Att införa ett ledningssystem för informationssäkerhet

Längd
25 timmar
Pris
24 900 SEK exkl. moms
Nästa kurstillfälle
20 november, 2024 se detaljer
Utbildningsform
Öppen utbildning
Längd
25 timmar
Pris
24 900 SEK exkl. moms
Nästa kurstillfälle
20 november, 2024 se detaljer
Utbildningsform
Öppen utbildning
Från 24 900 SEK exkl. moms / person

Kursbeskrivning

Utbildningen ger dig kunskap om hur du inför ett ledningssystem för informationssäkerhet enligt standarden ISO/IEC 27001 samt hur man lägger upp arbetet som ett projekt enligt den tidigare versionen ISO/IEC 27003:2010 - Vägledning för införande av LIS.
Vi går igenom hur kraven i ISO/IEC 27001 kapitel 4–10 kan tillämpas i praktiken med olika aktiviteter i ett projektflöde. Även vägen till certifiering och hur kopplingen till andra ledningssystem berörs. Införandet sker på en exempelorganisation som möjliggör diskussioner om hur ett införande kan se ut för olika typer av organisationer.

Kommande kursstarter

1 tillgänglig kursstart

20 november, 2024

  • Öppen utbildning
  • Stockholm

Kursmål

Efter att ha genomgått SIS Informationsakademis fördjupningsdel ska du kunna driva arbetet med att införa och förbättra ett ledningssystem för informationssäkerhet i din organisation. Du har:

• kunskaper om planering, uppföljning och överlämning av införandeprojekt
• fått metod för utveckling av ledningssystemets grunder, inklusive nulägesanalys, omfattning och informationssäkerhetspolicy
• lärt dig riskanalys som metod för att knyta organisationens riskhantering till valet av säkerhetsåtgärder
• kännedom om efterlevnad av externa krav på organisationens informationssäkerhet.

Målgrupp

Fördjupning för dig som vill skapa en god grund att stå på för att planera och strukturera införandet av LIS i verksamheten och för att kunna utvecklas vidare mot någon av exportinriktningarna; Att hantera informationssäkerhetsrisker eller Att revidera och granska. Exempel på roller: CISO, CSO, Informationssäkerhetschef, Säkerhetschef, DSO, IT-säkerhetschef, informationssäkerhetssamordnare, informationssäkerhetsstrateg, IT-chef, CIO, jurist, ansvarig för verksamhetens ledningssystem, tilltänkt projektledare för införande av LIS, tilltänkta styrgruppsmedlemmar för införande av LIS, etc.

Video

Investering

SEK 24900.

Intresseanmälan

Beställ information

Fyll i formuläret för att få mer information om Att införa ett ledningssystem för informationssäkerhet, direkt från arrangören. Det är gratis och inte bindande!

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.
SIS, Svenska Institutet för Standarder
Solnavägen 1 E
113 65 Stockholm

Hämta din nya kunskap direkt från källan

Att utbilda dig är den bästa investeringen du kan göra i dig själv och din organisation. Med en utbildning kommer du att utveckla din och din organisations kompetens, tack vare helt nya kunskaper. Och det är där som vi på...

Läs mer om SIS, Svenska Institutet för Standarder och visa alla utbildningar.

Highlights