Motion Control 1 i Simatic TIA Portal (TIA-MC1)

Längd
3 dagar
Längd
3 dagar
Få mer information om utbildningen, arrangörerna svarar oftast inom 48h 👍

Kursbeskrivning

Motion Control 1 i Simatic TIA Portal

Du kommer att programmera styrsystemen Simatic S7-1500 eller Simatic S7-1200 med hjälp av TIA-Portal. Och du kommer på ett exakt sätt att kunna reglera rörelsen av axlar med hjälp av integrerade Motion Control funktioner i standard CPU:er.

På denna utbildning, som omfattar några av teknologifunktionerna som finns i ovan nämnda styrsystem, lär du dig stegvis fördelarna med att använda dessa. Efter varje inlärningssteg kommer du fördjupa dina kunskaper med praktisk programmering.

Efter slutförd utbildning kommer du ha förståelse för hur de olika teknologifunktionerna samverkar. Du kommer kunna välja och konfigurera ett lämpligt teknologiobjekt som t.ex. Speed axis, Positioning axis och Synchronous axis samt integrera dem i ditt program.

Målgrupp

Målgrupp

Utbildningen vänder sig till TIA Portal Step 7-programmerare och driftsättare som vill vidareutveckla sig i TIA Portal Step 7 och dess möjligheter med motion control.

Förkunskaper

Kunskap om Simatic S7 och TIA Portal Step 7 motsvarande vår utbildning 'TIA Portal programmering 1 för plc' eller 'TIA Portal service 2 för plc'

Kursinnehåll

  • Grundläggande introduktion till Motion Control
  • Teknologiobjektet Speed Axis
  • Teknologiobjektet Positioning Axis
  • Referenskörning och traverserande rörelser
  • Programmering med PLCopen block
  • Felmeddelanden och diagnostik
  • Kommunikation och bibliotek
  • Nockverk och mätingångar
  • Closed-loop control och optimering
  • Teknologiobjektet Synchronous Axis

Upplägg

Utbildningen genomförs på svenska med material på engelska. Praktiska övningar genomförs på Simatic S7-1500-system tillsammans med ET 200SP I/O och Sinamics 120.

Intresseanmälan

Beställ information

Fyll i formuläret för att få mer information om Motion Control 1 i Simatic TIA Portal (TIA-MC1), direkt från arrangören. Det är gratis och inte bindande!

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.
Siemens-Sitrain utbildningscenter
Evenemangsgatan 21
16979 Solna

Siemens utbildningsorganisation Sitrain utbildar våra kunder och egen personal i byggnadsautomation och industriautomation. Dessutom utför vi både företagsanpassade och företagsförlagda utbildningar som passar just era behov. Sitrains organisation består av ett 40-tal lärare som utför utbildningar på ca 20 platser...

Läs mer om Siemens-Sitrain utbildningscenter och visa alla utbildningar.

Highlights