Visa utbildning.se som: Mobil

Myndighetskritik, viten och skadeståndsanspråk mot skolor – de goda och de varnande exemplen

JP Infonet AB
Kort om utbildningen
0,5 dagar
2 950 SEK exkl. moms
Nästa tillfälle: 2019-10-08 09:15 - Stockholm
Öppen utbildning
   
Stockholm
Svenska

Kursbeskrivning

För få insatser för att mobbning ska upphöra, för lite gjordes för att få en hemmasittare till skolan, kontakten med en förälder fungerade inte eller långsam handläggning av klagomål. Det är några exempel på situationer där skolor får kritik, vitesförelägganden och skadeståndsanspråk från Skolinspektionen, Skolväsendets överklagandenämnd, Barn- och elevombudet eller Justitieombudsmannen - myndigheter som alla granskar skolväsendet på olika sätt.

På den här utbildningen kartlägger vi de vanligaste orsakerna till myndigheternas missnöje med skolors verksamhet och visar exempel på situationer där skolor kritiserats respektive sluppit kritik och vi koncentrerar oss på skillnaderna mellan de goda och de varnande exemplen.

Kursen vänder sig till dig som är skolchef eller på något sätt ansvarar för att verksamheten i din skola bedrivs inom lagens ramar och behöver lära dig mer om var de gränserna går.

Investering

2 950 kr. Med JP:s kundrabatt endast 2 650 kr (exkl.moms). Kaffe och dokumentation ingår.

Kursledare

Simon Jernelöv

Simon Jernelöv är jurist och arbetar med juridisk rådgivning inom skoljuridik på JP Infonet. Tidigare har han arbetat som undervisningsråd på Skolinspektionen. Simon har också jobbat som expert på Skolverket och i statliga utredningar åt bl.a. utbildningsdepartementet. Läs intervjun med Simon där han berättar om utmaningarna kring skolans arbete mot kränkande behandling och hur det påverkas av nya dataskyddsförordningen – GDPR.

Erfarenhet

2010 -             JP Infonet Förlag AB
2008 - 2010    Skolinspektionen, Undervisningsråd
2002 - 2008    Skolverket, Expert och Undervisningsråd
2002               Naturvårdsverket, Utredare
2001 - 2002    Stockholms Universitet, Idéhistoria
1994 - 2001    EAL miljö – ekonomi - juridik, VD
1994 -             Socialdepartementet, handläggare
1993               Jur. kand. Stockholms Universitet

Kontakt

E-post: simon.jernelov@jpinfonet.se
Telefon: 08 - 120 990 24

Plats

Citykonferensen, Stockholm

Intresseanmälan

Fyll i formuläret för att få mer information om Myndighetskritik, viten och skadeståndsanspråk mot skolor – de goda och de varnande exemplen, direkt från arrangören. Det är gratis och inte bindande!

JP Infonet AB

JP Infonet Logga

Oavsett om du behöver utökade kunskaper inom ett rättsområde eller en uppdatering på de senaste lagändringarna, har JP Infonet en utbildning som passar dig. Företagets kurserna hålls i Stockholm, Göteborg, Karlstad och Malmö. Kundanpassade utbildningar hålls på plats hos dig...


Läs mer om JP Infonet AB och visa alla utbildningar.

Kontaktuppgifter

JP Infonet AB

Kornhamnstorg 6
103 16 Stockholm

 Visa telefonnummer

Recensioner
Kursrecensioner
Bli den första att recensera Myndighetskritik, viten och skadeståndsanspråk mot skolor – de goda och de varnande exemplen!

Arrangörsrecensioner
(4,6)
Baseras på 1545 recensioner.
Alla recensioner för arrangören
Mer inom området