Topp 10 inom bygg
15 sep 2023

Topp 10 inom bygg

Arbetar du inom bygg och anläggning eller har du planer på att göra det i framtiden? Vi på utbildning.se har ett stort utbud inom området bygg och anläggning. I den här topplistan har vi samlat de utbildningar som är mest populära just nu.

Den här topplistan sammanfattar de mest populära utbildningarna inom bygg och anläggning just nu. Här finns något för alla, vissa passar dig som är ny inom området andra vänder sig till dig som vill utveckla dina kompetenser. Listan innehåller en kort sammanfattning om innehållet, plats, längd, pris och snittbetyg. Blir du nyfiken på någon av utbildningarna? Klicka på knappen under den korta sammanfattningen så kan du lära dig mer om vad kursen erbjuder.

1

Diplomerad fastighetsförvaltare – Kvalificerad fastighetsförvaltning

BFAB (STF)

📍    Plats: Stockholm

⏱️   Längd: 16 dagar

💰   Kostnad: 99 000 SEK

💬   Snittbetyg: 4 (baseras på 1 recension)

Bli diplomerad fastighetsförvaltare

Den här utbildningen riktar sig till dig som vill bygga på din kompetens med en bredare grund för att ta nya steg i karriären. Under utbildningen få du lära dig mer om ekonomi, juridik, fastighetsteknik, kommunikation och underhåll.

Efter utbildningen kommer du att ha kompetensen att hantera de olika frågeställningarna som du kan mötas av i yrkesrollen. Denna branschinriktade utbildning kommer också att ge dig goda möjligheter att bygga kontaktnät med andra inom samma profession.

Läs mer


2

Besiktning av våtrum

SBR Byggingenjörerna

📍    Plats: Flera orter

⏱️   Längd: 8 timmar

💰   Kostnad: 5 600 SEK

💬   Snittbetyg: 4,8 (baseras på 24 recensioner)

Lär dig att hitta och förebygga risker i våtrum

Arbetar du med våtrum? Då kan den här utbildningen passa dig. Under utbildningen kommer du få kunskaper om hur man identifierar fel och brister samt hur man enklast förebygger de vanligaste misstagen. Branschregler, tvister, avvikelser och fuktmätning är några av de ämnen som behandlas under utbildningen. För denna utbildning krävs inte några särskilda förkunskaper.

Läs mer


3

Överlåtelsebesiktning av fast egendom

SBR Byggingenjörerna

📍    Plats: Flera orter

⏱️   Längd: 3 dagar

💰   Kostnad: 18 900 SEK

💬   Snittbetyg: 4,5 (baseras på 23 recensioner)

Få en djupare förståelse för överlåtelsebesiktningar

Den här utbildningen riktar sig till dig som har behov av en fördjupad uppfattning kring överlåtelsebesiktningar. Under utbildningen får du bland annat kunskap om byggteknik, kritiska konstruktioner och byggnormernas förändringar över tid. Målet med utbildningen är att du som kursdeltagare skall förstå hur besiktningarna utförs utifrån riktlinjerna för uppdragsbekräftelsen och utlåtande.

Läs mer


4

Yrkesförarbevis – Grävmaskin

Motivera Sverige

📍    Plats: Rikstäckande

⏱️   Längd: 1-3 dagar

💰   Kostnad: På offert

💬   Snittbetyg: - 

Valideringsbesiktning för dig som vill köra grävmaskin

Den här utbildningen riktar sig till dig som har minst 4000 timmar dokumenterad körtid eller liknande erfarenhet. Under den här utbildningen, som sker i enlighet med TYA och BRY föreskrifterna, kommer du att få kunskaperna som krävs för att du skall kunna ansöka om yrkesbevis för att köra grävmaskin.

Läs mer


5

Kontrollansvarig enligt PBL + tenta N/K

Byggutbildarna

📍    Plats:  Distans

⏱️   Längd: Egen takt

💰   Kostnad: 9 900 SEK

💬   Snittbetyg: 4,3 (baseras på 6 recensioner)

Bli kontrollansvarig enligt PBL hemifrån soffan

Är du bygglovshandläggare och vill veta mer om arbetet som kontrollansvarig, eller vill du själv bli kontrollansvarig? Då kan den här utbildningen passa dig bra. Under kursen får du lära dig Plan- och bygglagen, byggregler, konsumentlagen, entreprenadjuridik och mycket mer. Kurslitteraturen ingår i kursen och utbildningen avslutas med en tenta. Efter godkänd tentamen är du klar med en av delkraven för att bli certifierad kontrollansvarig.

Läs mer


6

Allmän ställningsutbildning upp till 9 meter

Confirm Education

📍    Plats: Skåne, Halland och Bleking

⏱️   Längd: 1 dag

💰   Kostnad: 2000 SEK

💬   Snittbetyg: 4,2 (baseras på 8 recensioner)

Skaffa intyget som krävs för att jobba med ställningsbyggnad upp till 9 meter

Jobbar du med ställningsbyggnad, eller vill du börja jobba med ställningsbyggnad? Då är den här utbildningen ett krav för att erhålla certifikat för ställningsbyggnad upp till 9 meter. Under kursen får du lära dig hur du jobbar säkert och tryggt med ställningsbyggnad. Kursen ges på flera språk, däribland svenska, polska och arabiska. Efter utbildningen erhåller du ett certifikat som är giltigt i fem år.

Läs mer


7

Kontrollansvarig enligt PBL

SBR Byggingenjörerna

📍    Plats: Stockholm, Malmö och Helsingborg

⏱️   Längd: 4 dagar

💰   Kostnad: 15 900 - 16 400 SEK

💬   Snittbetyg: 4,6 (baseras på 59 recensioner)

Lär dig mer om PBL och byggregler utifrån rollen som kontrollansvarig

Den här utbildningen utgår från boverkets krav. Kursen behandlar bland annat PML, boverkets byggregler, europeiska kontruktionsstandarder och kvalitets- och miljöledningssystem. Kursen avslutas med en tentamen. Kursen kräver inte några förkunskaper men för att senare kunna erhålla certifiering för att arbeta som kontrollansvarig finns krav på utbildning eller arbetslivserfarenhet.

Läs mer


8

Solcellsmontör

Cady utbildningar

📍    Plats: Distans

⏱️   Längd: Flexibel

💰   Kostnad: 15 977 SEK

💬   Snittbetyg: -

Gå en distansutbildning till solcellsmontör

Den här utbildningen passar dig som är teknisk intresserad och vill jobba med solceller. Efterfrågan på kompetens inom solceller är stor och under utbildningen får du lära dig säkerhet, regelverk, verktyg och material som används. Utbildningen passar både dig som är ny inom området men också dig som redan jobbar med solceller men vill utveckla dina kompetenser.

Läs mer


9

Kalkyl- och anbudsarbete

Byggakademin

📍    Plats: Flera orter

⏱️   Längd: 2 dagar

💰   Kostnad: 10 700 SEK

💬   Snittbetyg: 4,6 (baseras på 86 recensioner)

Lär dig räkna på och presentera anbud

Jobbar du inom bygg och anläggning och vill lära dig mer om kalkylarbetet? Då kan den här kursen vara helt rätt för dig. Under kursen får du lära dig mer om standardkontrakt, riskbedömningar, kalkyleringsmetoder och öva dina kunskaper i anbudsförfarandet. Efter kursen kommer du ha en bredare kunskap om hur du lämnar rättvisande kalkyler och lämnar anbud.

Läs mer


10

Entreprenadbesiktning, steg 1 grundkurs

SBR Byggingenjörerna

📍    Plats: Flera orter

⏱️   Längd: 2 dagar

💰   Kostnad: 8 800 - 11 000 SEK

💬   Snittbetyg: 4,7 (baseras på 138 recensioner)

Första kursen för att jobba med entreprenadbesiktning

Kommer du i kontakt med entreprenadbesiktning och vill lära dig mer? Då är det här rätt kurs för dig. Kursen passar dig som har några års praktisk erfarenhet och som på sikt vill bli besiktningsman. Det här är första kursen av två. Under den här kursen får du lära dig mer om juridik och metodik inom området. När du är klar med denna kurs är du behörig att söka steg 2 i grundkursen. Efter avlagd godkänt tentamen på steg 2 kan du bli certifierad besiktningsman.

Läs mer


Listan innehåller publicerade utbildningar på utbildning.se/kurser.se inom kategorin bygg och anläggning och är baserad på antal sidvisningar under perioden 01-09-2022 till 31-08-2023.

Observera att utbildningsinformationen kan ändras hos respektive arrangör över tid.

Letar du efter andra byggutbildningar?

Du kan söka fritt och hitta över 422 utbildningar inom bygg på utbildning.se. Filtrera utbildningar utifrån utbildningsform, plats och kategorier för att hitta det du söker efter!

Sök utbildningar

Senast uppdaterad: 15 sep 2023
Kristina Lindell
Digital Content Specialist och SEO Outreach Specialist

Du kanske också är intresserad av:

Senast uppdaterad: 2019-01-28

Topp 20: hetaste kompetenserna för ingenjörer 2018

I mitten av december 2018 granskade vi på utbildning.se 712 annonser för ingenjörer.Utfallet är det sista för årets heta kompetenser serie. Med det sagt har statistikhungriga har inget att frukta, vi är tillbaka igen tidigt nästa år med flera spännande arbetsmarknadsundersökningar. Överst på årets lista har vi kravet om någon form av tekniks examen eller eftergymnasial utbildning.

Läs mer
Senast uppdaterad: 2021-07-01

Vad är BAS-P / BAS-U och vilken utbildning behöver du?

BAS-P / BAS-U står för ”byggarbetsmiljösamordnare” och är två olika arbetsmiljöuppdrag som någon måste ansvara för på en byggarbetsplats. P står för planeringsfasen och U för utförandefasen. Båda är ett krav enligt svensk lag vid planering och upprättning av byggprojekt.

Läs mer
Senast uppdaterad: 2023-07-13

Den kompletta guiden till utbildning om kvartsdamm och stendamm

Kvarts är en beståndsdel av våra vanligaste bergarter, exempelvis granit, gnejs och sandsten. I vår guide får du lära dig mer om vad kvartsdamm är, vilka hälsorisker det medför och hur du skyddar dig vid arbete med kvartshaltigt material.

Läs mer
Så fungerar utbildning.se

Sök och hitta en utbildning du är intresserad av


Beställ information eller boka direkt


Du blir kontaktad av utbildningsarrangören

Håll dig uppdaterad
Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få utbildningsförslag, inspiration och aktuell information – direkt till din inkorg. 📨