Anpassad DBT (Dialektisk beteendeterapi) med Skills System

Längd
2 dagar
Pris
9 100 SEK exkl. moms
Nästa kurstillfälle
27 november, 2024 se detaljer
Sista ansökan
Sista ansökan: 2024-11-20
Utbildningsform
Öppen utbildning
Längd
2 dagar
Pris
9 100 SEK exkl. moms
Nästa kurstillfälle
27 november, 2024 se detaljer
Sista ansökan
Sista ansökan: 2024-11-20
Utbildningsform
Öppen utbildning
Från 9 100 SEK exkl. moms / person

Kursbeskrivning

Lär dig grunderna i DBT Skills system – en evidensbaserad form av DBT för personer med  kognitiv funktionsnedsättning och emotionella svårigheter.

DBT (Dialektisk beteendeterapi)är sedan länge en välkänd metod för psykoterapeutiskt arbete med svårigheter kring känsloreglering och olika former av problembeteenden som självskadebeteenden eller andra svårigheter att hantera starka känslor.

DBT Skills system är en form av DBT som utvecklades avJulie Brown fil. dr och DBT-terapeut, som under början av 2000-talet. Brown arbetade med patienter med kognitiva svårigheter och såg att vissa patienter hade svårt att tillgodogöra sig DBT-terapin som den lärdes ut i standardformat.

Därför skapade hon denna anpassade modell; kallad DBT-SS (DBT – Skills System), riktad till patienter med kognitiv funktionsnedsättning och emotionella svårigheter. Den anpassade modellen har ett förenklat språk, en hög grad av tydlighet och betonar värdet av repetition för inlärningen av nya färdigheter. De 300 färdigheterna från standard-DBT gjordes om till nio färdigheter – uppdelat i två olika grupper.

DBT Skills system har evidens för patienter med kognitiva svårigheter i studier gjorda i bland annat USA och Sverige (Brown et al 2013; Rosendahl-Santillo et al, 2021).

Utöver att metoden förenklar och förtydligar färdighetsarbetet involverar den också omgivningen i större utsträckning, för att underlätta inlärningen i patienternas vardag. På ett strukturerat sätt utbildas även nätverket i validering, samtalsteknik och färdigheter.

Välkommen till två dagar för ökad kunskap om Anpassad DBT med Skills System och hur du kan arbeta med problembeteenden och känsloreglering för personer med kognitiva nedsättningar, på evidensbaserad grund.

Kommande kursstarter

1 tillgänglig kursstart

27 november, 2024

  • Öppen utbildning
  • Malmö
  • Sista ansökan: 2024-11-20

Målgrupp

Utbildningen riktar sig till dig som ärterapeuti ett befintligt DBT-team och som behöver komplettera med anpassad DBT i ditt arbete.

Samt personal inom verksamhet med kännedom om kognitiva svårigheter och funktionsnedsättningar som vill komplettera med ett anpassat arbetssätt för att möta känsloregleringssvårigheter och problembeteenden hos klienter.

Utbildare

Alexandra Rosendahl Santillo, Leg psykolog, leg psykoterapeut, specialistpsykolog inom psykoterapi och psykologisk behandling. Lärare och handledare KBT. Utbildad av Skills systems grundare: Julie Brown gällande Skills System och har forskat på DBT Skills System inom ramen för sitt arbete på DBT-teamet Lund, samt författare till den svenska bokenDBT-SS Färdighetsträning, Känslohantering vid kognitiva svårigheter. Arbetar idag på Psykologpartners.

Annelie Carnelid, Leg psykolog DBT-teamet Helsingborg. Utbildad av Julie Brown och ansvarig för en FoU-rapport som utvärderar DBT Skills System för patienter med emotionell instabilitet, självskade- och suicidala beteenden och autism, utan intellektuell funktionsnedsättning.

Intresseanmälan

Beställ information

Fyll i formuläret för att få mer information om Anpassad DBT (Dialektisk beteendeterapi) med Skills System, direkt från arrangören. Det är gratis och inte bindande!

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.
Psykologpartners W & W AB
Kammakargatan 22
111 40 Stockholm

Psykologpartners

Psykologpartners har spetskompetens inom psykologi. Inom psykologins alla delar. Vi ger både längre och kortare utbildningar såväl som skräddarsydda utifrån organisationers behov. Spetskompetens inom utbildning, handledning och psykologisk behandling med hjälp av Sveriges bästa psykologer. Vi erbjuder Utbildning för dig psykiatri, vård- och...

Läs mer om Psykologpartners W & W AB och visa alla utbildningar.

Highlights