EMCC-certifierade utbildningar

Hjälp andra utvecklas

Här hittar du utbildningar inom coachning och hur du hjälper och stödjer andra människor i olika situationer. Med ett certifikat från EMCC så tar du även ditt varumärke steget längre! Hitta och jämför nedan! 
Visar 1-3 av 3 träffar
Läs hur vi sorterar resultat
Vill du vet mer om hur vi sorterar resultat? Läs mer om hur vi rankar utbildningar i sökresultatet.
Visar 1-3 av 3 träffar

Mer om EMCC

The European Mentoring and Coaching Council startades i England år 1992 av Eric Parsloe, Sir John Whitmore, David Clutterbuck, David Megginson och Julie Hay. EMC-certifikatet finns för att utveckla och förbättra coaching och mentorskap över hela Europa och vidare i världen. Syftet är att höja förväntningarna på coacher genom att lära ut hur de ska lära ut, på bästa vis. EMCC har som vision att bli top-of-mind när det kommer till certifikat i coaching och liknande områden. Sista december 2017 så hade The European Mentoring and Coaching Council 4976 medlemmar i 58 olika länder. De samverkande länderna är: Belgien, Kroatien, Cypern, Tjeckien, Danmark, Finland, Frankrike, Tyskland, Grekland, Ungern, Irland, Italien, Luxemburg, Marocko, Nederländerna, Norge, Polen, Rumänien, Serbien, Sverige, Schweiz, Turkiet, Ukraina och Storbritannien.   

Vem kan certifiera sig i EMCC?

Kurser med EMCC-certifikat riktar sig till dig som på något sätt har någon del i coaching-yrket. Antingen är du aktiv som coach eller mentor, alternativt är det en del av ett bredare yrke. Du vill utvecklas inom området coaching och strävar ständigt efter personlig utveckling. Din största drivkraft är att hjälpa, coacha, stödja och vägleda andra genom olika delar av livet.

Vad är coaching?

Som coach stödjer du någon annan i de sorters förändringar som personen vill utföra. Du hjälper människan att hitta rätt riktning för att sedan nå det resultat denne önskar. Coaching definieras på många olika vis beroende på vem som definierar, men det som beskriver yrket mest är att utveckla andra människor efter deras mål och vilja att förändras. Det som krävs för att kunna vara någons coach är att du är expert inom det området som blivande kund vill ha hjälp med. Yrket associeras ofta med sport. Det blir dock mer och mer vanligt att höra talas om till exempel personliga coacher eller mentorer, både i yrkes- och privatlivet.

Hur tar du ett EMCC-certifikat?

Kursen är oftast runt 9 månader lång och uppdelad i 4 moduler. Kurserna i helhet kan bestå av bland annat: 5 workshops som pågår över 10 dagar, träning i coachning i 36 timmar, tillgång till online verktyg för att styrka lärandet, tillgång till en personlig handledare, träning i reflektion, nytt innehåll till din portfolio och gruppsessioner för feedback efter varje modul.

Vad ger ett EMCC-certifikat?

Ett certifikat i EMCC ger dig försäkring på din kompetens gentemot kunder som vill köpa dina tjänster. Det ökar även din professionalitet och personliga utveckling. Du lär dig definiera yrket som coach och får förståelse för olika regler inom området. Kurserna som leder till certifikatet lär dig identifiera möjligheter för din egna utveckling, lära känna din egen identitet som coach och att se dina styrkor, för att kunna coacha på bästa vis. Du får testa på olika verktyg på dina klienter och sedan få förståelse för varför och när de ska användas. I utbildningen får du lära dig att jobba med mening och syfte på olika sätt. Du får även tillgång till tekniker för att utvecklas personligen.

Så här går du vidare

Sök och hitta en utbildning du är intresserad av


Beställ information eller boka direkt


Du blir kontaktad av utbildningsarrangören

Jämför utbildningar
Jämför utbildningar
Håll dig uppdaterad
Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få utbildningsförslag, inspiration och aktuell information – direkt till din inkorg. 📨
Reportage
Så säger deltagare hos Unestål E...
Certifierad Internationell Coach

Coaching handlar om att hjälpa andra att hjälpa sig själva och att bidra till att människor presterar och mår bättre. Som utbildad coach på Unestål Education kommer du att kunna hjälpa andra hitta sina drivkrafter och att definiera deras önskade resultat så att de får ut mer av sin inneboende potential. De både mår och presterar bättre.

Läs mer