Visa utbildning.se som: Mobil
ÄmnenVälj ett ämne, t.ex. Juridik
PlatsVälj en plats, t.ex. Lund
Du kan förfina sökningen i nästa steg
Populära ämnen
Teknik
Vård
Ekonomi
Ledarskap
Arbetsmiljö
Populära platser
Stockholm
Göteborg
Malmö
Örebro
Västerås

Vidareutbildning för taxiförare

Vidareutbildning för taxiförare

Många taxiförare är anställda av ett taxiåkeri, men det finns även taxiförare som har ett eget företag. Som taxiförare kan du få olika slags körningar, allt från vanliga taxikörningar till skolskjutsar, sjukresor eller bud. Det är vanligt att taxiförare arbetar både med vanliga körningar och med färdtjänst.

Arbetet ställer höga krav på din lokalkännedom och din serviceförmåga. Eftersom arbetet ofta består av körningar på alla dygnets timmar är det viktigt att du är flexibel.

Förslag på vidareutbildning för dig som taxiförare

Som taxiförare är det viktigt att du är serviceinriktad. Om du skulle vilja bli bättre på att bemöta olika slags kunder kan du läsa en utbildning inom kundservice. Eftersom konflikter kan uppstå i arbetet bör du även ha kunskap om hur konflikter kan lösas på bästa sätt för båda parter. Dessa kunskaper kan du få genom utbildningar inom exempelvis hot och våld och konflikthantering.

Då det händer att du får körningar av turister och personer som inte talar svenska behöver du ha goda språkkunskaper. Du bör behärska svenska och engelska, men det kan också vara positivt för din framtida karriär att behärska ytterligare språk.

Arbetet som taxiförare kan vara tidsintensivt och du behöver du kunna planera din tid och hålla dig lugn i stressade situationer. För taxiförare som vill bli bättre på att hantera stress kan kurser inom personlig effektivitet och stresshantering vara lämpliga.

Om du som taxiförare har ett eget taxiåkeri är det nödvändigt med de rätta kunskaperna inom bokföring och redovisning för att undvika att göra kostsamma misstag. Tänk på att det ständigt kommer nya lagar och regler, vilket kräver att du ständigt utbildar dig och håller dina kunskaper aktuella.

Att tänka på om du vill vidareutbilda dig

Funderar du som taxiförare på att vidareutbildas? Ett första steg är att ta upp frågan med din chef. Ta inledningsvis reda på om din arbetsplats har en policy för kompetensutveckling. Om det finns en policy för kompetensutveckling på din arbetsplats kan denna innebära att din arbetsgivare står för utbildningens kostnad eller att du får möjlighet att vara ledig från jobbet ett par dagar för att utbildas.

När du ska välja vilken utbildning du ska satsa på kan du börja med att fundera över vilka områden i ditt arbete du skulle kunna bli ännu bättre på. Är du osäker kan du höra med dina kollegor, kanske har de tips på utbildningar de tror skulle passa dig. Fundera även över vilken leveransmetod som passar dig bäst. Om du inte har möjlighet att vara borta från jobbet för att utbildas kan e-learning kanske vara något för dig.

Framtidsutsikter

Enligt Arbetsförmedlingens yrkeskompass kommer taxiförare att möta en medelgod arbetsmarknad både på kort och på lång sikt. I takt med den ökande befolkningen beräknas antalet taxiresor och resor med färdtjänst öka under de kommande åren, något som påverkar arbetsmarknaden positivt.

Beroende på var i landet du bor varierar jobbmöjligheterna. Möjligheterna är något bättre i storstadsregionerna. Genom att vidareutbildas och förbättra din lokalkännedom kan du som taxiförare bli mer konkurrenskraftig på arbetsmarknaden.Behöver du hjälp att hitta vidareutbildning?

Berätta för oss vad du letar efter, så hjälper vi dig hitta rätt!

Hur funkar det?

Efter att du skickat in din förfrågan tar vi genom intresseanmälningar kontakt med de utbildare som bäst matchar dina önskemål. Du får en bekräftelse direkt till din mail och inom 1–2 dagar kontaktar utbildningsarrangörerna dig med all information du behöver för att eventuellt gå vidare och boka utbildningen. Vi hör av oss till dig om vi behöver kompletterande uppgifter. 

This field is used for controlling automatic form submits. Please leave it blank:
Fyll i

Vår utbildningsrådgivning är kostnadsfri och inte bindande.

Senast uppdaterad: 04 okt 2021

Du kanske också är intresserad av:

Senast uppdaterad: 2021-09-24

Vidareutbildning för elevassistent

Som elevassistent arbetar du i skolan där du ger hjälp till elever som behöver särskilt stöd för att kunna följa med i undervisningen. Att som elevassistent gå en vidareutbildning kan vara ett sätt att både stärkas i sin yrkesroll och förbli attraktiv på arbetsmarknaden.

Läs mer
Senast uppdaterad: 2021-09-14

Vidareutbildning för undersköterska

Det är vanligt att undersköterskor arbetar på äldreboenden, sjukhus eller inom hemsjukvården. Arbetet ställer höga kvar på din empatiska förmåga och du behöver vara positiv och ansvarstagande.

Läs mer
Senast uppdaterad: 2021-09-24

Vidareutbildning för fastighetsförvaltare

I rollen som fastighetsförvaltare har du ett affärsmässigt ansvar för en eller flera olika fastigheter. Som fastighetsförvaltare ingår arbetsuppgifter såsom att utveckla, bevara samt förädla fastigheterna. Som fastighetsförvaltare har du dessutom ansvar över kunderna är nöjda och att fastighetens ekonomi utvecklas enligt uppsatta mål och planer.
Läs mer
Så fungerar utbildning.se

Sök och hitta en utbildning du är intresserad av


Beställ information eller boka direkt


Du blir kontaktad av utbildningsarrangören

Nyhetsbrev
Prenumerera på vårt nyhetsbrev och ta del av det senaste inom kompetensutveckling!