Visa utbildning.se som: Mobil

Förändringsledning

Academic House
Kort om utbildningen
2,5 dagar
13 900 SEK exkl. moms
Nästa tillfälle: 2020-01-27 - Stockholm
Göteborg, Malmö, Stockholm
Öppen utbildning
Kommande starter
Stockholm
2020-01-27  
13 900 SEK
2020-04-22  
13 900 SEK
Malmö
2020-02-05  
13 900 SEK
Göteborg
2020-02-19  
13 900 SEK

Kursbeskrivning

Förändringsledning - Ledarskapsutbildning för dig som vill leda verksamheter, grupper eller projekt till nästa nivå

Att driva igenom ett förändringsarbete kräver förankring, förberedelse och insikt. På så sätt får du med dig medarbetarna för att jobba mot samma mål. Under förändringsarbetet uppstår ofta nya processer och reaktioner. Det är därför viktigt att vara uppmärksam för fällor att undvika och mål att uppnå.

Förändring i organisationer, verksamheter eller projekt är mer eller mindre vardag för oss i och med digitaliseringen. Men många förändringsarbeten når inte målen. De huvudsakliga anledningarna är bland annat brist i ledarskapet.

Förändring

I kursen förändringsledning arbetar vi under två dagar med konkreta verktyg för att driva förändring, som ledare eller chef tillsammans med medarbetare. Vi ser närmare på förutsättningar, visioner och individers reaktioner. Du lär dig också att tillämpa viktiga framgångsfaktorer i förändringsarbetet.

FörändringAcademic House strävar efter små grupper där alla deltagare får möjlighet att öva ställa egna frågor. Utbildningen kan även anpassas för intern utbildning inom Sverige och Norden. Kontakta oss för mer information.


Liknande kurser:

Ny som chef
Kommunikativt ledarskap

Målgrupp

Alla som leder verksamheter, avdelningar, grupper eller projekt där interna krav eller omvärldens förändringar påverkar dina möjligheter att nå framgång.

Ur innehållet:

 • Ledarskap och roller i förändringsarbetet
 • Förändringens olika faser - Insikt, kunskap och tillämpning
 • Vision, mission och mål
 • Hantera informationen & kommunikationen
 • Feedback  - ta tillvara återkopplingen
 • Minska motståndet - individers reaktioner på förändring
 • Identifiera risker och hot
 • Hantera frustration och förvirring
 • Att mäta förändringens framgång
 • Checklistor för förändringsarbete
 • Individuell analys av egna styrkor och utvecklingsområden (görs före och efter kursen)

Utbildningens mål

Utbildningen ger dig redskap för att se risker och möjligheter i ett modernt förändringsarbete. Efter kursen kan du hantera din organisations förändringsprocess, kommunicera de viktiga budskapen och analysera framgångarna.

Efter kursen kan du ta rollen att vara din organisations förändringsambassadör. Du kommer att ha redskap och träning för att stötta medarbetare och minska motståndet. Kursen kommer också att ge dig träning för att hantera den viktiga kommunikationen genom processen.   

Sagt av tidigare deltagare

"Två intensiva dagar med mycket bra reflektioner, diskussioner och berikande kunskaper! Bra upplägg och bra mix mellan teori och praktik. Tack för en bra kurs!"
Charlotta Borelius, Landstinget Dalarna

"Bra upplägg; teori varvat med övningar och grupparbete. Tydlig, saklig information med möjlighet till diskussioner. Kurserna på Academic House håller en hög standard.""
Gunilla Kaneberg

"Jag är enormt nöjd med kursen i allmänhet och kursledaren i synnerhet. Bra att kursledaren tog tillvara på den kompetens som fanns i gruppen."
Ewa Wickenberg, Redovisningsekonom, Dagab AB

"Bra erfarenhetsutbyte med andra deltagare."
Ingrid Eriksson, Projektledare, Sundsvall Energi AB

Personer som visat intresse för denna kurs har även visat intresse för:

» Att leda - Ledarskap Ny som chef

» Att leda projekt - Ledarskap för projektledare

» Att leda projekt - Praktisk projektledning

» Förhandlingsteknik

» Personlig effektivitet

Kursledare

Malin Holmqvist har lång erfarenhet av att arbeta som chef och av att driva projekt i globala Malin Holmqvistorganisationer. Hon har bakgrund från både tjänste- och produktleverantörer och har i sina olika roller ansvarat för tillverkning, logistik och inköp. Malin är en skicklig föreläsare som delar med sig av sina kunskaper och erfarenheter av att leda på olika nivåer.

Magnus Österholm har över 20 års erfarenhet som projekt- och programledare i stora Magnus Österholmoch mindre projekt inom teknikutveckling och förändringsledning. Han har sin bakgrund inom industri och telekom och är en uppskattad utbildare och föreläsare som har glimten i ögat. Varje kurs ska ge deltagarna lättillgängliga och konkreta kunskaper att omsätta i sitt yrkesliv.

Examen, diplom m.m.

En stund före din kurs så kommer du att få svara på några frågor om din roll, dig själv och dina utmaningar. Dessa ligger till grund för diskussioner och övningar under kursdagarna. Några månader efter kursen får du möjlighet att svara på några fler frågor för att säkerställa din nytta av utbildningen.

Intresseanmälan

Fyll i formuläret för att få mer information om Förändringsledning, direkt från arrangören. Det är gratis och inte bindande!

Recensioner

Mattis Ekestaf
(5)
God tid att diskutera i grupp och möjlighet att applicera på egna projekt och erfarenheter. Kursens innehåll gick att anpassa till alla deltagares olika erfarenheter av ledarskap. Högt i tak vilket gjorde det lätt att dela med sig av sina tankar och upplevelser
Carl-Johan
(5)
Mycket kunnig, erfaren och pedagogisk kursledare som brann för ämnet. Bra med DISC-analysen, alla övningar och kursmaterialet.
Jonas
(5)
Bra balans mellan föredrag och övningar och kursledarens egna erfarenheter varvades in bra. Användbara verktyg och bra med få deltagare.

Academic House

Academic House

Academic House ger dig träning, kunskap och insikt inom områdena projektledning, ledarskap, kommunikation, affärsmannaskap, försäljning och förhandling . Vi vet att utveckling kräver förberedelse, engagemang och uppföljning. För dig som kursdeltagare innebär det att du redan innan du tagit första steget in...


Läs mer om Academic House och visa alla utbildningar.

Kontaktuppgifter

Academic House

Torsgatan 30
11321 Stockholm

 Visa telefonnummer

Recensioner
Kursrecensioner
(5,0)
Baseras på 9 recensioner.
Läs recensioner
Arrangörsrecensioner
(4,9)
Baseras på 153 recensioner.
Alla recensioner för arrangören