Visa utbildning.se som: Mobil

Ledarskap – Kommunikativt ledarskap

Academic House
Kort om utbildningen
2,5 dagar
13 900 SEK exkl. moms
Nästa tillfälle: 2019-11-04 - Göteborg
Göteborg, Malmö, Stockholm
Öppen utbildning
Kommande starter
Göteborg
2019-11-04  
13 900 SEK
Stockholm
2019-11-20  
13 900 SEK
Malmö
2019-12-02  
13 900 SEK

Kursbeskrivning

Ledarskap 2 - Utveckla din grupp med ett kommunikativt ledarskap

Ledarskap med god kommunikation hjälper dig att stärka gruppens och individers utveckling. Med kommunikation kan ni som organisation få människor att växa och en bättre företagskultur.

Ledarskapet har visat sig vara avgörande för en organisations företagskultur. Med engagerade medarbetare kan avdelningen eller verksamheten leverera bättre resultat på kortare tid. Kommunikation är en viktig byggsten för att engagera och genom ett coachande ledarskap kan du som ledare även frigöra tid. Genom att undvika detaljstyrning får medarbetare möjlighet att utvecklas och du kan ta till vara på kompetens och kreativitet inom organisationen.

Ledarskapskursen riktar in sig på kommunikation med nära medarbetare, chefer och kollegor. Vi går igenom verktyg och metoder för att uppnå resultat som är långsiktiga. I kursen kommunikativt ledarskap får du själv vara delaktig i övningar och diskussioner för att träna dina färdigheter.

ledarskapAcademic House strävar efter små grupper där alla deltagare får möjlighet att öva och ställa egna frågor. Utbildningen kan även anpassas för intern utbildning inom Sverige och Norden. Klicka på knappen ’’Beställ information’’ för att kontakta oss för mer information.


Liknande kurser:

Ny som chef
Förändringsledning

Målgrupp

Kursen vänder sig till alla som vill bli en mer motiverande chef, projektledare, gruppansvarig eller medarbetare i annan form. Efter kursen har du insikt i hur du kommunicerar och leder på ett effektivt och hållbart sätt. Du har kunskap om de vanligaste fallgroparna och kan planera och sätta upp mål. Genom träning får du en förmåga att ställa kraftfulla frågor, lyssna aktivt och skapa en effektiv kommunikation med de personer som du arbetar med.

Ur innehållet

 • Att leda sig själv och andra
 • Hur kan jag skapa förtroende i mitt ledarskap?
 • Att skapa självkännedom
 • Hur säkerställer jag återkoppling från andra
 • Frågeteknik - Hur coachar jag genom öppna frågor?
 • Aktivt lyssnande - Viktiga saker att tänka på
 • Hur skapar jag medvetenhet i ett kommunikativt ledarskap?
 • Konstruktiv feedback
 • Att kommunicera direkt och vara aktivt närvarande
 • Hur utformar jag handlingar som leder framåt?
 • Etik och professionalitet i ett coachande ledarskap
 • Att följa upp min coaching och ta ansvar
 • Individuella frågor kring min egna roll och mitt ledarskap (görs i två etapper före och efter kursdagarna)

Kursledare

Malin Holmqvist har lång erfarenhet av att arbeta som chef och av att driva projekt i Malin Holmqvistglobala organisationer. Hon har bakgrund från både tjänste- och produktleverantörer och har i sina olika roller ansvarat för tillverkning, logistik och inköp. Malin är en skicklig föreläsare som delar med sig av sina kunskaper och erfarenheter av att leda på olika nivåer.

Magnus Österholm har över 20 års erfarenhet som projekt- och programledare i stora och mindre projekt inom teknikutveckling och förändringsledning. Han har sin bakgrund inom industri och telekom och är en uppskattad utbildare och föreläsare som har glimten i ögat. Varje kurs ska ge deltagarna lättillgängliga och konkreta kunskaper att omsätta i sitt yrkesliv.Magnus Österholm

Intresseanmälan

Fyll i formuläret för att få mer information om Ledarskap – Kommunikativt ledarskap, direkt från arrangören. Det är gratis och inte bindande!

Recensioner

Martina
(5)
Fantastisk möjlighet att få öva praktisk coaching i en trygg miljö och med kompetent handledning. Stort tack till kursledaren!
Åsa
(5)
Konkreta verktyg och praktiska övningar baserade på den egna verksamheten. En stor öppenhet i gruppen med givande diskussioner där alla fick ta plats och vågade bjuda på sig själva!
Magnus
(5)
Bra att det gavs anpassade exempel utifrån min verksamhet.

Academic House

Academic House

Academic House ger dig träning, kunskap och insikt inom områdena projektledning, ledarskap, kommunikation, affärsmannaskap, försäljning och förhandling . Vi vet att utveckling kräver förberedelse, engagemang och uppföljning. För dig som kursdeltagare innebär det att du redan innan du tagit första steget in...


Läs mer om Academic House och visa alla utbildningar.

Kontaktuppgifter

Academic House

Torsgatan 30
11321 Stockholm

 Visa telefonnummer

Recensioner
Kursrecensioner
(5,0)
Baseras på 6 recensioner.
Läs recensioner
Arrangörsrecensioner
(4,9)
Baseras på 152 recensioner.
Alla recensioner för arrangören