Diplomerad förändringsledare - Change Management

Längd
4 tillfällen
Pris
18 995 SEK exkl. moms
Nästa kurstillfälle
20 mars, 2024 (+2 kursstarter)
Utbildningsform
Onlineutbildning
Längd
4 tillfällen
Pris
18 995 SEK exkl. moms
Nästa kurstillfälle
20 mars, 2024 (+2 kursstarter)
Utbildningsform
Onlineutbildning
Kursen är bokningsbar via arrangörens hemsida 🤗

Kursbeskrivning

Många organisationer kommer att behöva göra drastiska förändringar framöver. I detta onlineprogram på 10 veckor får du verktygen att driva den anpassning som blir avgörande för företagens överlevnad i krisens spår.

Vi lever i en föränderlig värld. Vi som individer, och organisationer måste ständigt anpassa oss till och hantera förändringar – nu kanske mer än någonsin. Vår förmåga att leda i förändring är idag och kommer i framtiden att vara en nyckelkompetens för företag, och en förutsättning för överlevnad.

Idag misslyckas alltför många förändringsinitiativ. De uppsatta målen nås inte, ledarskapet är undermåligt, personalen upplever oro, missnöje och är trötta på de dåligt genomförda förändringsprojekten.

Nyckeln till framgång är att öka förmågan och kunskapen om att leda i förändring. Ämnet kallas förändringsledning (eller Change Management) och handlar om att leda förändringar på ett medvetet och metodiskt sätt.

Att integrera förändringsledning i förändringsprojekt/initiativ ökar möjligheterna att nå de uppsatta målen. Det skapar motivation och engagemang bland personalen och ger ledarna den kunskap de behöver för att leda på ett bra sätt i förändring.

Programmet innehåller en omfattande teoretisk del bestående av konkreta och användbara modeller för förändringsarbete. Vi kommer fördjupa oss i framgångsfaktorer för förändring, skapa förståelse för varför många förändringsinitiativ misslyckas.

Vi kommer även tillhandahålla en verktygslåda med konkreta övningar, färdigt workshopmaterial och metodstöd för förändring. De erfarna kursledarna kommer bidra med kompetens, erfarenhet och konkreta case från verkligheten.

Med stöd av den teoretiska delen och de konkreta verktygen kommer du som deltagare få en djup förståelse för vad som krävs för att lyckas i förändring. Du kommer även kunna driva förändringsprojekt självständigt och kunna sprida kunskapen i din egen organisation.

Kommande kursstarter

Välj mellan 2 kursstarter

20 mars, 2024

 • Onlineutbildning
 • Distans

25 september, 2024

 • Onlineutbildning
 • Distans

Datum och pris

Pris: 18 995 kr + moms

Utbildningens innehåll

 • Introduktion till förändring
 • Vad är förändringsledning?
 • Introduktion till framgångsfaktorer
 • Syftet med förändring
 • Människorna
 • Strukturen
 • Summering av framgångsfaktorer
 • Casearbete

Målgrupp

Utbildningen riktar sig till dig som är chef eller verksamhetsledare med ansvar för förändringsarbete.

Upplägg

Utbildningen pågår under ca 10 veckor på distans och blandar självstudier, gruppsamtal och lektioner med kursledare. Genom plattformen Changeportalen tar du del av kursmaterial, håller koll på dina framsteg och jobbar med uppgifter på egen hand mellan onlineträffarna.

Efter utbildningen har du:

 • Djup förståelse för teori och modeller kring förändringsledning
 • Fått veta hur du praktiskt tillämpar metod, övningar och verktyg
 • Förmågan att självständigt kunna driva olika typer av förändringsinitiativ och projekt
 • Grundlig kännedom om ledarskap i förändring

Kursledare

Catrin Brodin har arbetat med förändringsarbete i 15 år. Hon har drivit små och stora förändringsprojekt i både mindre och stora globala organisationer. Hon har grundat WAY och jobbar idag med att stötta företag i förändring.

Hon är också författare till två böcker inom förändring – ”Att leda förändringar – så funkar det” och ”Strategiacceleration”. Hennes största drivkraft är att vara med och hjälpa företag bli bättre i konsten att leda i förändring.

Johan Victor har lång erfarenhet som mellanchef från ett antal olika branscher. Han har under nästan hela sin yrkesverksamma karriär varit aktiv i och kring IT-utvecklingsprojekt och de senaste 10 åren mestadels i agila miljöer.

Johan driver idag sitt egna bolag Ledarskap1 som arbetar med ledarskapsutveckling och utbildning. Johan har de senaste åren varit med och utvecklat distansutbildningskoncept för ett antal olika företag.

Intresseanmälan

Beställ information

Fyll i formuläret för att få mer information om Diplomerad förändringsledare - Change Management, direkt från arrangören. Det är gratis och inte bindande!

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.
Chefakademin – tidigare Mgruppen

Gedigna ledarskapsutbildningar för ett personligt ledarskap

Chefakademin, tidigare Mgruppen, är ett av Sveriges ledande utbildningsföretag med spetskompetens inom ledarskap. Hos oss hittar du utbildningar för chefer och ledare men också managementprogram och skräddarsydda utvecklingsinsatser för att utveckla ledning och organisation. Med rötter från 1931 är vi...

Läs mer om Chefakademin – tidigare Mgruppen och visa alla utbildningar.

Highlights