Visa utbildning.se som: Mobil

COVID-19 - hur påverkas din utbildning? Vi samlar artiklar kring coronaviruset och utbildning samt tips för dig som ska söka utbildning. Läs mer här.

Terminering fiber – utbildningsbevis (INCERT)

NorthLab Networks AB
Kort om utbildningen
1 dag
4 500 SEK exkl. moms
Nästa tillfälle: 2020-06-05 08:30 - Nacka
Öppen utbildning
   
Nacka

Kursbeskrivning

northlab

Terminering fiber – Utbildningsbevis

Då det på många håll varit problem med fiberkopplingar i de fiberoptiska noderna ökar nu Sveriges största fiberoperatör Skanova kraven på de som ska gå in och arbeta i fibernoder.

För att höja kompetensen och garantera en kunskapsnivå för personer som har arbetsuppgifter i fibernoder har några av branschens aktörer tillsammans med INCERT* tagit fram ett utbildningsbevis som kan erhållas efter genomgången kurs och ett godkänt skriftligt prov. NorthLab är godkänd av INCERT att genomföra provet för utbildningsbeviset.

teminering

Kursen hålls under en heldag och avslutas med det ovan nämnda provet som vid godkänt resultat leder till att deltagaren kan erhålla ett utbildningsbevis från INCERT.

*INCERT, Installations Certifiering i Stockholm AB, är ackrediterade av SWEDAC för personcertifiering inom bland annat el, kyla och fiberteknik)

Vi kan även skräddarsy kurser för att passa just ditt behov.

Kurserna kan hållas på ert företag eller i våra lokaler i Nacka, Stockholm. Allt för att skapa maximal flexibilitet för dig som kund.

Hur påverkar COVID-19 denna utbildning?

Vi på utbildning.se är övertygade om att kunskap driver människor och organisationer framåt. Det gör även de arrangörer vi samarbetar med.
Många utbildningar ställs exempelvis om från klassrums- till distansutbildning.

För att ta reda på om utbildningen påverkas med anledning av COVID-19, kontakta gärna arrangören.

Målgrupp

Kursen riktar sig till alla som kommer i kontakt med fiberoptik vid installation i bredbands- och/eller telekomnätverk. Förmodligen jobbar du med installation, service, underhåll eller besiktning. Kursen är dock lika givande för dig som planerar, ansvarar eller upphandlar tjänster för fiberoptiska nätverk.

Kursinnehåll

  • Hantering av kontakter
  • Inspektion och rengöring
  • Inkoppling av patchkablar
  • Identifiering av trafikerad fiber
  • Kontroll av utfört arbete

Investering

Kostnad för certifikat som utfärdas av Incert tillkommer

Intresseanmälan

Fyll i formuläret för att få mer information om Terminering fiber – utbildningsbevis (INCERT), direkt från arrangören. Det är gratis och inte bindande!

NorthLab Networks AB

NorthLab Networks AB

Behöver du utbilda dig inom fiberoptik? Då är NorthLab Networks AB rätt företag att vända sig till. Vi har utbildningar som lär dig installera, skarva, mäta, rengöra och inspektera fiberoptik. Kurserna är praktiskt orienterade och blandar teori med realistiska övningar...


Läs mer om NorthLab Networks AB och visa alla utbildningar.

Liknande utbildningar