

Stockholm
14 900 SEK
2022-04-06
Ledarskap

Kursbeskrivning

Ledarskapsutbildning Steg 2 - Kommunikativt ledarskap

Öka motivationen hos dina medarbetare

Ledarskap med god kommunikation hjälper dig att stärka gruppens och individers utveckling. Du som ledare kan få organisationen och människor att växa och bygga en bättre företagskultur.

Ledarskapet har visat sig vara avgörande för en organisations företagskultur. Med engagerade medarbetare kan avdelningen eller verksamheten leverera bättre resultat på kortare tid. Kommunikation är en viktig byggsten för att engagera och genom ett coachande ledarskap kan du även frigöra tid. Genom att undvika detaljstyrning får medarbetare möjlighet att utvecklas och du kan ta till vara på
kompetens och kreativitet inom organisationen.

Ledarskapsutbildningen riktar in sig på kommunikation med nära medarbetare, chefer och kollegor. Vi går igenom verktyg och metoder för att uppnå resultat som är långsiktiga. I kursen får du själv vara delaktig i övningar och diskussioner för att träna dina färdigheter.

Academic House utbildning

Mål med kursen Kommunikativt ledarskap
Efter ledarskapsutbildningen vet du hur du kan utveckla och motivera din grupp. Du har kunskap för att planera, sätta mål och de vanligaste fallgroparna inom ledarskap. Genom träning får du en förmåga att lyssna aktivt, hålla svåra samtal, ge feedback på rätt sätt och skapa en effektiv kommunikation med de personer som du arbetar med. Kursen vänder sig till alla som vill bli en mer motiverande chef, projektledare, gruppansvarig eller medarbetare i annan form.

Academic House strävar efter små grupper där alla deltagare får möjlighet att öva och ställa egna frågor. Fick du all information du behövde? Fyll i Intresseanmälan för att få veta mer om kursen eller ställ en fråga till oss. 

Karl Fernström kurs                        Jessica Engelsten kurs

Hur påverkar COVID-19 denna utbildning?

Vi på utbildning.se är övertygade om att kunskap driver människor och organisationer framåt. Det gör även de arrangörer vi samarbetar med.
Många utbildningar ställs exempelvis om från klassrums- till distansutbildning.

För att ta reda på om en utbildning påverkas med anledning av COVID-19, kontakta gärna arrangören.

Ur innehållet

Dag 1 - Under första dagen tittar vi närmare på ledarskapsteorier. Du får reflektera över dig som ledare och ditt ledarskap.

 • Att leda sig själv och andra
 • Hur kan jag skapa förtroende i mitt ledarskap?
 • Att skapa självkännedom
 • Hur säkerställer jag återkoppling från andra
 • Aktivt lyssnande - Viktiga saker att tänka på
 • Hur skapar jag medvetenhet i ett kommunikativt ledarskap?

Dag 2 - Andra dagen fokuserar på kommunikation. Genom diskussion och övning får du lära dig att kommunicera på ett sätt om motiverar.

 • Konstruktiv feedback
 • Frågeteknik - Hur coachar jag genom öppna frågor?
 • Att följa upp min coaching och ta ansvar
 • Att kommunicera direkt och vara aktivt närvarande
 • Hur utformar jag handlingar som leder framåt?
 • Etik och professionalitet i ett coachande ledarskap

Upplägg

Kommunikativt ledarskap hålls under två dagar. Kursen är lärarledd och om du väljer att delta på plats äter deltagare och kursledare lunch tillsammans vid kl 12. 

Tider för kursen:

Dag 1 9.00-17.00
Dag 2 8.30-16.30

Efter kursen får du ett diplom som intygar att du genomfört utbildningen.

Erbjudande

Academic House erbjudande

Du kan läsa mer om Minikurser på Academic House hemsida. 

Kursledare

Karl har lett såväl stora internationella som små lokala projekt inom affärs-, organisations- Karloch teknikutveckling. Han har arbetat med former för projektledning och ledarskap sedan femton år och har även implementerat och drivit projektkontor. Karl är en uppskattad tränare och föreläsare och arbetar idag som rådgivare, utbildare och som VD på Academic House. 

Erfarenhet
Uppdrag inom projektledning, ledarskap och kommunikation. Ansvarar även för öppna och skräddarsydda utbildnings- och konsultuppdrag. Karl har genomfört 100+ utbildningar i ledarskap, kommunikation och projekt med deltagare från alla sektorer och branscher samt med olika förkunskaper och erfarenheter.

Intresseanmälan

Fyll i formuläret för att få mer information om Ledarskapsutbildning – Steg 2 Kommunikativt ledarskap, direkt från arrangören. Det är gratis och inte bindande!

Recensioner

Snittbetyg: 5

Baseras på 6 recensioner.

Martina
Fantastisk möjlighet att få öva praktisk coaching i en trygg miljö och med kompetent handledning. Stort tack till kursledaren!
Åsa
Konkreta verktyg och praktiska övningar baserade på den egna verksamheten. En stor öppenhet i gruppen med givande diskussioner där alla fick ta plats och vågade bjuda på sig själva!
Magnus
Bra att det gavs anpassade exempel utifrån min verksamhet.

Academic House

Academic House ger dig träning och kunskap inom områdena projektledning, ledarskap, kommunikation, affärsmannaskap, försäljning och förhandling.

Vi vet att utveckling kräver förberedelse, engagemang och uppföljning. För dig som kursdeltagare innebär det att du redan innan du tagit första steget in i kurslokalen har påbörjat din utbildning. Den förberedelse som du får göra innan din kurs ger...


Läs mer om Academic House och visa alla utbildningar.

Kontaktuppgifter

Academic House

Torsgatan 30
11321 Stockholm

 Visa telefonnummer

Recensioner
Kursrecensioner
(5,0)
Baseras på 6 recensioner.
Läs recensioner
Arrangörsrecensioner
(4,8)
Baseras på 190 recensioner.
Alla recensioner för arrangören
Intresseanmälan

För att få mer information om utbildningen Ledarskapsutbildning – Steg 2 Kommunikativt ledarskap från Academic House, fyll i dina uppgifter: