Visa utbildning.se som: Mobil

Missa inte Upskill & Reskill den 25 januari 2023 – ett digitalt och kostnadsfritt event! Anmäl dig idag 

Certifierad nätverkstekniker

Qnetworks
Kort om utbildningen
9 dagar
49 500 SEK exkl. moms
Öppen utbildning
Stockholm
Svenska

Kursbeskrivning

Bli certifierad nätverkstekniker

Certifierad nätverkstekniker är en kvalificerad utbildning på totalt 9 dagar, uppdelade på 3 kurser. För  effektiv inlärning och verklig förståelse varvas teori med praktiska laborationer igenom hela utbildningen.  Varje kurs avslutas med ett kunskapsprov för att säkerställa dina kunskaper. Som certifierad nätverkstekniker  kan du sedan skickligt hantera kommunikationsutrustning som m.fl. datorer, switchar och routrar i ett  medelstort nätverk. 

1. Nätverksteknik - praktisk grundkurs 

Ger dig kunskap om de komponenter, tekniker och protokoll som du stöter på i ett lokalt datanätverk. Kursen fokuserar på TCP/IP och LAN-teknologin Ethernet och spanning tree. 

2. IP-nät - tjänster och protokoll 

Ger dig goda kunskaper om protokoll och tjänster i TCP/IP-nät. Praktiska övningar i form av adressberäkning, subnät-maskhantering och protokollanalys samt konfigurering av DHCP och DNS. 

3. Routing - internetworking 

Här får du heltäckande kunskaper om routing, routertillämpningar och routingprotokoll. Förutom vanliga termer går vi igenom MPLStekniken samt Quality af Service i IP-nät. Du får även inblick i hur olika nättjänster används för sammankoppling av LAN. 

Finansiering

Notera att kursen inte omfattas av allmänt arbetsmarknadsstöd via Arbetsförmedling eller studiemedelsstöd via CSN. Däremot kan Trygghetsrådet, TRR eller annan part likt Trygghetsstiftelsen beställa kursplatser.

Du kan givetvis själv finansiera kursen då tillkommer lagstadgad moms på angivet pris.

Kursens mål

Ge dig en yrkeskompetens inom nätverksteknik, Ethernet, switching, VLAN, TCP/IP och routing. Efter kurs och godkända kompetensprov erhåller du certifiering ”Certifierad Nätverkstekniker” och kan arbeta i små och medelstora företagsnätverk.

Kursledare

Jan Sivertsson Rejlers Defence & Security AB

Jan är en mycket erfaren konsult, specialiserad på komplexa system, nätverksteknik, säkerhetssystem och tekniska avlyssningsskydd samt kravställning och teknisk upphandling. Jan har lång erfarenhet som projektledare, teknisk koordinator och dokumentatör vid komplexa projekt. Jan har också lång erfarenhet som kravställare, utvärderare och förhandlare vid offentlig upphandling. Jan har varit föreläsare för STF Ingenjörsutbildning sedan 1990.

Intresseanmälan

Fyll i formuläret för att få mer information om Certifierad nätverkstekniker, direkt från arrangören. Det är gratis och inte bindande!

Qnetworks

Qnetworks erbjuder omfattande företagsutbildningar med en utbildningslösning för dig som behöver planera, underhålla och utveckla den digitala infrastrukturen. Hos oss finner du produkter och utbildningslösningar för att med självförtroende ta dig an utmaningar inom kommunikationstekniken och infrastrukturen. Qnetworks har utbildningar...


Läs mer om Qnetworks och visa alla utbildningar.

Kontaktuppgifter

Qnetworks


 Visa telefonnummer

Recensioner
Kursrecensioner
Bli den första att recensera Certifierad nätverkstekniker!

Arrangörsrecensioner
(5,0)
Baseras på 1 recensioner.
Alla recensioner för arrangören
Intresseanmälan

För att få mer information om utbildningen Certifierad nätverkstekniker från Qnetworks, fyll i dina uppgifter:

}