Grundkurs i EU-Taxonomin

Ramboll, Distans
Längd
1 dag
Pris
8 500 SEK exkl. moms
Nästa kurstillfälle
8 oktober, 2024 (+2 kursstarter)
Utbildningsform
Onlineutbildning
Språk
Svenska
Längd
1 dag
Pris
8 500 SEK exkl. moms
Nästa kurstillfälle
8 oktober, 2024 (+2 kursstarter)
Utbildningsform
Onlineutbildning
Språk
Svenska
Från 8 500 SEK exkl. moms / person

Kursbeskrivning

EU-taxonomin

I den här kursen vill vi sprida kunskap och inspiration kring de möjligheter som finns kopplat till EU-taxonomin samt bygga en grund för ert fortsatta taxonomiarbete. Under kursen diskuterar vi bakgrunden till taxonomin samt vilka bolag som berörs och när. Vi ger också praktiska råd kring implementeringen av taxonomin. 

EU-taxonomin har varit i kraft sedan 2022 och förordningen är här för att stanna. Detta ställer större krav på bolag att arbeta med hållbarhet, rapportering och insamling av hållbarhetsdata. Steg för steg kommer taxonomin att utvidgas och allt fler aktörer kommer att behöva taxonomirapportera. Samtidigt kommer även bolag som inte direkt inkluderas i lagkravet påverkas indirekt via tryck från kunder, finansiärer och andra intressenter. 

Under den här kursen vill vi sprida kunskap och inspiration kring de möjligheter som finns kopplat till EU-taxonomin. Vi diskuterar syftet med förordningen, dess viktigaste delar nu och i framtiden och ger konkreta exempel på hur vi rapporterar enligt taxonomin och hur den kan implementeras i verksamheter. 

Kommande kursstarter

Välj mellan 2 kursstarter

8 oktober, 2024

 • Onlineutbildning
 • Distans

11 december, 2024

 • Onlineutbildning
 • Distans

Kursen ger dig

Efter genomförd utbildning har kursdeltagaren erhållit en bred förståelse för vad EU-taxonomin innebär och dess olika delar. Kursdeltagarna ska få kännedom om nyckelbegrepp som tekniska granskningskriterier och väsentligt bidrag. Samtidigt som vi under kursen kommer diskutera syftet och den teoretiska bakgrunden, kommer stor tyngd att ligga på diskussion kring praktiska exempel om hur rapporteringen skall gå till, som kan ge inspiration till hur taxonomin kan appliceras inom olika verksamheter. 

Målet är att deltagarna efter avslutad kurs ska känna sig trygga i att diskutera taxonomin med interna och externa intressenter samt att starta upp, driva och utveckla det interna arbetet kopplat till EU-taxonomin. 

Ur kursens innehåll

 • Vad EU-taxonomin är och hur du skall rapportera  

 • EU-taxonomins struktur och logik 

 • EU-taxonomins affärsmöjligheter 

 • Praktiska exempel 

 • Vanliga fallgropar 

 • Vad händer framöver? 

Målgrupp

Kursen vänder sig till dig som vill få en förståelse för vad EU-taxonomin är och vad den innebär i praktiken för olika bolag. EU-taxonomin berör många olika funktioner inom en verksamhet och kursen passar bra för dig som är eller kommer vara involverad i ert bolags taxonomiredovisning i någon roll – du kanske är hållbarhetsansvarig, kommer från ekonomiavdelningen eller arbetar med era produkter eller produktion. Kursen passar även fint för er som inte redovisar idag men vill lära er mer om taxonomin för att veta vad det skulle innebära för ert bolag att göra det framöver. 

Upplägg

Upplägg för kurstillfällen på distans

Kurstillfällen på distans genomförs via Microsoft Teams eller motsvarande. Information kring utbildningen, allt kursmaterial och kontaktuppgifter till kursledare hittar du på vår digitala lärplattform Ramboll Learning. Rambolls distansutbildningar, likväl som våra på-plats-utbildningar, erbjuder möjligheter till nätverkande, diskussioner och erfarenhetsutbyte.

Investering

KURSAVGIFT

8.500 kr (exkl. moms)

BESTÄLLNINGSVILKOR

 • Vid återbud senare än 14 dagar före kursstart debiteras halva avgiften, vid återbud senare än 7 dagar innan kursstart debiteras hela avgiften.
 • Du får gärna överlåta platsen till någon annan på ditt företag, om du skulle få förhinder.

Intresseanmälan

Beställ information

Fyll i formuläret för att få mer information om Grundkurs i EU-Taxonomin, direkt från arrangören. Det är gratis och inte bindande!

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.

Recensioner

Snittbetyg: 5

Baseras på 2 recensioner
Recensioner publiceras enligt vår recensionspolicy.
Skriv en recension
5/5
Charlotta Boweden
07 feb 2023

Bra och tydlig genomgång av en komplex lagstiftning!

5/5
Leffe Skellefteå Kraft
03 feb 2023

Kunniga kursledare som även levererade svar utanför boxen

Ramboll
Ramboll
Vädursgatan 6
412 50 Göteborg

Utbildning

Ramboll är en ledande samhällsrådgivare med 16 500 experter i 35 länder som designar framtidens städer och samhällen. Ramboll Utbildning är en del av Ramboll Sverige och erbjuder en mängd olika typer av utbildningar; E-learning, klassrumsutbildningar, distansutbildningar, företagsinterna utbildningar och...

Läs mer om Ramboll och visa alla utbildningar.

Highlights