Kursbeskrivning
ESA 21 Instruerad person
Den här utbildningen hette tidigare ESA 14 Tillträde, ditt intyg för ESA 14 Tillträde har kvar sin giltighetstid, men ska du förnya det är det ESA Instruerad person som gäller
Vår kurs ESA Instruerad person behandlar elsäkerhetsanvisningarna, ESA, och ersätter tidigare ESA Tillträde. Den riktar sig till dig som ska utföra någon form av icke elektriskt arbete i en elektrisk anläggning och behöver kunskap och medvetenhet om de risker som kan förekomma.
Den 1 oktober 2018 ersätts ESA Tillträde av ESA Instruerad person. En nyhet är en förändrad tillträdeshantering. Efter avklarad utbildning ska deltagaren få en genomgång av arbetsplatsens riskkällor enligt blanketten ESA Överenskommelse om tillträde. Genomgången ska ske av den som är el-anläggningsansvarig eller el-fackkunnig representant och blanketten ska signeras av berörd personal.
ESA Instruerad person riktar sig till dig som ska utföra någon form av icke elektriskt arbete i en elektrisk anläggning och behöver förstå hur elsäkerhetsarbetet är organiserat och bli medveten om de el-risker som kan förekomma. Exempel på icke elektriskt arbete är byggnadsarbete, målningsarbete, gräsklippning, rengöring, markarbete etc.
Utbildningen utgår ifrån publikationen ESA Instruerad person som är ett utdrag ur ESA
Grund och ESA Arbete.
Kursinnehåll – ESA Instruerad person
- Elfaran
- Organisation
- Riskhantering
- Säker kommunikation
- Planering och utförande av arbete
- Genomgång av blanketten ”Överenskommelse om tillträde”
- Kursen avslutas med skriftligt prov
Kursmål:
Efter genomgången kurs ska kursdeltagaren kunna arbeta på ett säkert sätt i miljöer där det kan finnas en elektrisk risk och förstå hur arbetet är organiserat för att förebygga el-olycksfall och driftstörningar.
Målgrupp
Kursen vänder sig till dem som är icke el-fackkunniga och ska arbeta där det finns en elektrisk fara. Det kan t.ex. vara sanerare, signaltekniker, byggare, beredare, grävmaskinister som befinner sig invid en elektrisk anläggning eller andra som behöver arbeta inom driftrum i distributionsanläggningar eller industri.
Certifikatkostnad på 500kr per deltagare tillkommer som Energiföretagen kräver
Kurslängd 1 dag
Kontakt: 019-760 15 20
Kommande kursstarter
Intresseanmälan
LAVI gruppen – Erbjuder alltid spetskompetens
LAVI gruppen är ett lösningsorienterat utvecklingsföretag med fokus på kompetensutvecklingsfrågor och kompetensproblematik. Vi levererar utbildningar inom områdena teknik, el, brandskydd, individ- och organisationsutveckling. Våra kunder är alltifrån privatpersoner, företag till kommuner såsom Karlskrona, Kumla, Örebro, Borlänge, Ludvika med flera. Vidare...