Visa utbildning.se som: Mobil

Första hjälpen S-CABCDE (Tidigare L-ABC)

SafeatWork Sweden AB
Kort om utbildningen
3 timmar
Företagsanpassad utbildning
   
Rikstäckande
Engelska, Svenska
Utbildning i första hjälpen

Kursbeskrivning

Utbildning i första hjälpen enligt S-CABCDE (Tidigare L ABC)

Att råka ut för ett hastigt insjuknande eller en allvarlig skada riskerar vi varje dag. Hur förberedda vi och vår omgivning är avgör konsekvenserna. Med en utbildning i första hjälpen får du och dina kollegor livsviktig kunskap som säkerställer att ni kan ta rätt beslut när olyckan är framme.

Målgrupp

Se till att du och dina kollegor har rätt kunskap för att rädda liv

En första hjälpen utbildning som följer S-CABCDE (Tidigare L ABC) ger dig nödvändiga kunskaper för att själv kunna prioritera vilka skador som måste åtgärdas först och hur dom ska behandlas. Kunniga och erfarna instruktörer med lång erfarenhet både som kursledare och inom räddningstjänst hjälper dig genom diskussioner och övningar för att du ska få en insikt i varför situationen kan uppstå. Med den insikten som grund byggs sedan din kunskap upp för att du ska vara trygg i dina beslut om hur du ska tänka och vad du ska göra vid en allvarlig skada eller sjukdomsfall.

Kursinnehåll

Vad innehåller en utbildning i första hjälpen?

Under utbildningen får du både teoretiska och praktiska kunskaper i första hjälpen genom övningar och diskussioner. Under utbildningen varvas teori och praktik i en väl avvägd kombo. Deltagarna får utrymme att själva styra kursinnehållet genom att lyfta sin farhågor och erfarenheter. Tack vare våra mycket erfarna instruktörer kan sedan övningarna skräddarsys för att passa varje individ.

Utbildningen i S-CABCDE (tidigare L ABC) kan med fördel skräddarsys för just er verksamhet och innefatta verkliga scenarion som i vissa fall kan försvåra situationen ytterligare. Till exempel vid arbete i svårtillgänglig miljö, hotfulla situationer eller med små barn. Allt under översyn från våra kompetenta och pedagogiska instruktörer.

Delmoment:

  • Hur man bör agera vid en olycka med personskador
  • Hantera och behandla skador samt att utföra livräddande åtgärder
  • Symtom samt åtgärder vid plötsligt sjukdomsfall
  • Agerande enligt den internationella standarden för första hjälpen - S-CABCDE
    • Safety – Critical hemorrage – Airways – Breathing – Circulation – Disability – Exposure

Video

Upplägg

Denna utbildning genomförs under en halvdag men kan absolut kombineras med någon av våra andra omtyckta utbildningar för att bli en effektiv heldagsutbildning. 

Läs mer om några av våra andra populära utbildningar. 

Tid & plats

Utbildningen kan genomföras där och när ni önskar. Våra instruktörer kan hjälpa er med utbildning över hela världen. Vi genomför kurser vardagar, helger & nätter. Vi har instruktörer som är vana att jobbar på flyg, båt & i hotfulla miljöer. Vi anpassar oss efter era förutsättningar och strävar alltid efter att förenkla för er.

Intresseanmälan

Fyll i formuläret för att få mer information om Första hjälpen S-CABCDE (Tidigare L-ABC) , direkt från arrangören. Det är gratis och inte bindande!

SafeatWork Sweden AB

SafeatWork Sweden AB

Vill ni skapa en säker & trivsam arbetsplats?

Vi vill vara er självklara partner när ni vill skapa en säker och trivsam arbetsplats. Därför lovar vi att alltid vara noggranna med att verkligen lyssna in ert behov, skräddarsy och anpassa oss för att er hantering ska bli så...


Läs mer om SafeatWork Sweden AB och visa alla utbildningar.

Kontaktuppgifter

SafeatWork Sweden AB

Stockholms Trafiksäkerhetscenter
18691 Vallentuna

 Visa telefonnummer

Recensioner
Kursrecensioner
Bli den första att recensera Första hjälpen S-CABCDE (Tidigare L-ABC) !

Arrangörsrecensioner
(4,8)
Baseras på 179 recensioner.
Alla recensioner för arrangören