Larm och kamerabevakning

Längd
3 dagar
Pris
22 650 SEK exkl. moms
Nästa kurstillfälle
19 november, 2024 se detaljer
Utbildningsform
Öppen utbildning
Språk
Svenska
Längd
3 dagar
Pris
22 650 SEK exkl. moms
Nästa kurstillfälle
19 november, 2024 se detaljer
Utbildningsform
Öppen utbildning
Språk
Svenska
Kursen är bokningsbar via arrangörens hemsida 🤗

Kursbeskrivning

Kurs i larm- och kamerabevakning

Arbetar du med larm och kamerabevakning? Upphandling av inbrottslarm och kamerabevakningssystem ställer stora krav på kunskap, både hos beställare och leverantörer, för att skapa en lösning som är anpassad till verksamhetens behov.

Ofta sker en upphandling av inbrottslarm och kameraövervakningssystem gemensamt och det ställs stora krav på kunskap för att få en lösning som är anpassad efter verksamhetens behov. 

Lagar och regelverk att ta hänsyn till

Förutom att det krävs kunskap i projektering och teknik har du även lagar och regelverk att ta hänsyn till. Dessa dokument är under ständig förändring och för att vara säker på att du följer lagen och utnyttjar regelverken på bästa sätt är det viktigt att du håller dig uppdaterad. Denna kurs är en kombination av SSF:s kurser Inbrottslarm och Kameraövervakning.

Svenska Stöldskyddsföreningens normer SSF 1060  och SSF 130 ingår som kursdokumentation.

Kommande kursstarter

1 tillgänglig kursstart

19 november, 2024

  • Öppen utbildning
  • Stockholm
  • Svenska

Varför välja SSF Stöldskyddsföreningen ?

Bli diplomerad

94% rekommenderar 
utbildningen

Flexibelt upplägg

Målgrupp

Utbildningen vänder sig till såväl användare och upphandlare av säkerhetssystem, som till installatörer, projektörer och säkerhetskonsulter för sådana system.

Kursinnehåll

Kursens innehåll

  • Larm – komponenter, funktioner, uppbyggnad och systemlösningar
  • Inbrottslarm
  • Överfallslarm
  • Inpasseringssystem
  • Övningar i larmprojektering
  • Lagar och regelverk för larmanläggningar (inbrottslarm)
  • Lagar, regelverk och standarder (kamerövervakning)
  • Teknik
    - kamera
    - objektiv
    - monitor
    - centralutrustning
    - lagringsmedia
  • Projektering
    - användningsområden
    - kameraplacering
    - belysning
    - integrering
    - checklistor

Video

Upplägg

Utbildningens längd

3 dagar

Kurslitteratur

Normerna SSF 1060 och SSF 130 ingår som kurslitteratur (värde 1 313 kr).

Utbildningen kan beställas som företagsanpassad efter er verksamhets behov.

Tid & plats

Utbildningen ges som klassrumsutbildning men möjlighet finns att delta online. Tveka inte att höra av er om ni har frågor!

Investering

21 950 kr exkl. moms.

Kursledare

Kursledare

Tomas Devenyi är säkerhetskonsult och anlitad av SSF Stöldskyddsföreningen. Han har mångårig erfarenhet med att delta i planeringen och utvecklingen av olika verksamheters säkerhetsarbete, bl.a. för kommuner, stora myndigheter, kärnkraftverk, landsting, mm. Tomas har även under lång tid genomfört utbildningar för företag, myndigheter och högskolor bl.a. inom hot och våld, konflikt-, kris- och risk-hantering samt säkerhetsskydd. Han driver även bloggen”Om säkerhet..” som b.la. tar upp frågor rörande säkerhetsskydd.

Mikael Hammarström arbetar som senior säkerhetskonsult på Knowit där skydd av samhällskritiska verksamheter ligger i fokus. Mikael har 20 års erfarenhet av arbete inom fysisk säkerhet med säkerhetstekniska system som främsta specialområde. Inom detta område har Mikael en unik kunskapsbredd inom kamerabevakning med lång erfarenhet av teknisk support, utbildning, upphandling, projektering och kvalificerad rådgivning.

Fredrik Karlsson, Frekar Konsult AB och kundansvarig/projektledare hos Finlarm AB. Fredrik har lång och gedigen bakgrund inom projektering och installation av inbrottslarm, han har jobbat i säkerhetsbranschen sedan 1989 och är certifierad Behörig ingenjör – inbrottslarm. Han har arbetat som tekniker i 12 år och de senaste 15 åren har Fredrik jobbat som projektör och projektledare för säkerhetsentreprenader. Under 5 års tid har Fredrik även varit entreprenadchef på Stockholmskontoret, Bravida Säkerhet.

Examen, diplom m.m.

Digital verifiering med TRUE

Syftet med digital verifiering är att öka säkerheten och värdet i våra utbildningsbevis, diplom och andra arbetsdokument. Säkerhetsarbetet blir allt viktigare i företag och organisationer och det gäller också vid nytillsättning och rekryteringar vid arbetstillfällen. 

Du som har gått eller ska gå en utbildning hos SSF Stöldskyddsföreningen kommer efter avslutad utbildning få ett digitalt utbildningsbevis i din inkorg, redo att delas på alla viktiga nätverk. 

Utbildningsbeviset utfärdas i samarbete mellan SSF och TRUE och bygger på blockchain-metod. Det är en robust databas som lagras i många kopior, som gör det svårt och nästan omöjligt att manipulera. Du säkrar helt enkelt ditt utbildningsbevis via blockchain-metod och tar det med dig in i framtiden.

Intresseanmälan

Beställ information

Fyll i formuläret för att få mer information om Larm och kamerabevakning, direkt från arrangören. Det är gratis och inte bindande!

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.

Recensioner

Snittbetyg: 4,3

Baseras på 6 recensioner
Skriv en recension
5/5
Kursdeltagare
28 nov 2022

5 av 5

5/5
Kursdeltagare
28 nov 2022

5 av 5

3/5
Kursdeltagare
22 dec 2021

3 av 5

SSF Stöldskyddsföreningen
Rosenlundsgatan 29A
11863 Stockholm

Säkerhetsarbetet blir allt viktigare i företag och organisationer. Stora värden står på spel för den som inte har kunskapen att skydda sina tillgångar. I 50 år har vi genomfört säkerhetsutbildningar som ger dig praktiska verktyg för att skapa en trygg...

Läs mer om SSF Stöldskyddsföreningen och visa alla utbildningar.

Highlights