Utbildningar i Oracle

Fråga Oracle

Vill du lära dig Oracle bättre? Oracles tjänster hjälper dagligen mängder av företag att optimera sin IT-användning. Genom en kurs i något av Oracles program eller databaser kan du öka dina kunskaper och prestera bättre i ditt arbete.
Visar 1-16 av 16 träffar
Läs hur vi sorterar resultat
Vill du vet mer om hur vi sorterar resultat? Läs mer om hur vi rankar utbildningar i sökresultatet.
Visar 1-16 av 16 träffar

Om Oracle Corporation

Oracle är ett av världens största dataföretag, med huvudkontor i Kalifornien, USA. Företaget grundades 1977 av Larry Ellison, Bob Miner och Ed Oates och har numera kontor i hundratals länder. Oracle erbjuder hundratusentals företag och myndigheter en mängd olika IT-lösningar inom både hårdvaru- och mjukvarusektorn. Utöver produkter och program tillhandahåller Oracle även konsulttjänster, utbildning och teknisk support. Företaget har enligt egen utsago som ambition att skapa innovativa lösningar som hjälper företag och människor världen över till en förenklad och optimerad IT-användning. Oracle har under årens lopp utvecklat många egna affärssystem såväl som förvärvat andra. Några exempel på affärssystem som Oracle har är Oracle E-Business Suite, Siebel
och PeopleSoftEnterprise.

Vem har nytta av en Oracle-kurs?

Eftersom Oracle är ett av världens största dataföretag kommer många i kontakt med deras IT-lösningar och tjänster dagligen i sitt arbete, kanske till och med utan att veta om att Oracle ligger bakom dem. Många företag har stor nytta av de produkter och tjänster som Oracle tillhandahåller, och det är därför en god idé att låta en eller flera anställda gå en Oracle-kurs, för att säkerställa att kunskapsnivån är så hög som möjligt. Några exempel på specifika yrkesgrupper som kan ha nytta av en Oracle-kurs är programmerare, databasadministratörer, datalageradministratörer, analytiker, konsulter och utvecklare med ansvar för datahantering. Det finns introduktionskurser som många andra yrkesgrupper också kan ha nytta av, medan kurserna på en lite högre nivå lämpar sig bäst för de som har grundläggande förkunskaper och som arbetar mer konkret med exempelvis Oracles databaser.

Vilka olika Oracle-kurser finns?

Det finns många olika kurser i Oracle att välja bland, både på grundnivå och på fortsättningsnivå. De flesta av kurserna kräver dock någon form av erfarenhet av att arbeta med exempelvis programmering eller relationsdatabashantering, och du bör naturligtvis vara tekniskt lagd för att kunna tillgodose dig all information du får under utbildningens gång, och få ut maximalt av kursen. Under en Oracle-kurs kan du exempelvis få lära dig att skapa applikationer, att administrera Oracle-databaser och att skriva PL/SQL-program. Utrymmeshantering och dataintegritet är andra exempel på vanligt kursinnehåll. En god idé kan dessutom vara att certifiera dig inom Oracle, och det finns flera kurser som förbereder dig för att klara certifieringsprovet. I många av kurserna läggs fokus på integritet, säkerhet och prestanda, vilket är viktiga värden för en säker IT-miljö, något som varje företag strävar efter. Att fortbilda sig är alltid en god idé, men kanske särskilt inom ett område som är i ständig utveckling, dit Oracles produkter och tjänster hör. Varför inte fortbilda dig till att bli ett Oracle-proffs? Ta första steget redan idag genom att läsa en kurs och få de kunskaper som krävs för att ta dig dit du vill.

Så här går du vidare

Sök och hitta en utbildning du är intresserad av


Beställ information eller boka direkt


Du blir kontaktad av utbildningsarrangören

Jämför utbildningar
Jämför utbildningar
Håll dig uppdaterad
Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få utbildningsförslag, inspiration och aktuell information – direkt till din inkorg. 📨
Reportage
PRINCE2 – Kungen av projektledni...
Adding Value Consulting AB

– Att vi nu har en mall att utgå ifrån vid allt projektarbete har gjort organisationen mycket mer effektiv och dessutom talar vi alla samma språk. Våra kunder ser att vi arbetar efter en internationell erkänd standard och de vet då att vi är effektiva och har kontroll på risker, kvalitet och levererar det vi har lovat och oftast lite extra därutöver!

Göran Enström, Commercial Manager, Envirotainer

Läs mer