Vidareutbildning för socionomer

För dig som ser människan från ett helhetsperspektiv

Som socionom har du en förståelse för människors plats i sociala strukturer och ser människan från ett helhetsperspektiv. Här hittar du vidareutbildning för socionomer med inriktning på exempelvis familjerelationer, missbruk eller socialt utsatta barn.
Visar 1-6 av 6 träffar
Läs hur vi sorterar resultat
Vill du vet mer om hur vi sorterar resultat? Läs mer om hur vi rankar utbildningar i sökresultatet.
Visar 1-6 av 6 träffar

Vidareutbildning för socionomer

Socionomer kommer i kontakt med människor i speciellt utsatta livssituationer och måste därför kunna hantera svåra möten på ett bra sätt. Således förmedlar den grundläggande utbildningen kunskaper inom såväl sociologi och psykologi som socialpolitik och ekonomi.

Det är viktigt att du som socionom har förståelse för människors plats i sociala strukturer och har en förmåga att se människan från ett helhetsperspektiv, både hur hon fungerar som individ och i grupp. Många utbildningar centrerar därför kring mänskliga föreställningar om välfärd, livsmiljö och vad hjälp och stöd är. Vidare profileras de av en långtgående hänsyn till etiska och humanistiska aspekter.

Socionomers yrkesliv

En stor del av Sveriges socionomer jobbar med socialt arbete som kan ske på samhälls-, grupp- eller individnivå och vara av utredande och handläggande karaktär eller fokusera mer på planering och arbetsledning. Potentiella arbetsgivare är ofta landsting och kommun men du kan också jobba inom privata verksamheter och ideella organisationer. Exempel på andra yrkesroller för en socionom kan vara socialsekreterare, familjerådgivare, skolkurator, friskvårdsinspektör, arbete inom fackliga organisationer, socialtjänstens öppna verksamhet eller som behandlingsassistent. Samtliga områden innebär att driva social förändring, försöka lösa sociala problem och hjälpa människor i deras relationer; allt för att främja människors sociala välfärd.

Utbildningar och upplägg

På grund av de många inriktningar som socionomer kan välja kan det vara bra att gå en vidareutbildning för att få djupare kunskap inom ditt område eller lära dig om något nytt. På utbildning.se kan du söka efter utbildningar och kurser som känns relevanta och intressanta för dig. Exempel är kurser som specialiserar på familjerelationer, missbruk eller socialt utsatta barn.

Utbildningstiden kan sträcka sig över en hel termin eller bara några dagar och kurserna kan ges på kvällstid eller dagtid beroende på utbildningsarrangör.

Så här går du vidare

Sök och hitta en utbildning du är intresserad av


Beställ information eller boka direkt


Du blir kontaktad av utbildningsarrangören

Jämför utbildningar
Håll dig uppdaterad
Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få utbildningsförslag, inspiration och aktuell information – direkt till din inkorg. 📨
Reportage
Yokhana berättar om hur der är a...

Yokhana Sargezi-Khosroabadi, som studerat till socialpedagog hos Expressa Utbildningscenter, berättar om varför han valde att byta yrke från programmering och byggbranchen till stödpedagog, och om både det utmanande och det roliga med sitt jobb. .

Läs mer
Anna Peterson har startat eget f...

Anna Peterson har studerat hos Expressa Utbildningscenter. Detta har lett till att Anna har startat ett eget företag och nu arbetar som diplomerad stressterapeut. Företaget heter "InBalance   ̶ stressterapeut och konsult". 

“Jag studerade till stressterapeut genom Expressa och tycker denna utbildning var mycket bra och gav mig all information för att kunna starta eget inom detta område.”

Läs mer
Expressas Kommunikationsutbildni...
Expressa Utbildningscenter
Läs mer
Aila Mattila berättar om hur det...

Aila Mattila från Enköping har läst den ettåriga utbildningen Diplomerad Äldrepedagog hos Expressa Utbildningscenter. Hon arbetar idag som aktivitetsansvarig på ett särskilt boende, och stortrivs.

Läs mer