Liftutbildning Repetition

Krav Kompetens, Distans
Längd
Egen takt
Pris
990 SEK exkl. moms
Nästa kurstillfälle
Löpande start se detaljer
Utbildningsform
Onlineutbildning
Längd
Egen takt
Pris
990 SEK exkl. moms
Nästa kurstillfälle
Löpande start se detaljer
Utbildningsform
Onlineutbildning
Från 990 SEK exkl. moms / person

Kursbeskrivning

 Liftutbildning Repetition

Lift Repetition

Liftutbildning riktar sig till alla som i arbetet behöver använda en lyftanordning, till exempel en bomlift, saxlift eller skylift. Oavsett om du är förare, platschef eller arbetsledare för en förare, så måste du ha kunskap om liftar och de krav som ställs av Arbetsmiljöverket. Detta för att uppfylla kraven för säker användning.

Enligt AFS 2006:6 29 § är det endast tillåtet att använda en lyftanordning av en person som har bevisade teoretiska och praktiska kunskaper om säker användning. Arbetsgivaren ska ha dokumentation om arbetstagarens kunskaper och arbetstagaren måste också ha arbetsgivarens skriftliga tillstånd att använda en lift. Enligt kommentarerna till föreskriften 29 § så ger svensk standard råd om innehållet för utbildningen för förare av mobila arbetsplattformar, enligt standarden SS-ISO 18878:2013 Mobila arbetsplattformar – Liftutbildning för operatör (förare).

Kommande kursstarter

1 tillgänglig kursstart

Löpande start

  • Onlineutbildning
  • Distans

Varför välja Krav Kompetens?

Lägsta prisgaranti

Gratis registrering på Id06

Starta direkt

Målgrupp

Repetitionsutbildningen är anpassad för dem som regelbundet arbetar med liftar.  Liftutbildning riktar sig till alla som i arbetet behöver använda en lyftanordning, till exempel en bomlift, saxlift eller skylift. Oavsett om du är förare, platschef eller arbetsledare för en förare, så måste du ha kunskap om liftar och de krav som ställs av Arbetsmiljöverket. Detta för att uppfylla kraven för säker användning.

Förkunskapskrav för repetitionsutbildning

Tidigare gått en grundutbildning med praktik.

Kursinnehåll

  • Introduktion
  • Lagar och regler
  • Risker, lifttyper & kategorier
  • Säkerhetskultur
  • Maskiner
  • Krav vid användning
  • Arbetssystem
  • Inspektion
  • Skyltar & märkning
  • Säker drift
  • Hinder

Examen, diplom m.m.

Vår utbildning ger tillstånd att använda både sax- och bomlift och inkluderar behörighet. Genom att godkännas på de prov som ingår i utbildningen, får deltagaren ett certifikat. Auktoriserade  liftinstruktörer utfärdar ett utbildningsintyg med en giltighet på fem år. Om en person väljer att gå en repetitionsträning och har ett godkänt resultat på åter examinationen, så får de ett nytt utbildningsbevis med samma giltighet på fem år.

Intresseanmälan

Beställ information

Fyll i formuläret för att få mer information om Liftutbildning Repetition, direkt från arrangören. Det är gratis och inte bindande!

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.
Krav Kompetens
Gamlestadsvägen 2
415 02 Göteborg

VI har lägsta prisgaranti på alla våra utbildningar!

Krav Kompetens skall utbilda Sveriges organisationer i branscher som arbetsmiljö, bygg och entreprenad för att skapa och bidra med kunskap och utbildning för organisationen. Vi är med att se till så att organisationer erhåller rätt kompetens för sin typ av...

Läs mer om Krav Kompetens och visa alla utbildningar.

Highlights