Gör vår undersökning om kompetensutveckling för chansen att vinna en helt gratis utbildning från Keystone Production!

3D Clo Fördjupning - Modedesign

Längd
6 veckor
Längd
6 veckor
Kursen är bokningsbar via arrangörens hemsida 🤗

Kursbeskrivning

3D Clo Fördjupning Modedesign

Stärk din roll med uppdaterad kompetens

Vi har skapat en kurs som riktar sig till dig som är yrkesverksam och gått vår 3D Clo Modedesign och Mönsterkonstruktion Grundkurs eller på annat vis skaffat dig grundkunskaper i programmet 3D Clo och är nu redo att ta det vidare. Kursen ges på distans och går därför att kombinera med arbete.

Kursen kommer ge de kunskaper, färdigheter och kompetenser som krävs för att självständigt kunna arbeta med modedesign i3D Clo för att få fram 3D bilder som kan ersätta fysiska prover och som verktyg för kommunikation.

Målet är att efter avslutad kurs att kunna använda 3D Clo som ett kreativt verktyg att designa nya modeller i anpassat material, göra förändringar på avarter, rendera bilder och animera designade modeller. Kursen ger kompetens att ersätta fysiska prover, provdockor och levande provmodeller med 3D bilder och därigenom kunna arbeta och kommunicera med andra på ett mer effektivt och hållbart sätt i yrket som 3D designer.

Målgrupp

Kursen riktar sig till dig som är mönsterkonstruktör eller modedesigner och som vill fördjupa dina kunskaper i modedesign, inriktning mot programmet 3D CLO.

Vad krävs för att gå kursen?

Förutom grundläggande behörighet krävs att du har ...

 • Minst 1 års yrkeserfarenhet från arbete som mönsterkonstruktör, produktutvecklare eller modedesigner.

Eller

 • Examen från en textil utbildning som utbildar i konfektionssömnad, mönsterkonstruktion, modedesign, exempelvis examen från Yrkeshögskoleutbildningen Garment technical designer 3D eller motsvarande eller examen från högskoleutbildning till modedesigner, designtekniker eller motsvarande eller annan eftergymnasial utbildning som ger motsvarande kompetenser med inriktning mot modedesign, mönsterkonstruktion och konfektionssömnad.

Samt

 • Kursen 3D Clo Modedesign och Mönsterkonstruktion eller motsvarande kunskaper inom 3D mönsterkonstruktion. Om reell kompetens åberopas ska dessa kunskaper visas genom ett test. Detta får du tillsänt dig efter ansökan.

Reell kompetens

Om du inte har betyg eller intyg på grundläggande behörighet eller särskilda förkunskaper men anser att du har kompetens att tillgodogöra dig utbildningen kan du åberopa reell kompetens.

Tjänstgöringsintyg måste bifogas om du ansöker om reell kompetens. Tjänstgöringsintyget ska innehålla ditt arbetsområde (=arbetsuppgifter), sysselsättningsgrad, datum du var anställd och underskrift från ansvarig på din arbetsplats.

Har du frågor om din reella kompetens kan du kontakta våra studie- och yrkesvägledareLänk till annan webbplats..

Urval

Om antalet behöriga överskrider antalet utbildningsplatser görs ett urval och urvalet baseras på det antal poäng den sökande uppnått i följande bedömning. Vid lika poäng tillämpas lottning. Maxpoäng är 7.

 • Yrkeserfarenhet inom branschen minst 1 år = 2 poäng
 • Yrkeserfarenhet inom branschen minst 5 år = 3 poäng
 • Gymnasienivå sömnad, mönsterkonstruktion = 1 poäng
 • Eftergymnasial utbildning/folkhögskola inom design, form, textila tekniker/material, konstruktion eller sömnad, minst ett år = 1 poäng
 • Yrkeshögskole- eller högskoleexamen inom området textil, mönsterkonstruktion och design = 2 poäng

Utbildningens innehåll

Utbildningens innehåll

 • Experimentell design - CLO som kreativt verktyg för modedesign
 • Avatarer - förändringar, rörelser och animationer
 • Material - visualisering och simulering av fysiska textiler digitalt
 • Rendering - ljussättning och inställningar, skapa fotorelistiska bilder och filmer för web
 • Animering - plagg i rörelse på avatarer, konstruktions animationer av plagg samt animation av kamera

Examination

Alla inlämningar gjorda samt godkänd examinationsuppgift krävs för att få ett utbildningsbevis efter avslutad kurs.

Upplägg

Flexibel undervisning

Vi kommer erbjuda föreläsningar en dag i veckan digitalt med inspelning så att du kan följa föreläsningen vid egen dator eller se inspelad föreläsning på annan tid då det lämpar sig bättre för dig.

Mellan föreläsningarna följer du studierna på en lärplattform där förinspelat material, inlämningsuppgifter och allt annat finns som behövs för att på ett pedagogiskt sätt kunna följa kursplanen.

Du kommer att få tillgång till programmet Clo 3D under hela kursen för att kunna arbeta helt fritt hemifrån när det passar dig.

Utbildningskonsult finns tillgänglig live på förutbestämd tid via länk för handledning och uppföljning av studierna, inlämningsuppgifter samt examinationsuppgiften.

Vår utbildningskonsult använder sig av Mac.

Examen, diplom m.m.

80% närvaro samt utförda uppgifter krävs för att få ett kursintyg efter avslutad kurs.

Utbildningsbevis utfärdas efter avslutad utbildning.

Investering

Utbildningen är kostnadsfri och berättigar till CSN-stöd. 

Kursledare

Rickard Lindqvist

Intresseanmälan

Beställ information

Fyll i formuläret för att få mer information om 3D Clo Fördjupning - Modedesign, direkt från arrangören. Det är gratis och inte bindande!

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämpas.
Yrkeshögskolan i Borås
Skaraborgsvägen 3A
506 30 Borås

Längre utbildningar och korta kurser

Yrkeshögskolan i Borås har en klar idé. Vi ska kombinera teoretiska studier med praktiskt arbete och aktivt arbeta tillsammans med vårt lokala näringsliv. Det är nu inte helt unikt för just våra YH-utbildningar, men vi tror att vi är ovanligt...

Läs mer om Yrkeshögskolan i Borås och visa alla utbildningar.

Highlights