Tvistfinansiering - i teori och praktik

JUC, Distans
Längd
4 timmar
Pris
6 900 SEK exkl. moms
Nästa kurstillfälle
14 februari, 2024 se detaljer
Utbildningsform
Onlineutbildning
Längd
4 timmar
Pris
6 900 SEK exkl. moms
Nästa kurstillfälle
14 februari, 2024 se detaljer
Utbildningsform
Onlineutbildning
Kursen är bokningsbar via arrangörens hemsida 🤗

Kursbeskrivning

Förstå tvistfinansiering: Strategier för framgång

Syftet med kursen är att ge en introduktion till tvistfinansiering och de frågor som kan uppkomma i samband därmed samt att gå igenom hur bolag och advokater på bästa sätt kan dra fördel av tvistfinansiering i sin verksamhet.
Tredjepartsfinansiering av tvister har ökat kraftigt såväl i Sverige som i övriga världen under senaste år, i takt med att kostnaderna för att driva rättsprocess blir allt högre. Fler chefsjurister och finansdirektörer överväger och använder sig av tvistfinansiering för att hantera kostnad och risk. Advokater får därför allt oftare frågan från existerande eller presumtiva klienter om hur tvistfinansiering fungerar och vilka för- och nackdelar som kan aktualiseras för klienten och vilka effekter finansieringen kan ha på själva processen.
Under kursen behandlas bl.a. vilka olika typer av tvistfinansiering som förekommer, vilka skäl som finns att söka tvistfinansiering, vilka aktörer som är en del av tvistfinansieringsmarknaden, hur själva finansieringsprocessen går till och hur ett tvistfinansieringsavtal kan se ut. Därtill redogörs för ett antal juridiska frågor beträffande vad tvistfinansiering kan anses vara för typ av rättsfigur, vilken betydelse Advokatsamfundets regler har för tvistfinansiering, vilka effekter tvistfinansiering kan ha på rättegångskostnadsfördelningen, liksom vad som gäller beträffande jäv och eventuell informationsskyldighet om att en part ingått ett tvistfinansieringsavtal - bland mycket annat.


Kursen riktar sig till advokater, skiljedomare, bolagsjurister och dem som i sin yrkesutövning kan komma i kontakt med tvistfinansiering eller som av andra skäl vill veta mer om hur risker och kostnader som uppstår i samband med tvister kan hanteras genom finansiering från en extern part.

Kommande kursstarter

1 tillgänglig kursstart

14 februari, 2024

  • Onlineutbildning
  • Distans

Målgrupp

Kursen riktar sig dels till advokater, bolagsjurister, finansdirektörer och andra i beslutande ställning som kan komma i kontakt med tvister.

Kursinnehåll

Kursen behandlar bl.a.:

  • Tvistfinansieringsmarknadens aktörer
  • Tvistfinansieringsprocessen
  • Tvistfinansieringsavtalets delar
  • Tvistfinansiärens due diligence
  • Att vara ombud i tvistfinansierad process
  • Upplysningsplikt och jävsfrågor
  • Tvistfinansieringens betydelse för rättegångskostnadsfördelning
  • Edition vid tvistfinansiering

Intresseanmälan

Beställ information

Fyll i formuläret för att få mer information om Tvistfinansiering - i teori och praktik, direkt från arrangören. Det är gratis och inte bindande!

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.
JUC
Strandvägen 7A
114 56 Stockholm

Praktisk inriktad undervisning med hög professionell nivå

JUC är en specialiserad kursverksamhet som ursprungligen etablerades i Danmark år 2001. Vi erbjuder högkvalitativ fortbildning för jurister, advokater, revisorer, fastighetsmäklare och ett brett utbud av andra yrkesverksamma. Årligen håller vi även i evenemang för över 15 000 deltagare på 500...

Läs mer om JUC och visa alla utbildningar.

Highlights