Maskinsäkerhetsansvar - beslutsfattare

JL Safety, i Skara (+3 orter)
Längd
Förmiddag
Pris
3 800 SEK exkl. moms
Nästa kurstillfälle
24 april, 2024 (+4 kursstarter)
Utbildningsform
Öppen utbildning, Onlineutbildning
Språk
Svenska
Längd
Förmiddag
Pris
3 800 SEK exkl. moms
Nästa kurstillfälle
24 april, 2024 (+4 kursstarter)
Utbildningsform
Öppen utbildning, Onlineutbildning
Språk
Svenska
Kursen är bokningsbar via arrangörens hemsida 🤗

Kursbeskrivning

Del 8 - Maskinsäkerhetsansvar

Få en förståelse för maskinsäkerhet och CE-märkning! 

För dig i ledande ställning

Maskinsäkerhetsansvar är en kurs för dig som behöver ha en förståelse för vad maskinsäkerhet och CE-märkning av maskiner innebär. Vi fokuserar på vad som gäller för att nå en tillräcklig maskinsäkerhet och vilka ansvarsområden som finns. Kurser kommer även skapa förståelse för möjliga arbetssätt för att uppnå de regler och krav på ett så effektivt sätt som möjligt.

Vi lyfter även vad det innebär att ta hand om förändringar i verksamheten, både i vardagssituationer, vid flytt  av maskiner eller inköp av nya maskiner.
Kursen ger dig en inblick i maskinsäkerhet, riskbedömning och CE-märkning av maskiner med syfte att ha en god förståelse för att kunna fatta kloka beslut i tidiga lägen.

Kunskap att fatta kloka beslut

Under dagen kommer många frågor kring maskinsäkerhet att besvaras, bland dem är: Hur kan vi med hjälp av kunskap i maskinsäkerhet skapa en verksamhetsutveckling på kort och lång sikt? Vad är Maskindirektivet? Hur påverkar den nya maskinförordningen? Vad är CE? Hur mycket får jag bygga om? Vanliga misstag vid upphandling! Hur ger man bästa stöd och är delaktig i maskinsäkerhetsprocessen på arbetsplatsen?

Varför?

Syftet är att ge tillräckliga kunskaper gällande maskinsäkerhet för att kunna fatta beslut som leder till uppnående av mål och en hållbar verksamhetsutveckling gällande maskinsäkerhet i verksamheten. En maskin skall vara säker att använda, oavsett om den används i den egna produktionen eller om det är maskiner som tillverkas för försäljning. Fattas rätt beslut i kombination med sund resurstilldelning ökar möjligheterna att uppnå en hållbar säkerhet för medarbetares maskinsäkerhet i arbetsmiljön.

Kommande kursstarter

Välj mellan 4 kursstarter

24 april, 2024

 • Öppen utbildning
 • Skövde

28 maj, 2024

 • Onlineutbildning
 • Distans
 • Svenska

9 oktober, 2024

 • Öppen utbildning
 • Skara
 • Svenska

8 november, 2024

 • Onlineutbildning
 • Distans
 • Svenska

Varför välja JL Safety?

Branschexpertis

4,8 kundnöjdhet

Flexibelt upplägg

Målgrupp

En utbildning för dig som är medlem i ledningsgruppen/har en ledande ställning i bolaget. Du behöver inte ha några förkunskaper i ämnet.

VD, chef, riskledare, projektledare, konstruktör, fabriksansvarig, produktionsplanerare, inköpare.

Kursinnehåll

Under kursen kommer frågor runt maskinsäkerhet att besvaras. Hur ges bästa stöd och utveckling i maskinsäkerhetsprocessen på arbetsplatsen? Hur kan vi med hjälp av kunskap i maskinsäkerhet skapa en verksamhetsutveckling på kort och lång sikt?

Under kursen får du bland annat svar på vad krävs vid mindre ”vardagsförändringar”, vad är en ”väsentlig ombyggnad” och var hittar jag svar på vad som krävs. Vi går även igenom hur en riskbedömning genomförs inför en CE märkning. Fokus ligger på hur ansvarsfördelning ser ut och vad händer om man inte följer gällande lagkrav och regler. Vi lyfter även goda exempel och ger tips på åtgärder med syfte att skapa en trygg, hållbar och säker verksamhet gällande maskinpark (säkerhet).

Några av många frågor som kommer att besvaras under dagen:

 • Vad är CE-märkning?

 • Vad innebär den nya maskinförordningen?

 • Vad är direktiv och standarder?

 • Varför är beställarkompetens vid upphandling så viktig?

 • Hur går en riskbedömning till?

 • Vad är ”väsentlig ombyggnad” och när krävs ny CE-märkning?

 • Vilka krav ligger på användarna av maskinen och mig som ansvarig?

 • Vad gäller om man inte följer gällande lagstiftning och regler?

Tid & plats

Tid


Klockan 9.00-12.00

Kursledare

Dan Assarsson

Dan Assarsson har 29 års erfarenhet i ämnet och är grundare till mjukvaran CEDOC, som medlem i TK382 är han med och påverkar regelverk i Sverige gällande maskinsäkerhet.

Examen, diplom m.m.

Efter avslutad utbildning erhålls ett intyg.

Intresseanmälan

Beställ information

Fyll i formuläret för att få mer information om Maskinsäkerhetsansvar - beslutsfattare, direkt från arrangören. Det är gratis och inte bindande!

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.
JL Safety
Vallgatan 40
532 37 Skara Västra Götaland

JL Safety AB utbildar i maskinsäkerhet och CE-märkning

Erfarna föreläsare håller uppskattade utbildningar om maskinsäkerhet, CE märkning inklusive mjukvaran CEDOC och riskbedömning som tar ner byråkratin på verkstadsgolvet. Vi brinner för "Hållbar säkerhet" och har 29 års erfarenhet! Utbildningarna utgår från föreläsarnas egna erfarenhet från projekt i olika...

Läs mer om JL Safety och visa alla utbildningar.

Highlights