Säkra lyft - Webb

JA kompetens AB, Distans (+1 orter)
Längd
4 timmar
Pris
1 800 SEK exkl. moms
Språk
Svenska
Längd
4 timmar
Pris
1 800 SEK exkl. moms
Språk
Svenska
Från 1 800 SEK exkl. moms / person

Kursbeskrivning

Utbildning i säkra lyft vid användning av lyft­anordningar och lyftredskap som till exempel vid koppling av laster, person­lyft och upp­ställning av mobila maskiner.

Målgrupp

Alla användare kring lyftanordningar. Såväl förare som lastkopplare, signalmän etc.

Utbildningens innehåll

  • Regler och förordningar
  • Rätt lyftredskap för uppgiften
  • Belastningsgränser
  • Riskbedömning i samband med lyft
  • Underhåll av luftredskap
  • Signalering och kommunikation

Kursmål

Målet med utbildningen är att ge grunderna inom lastkoppling så att deltagaren på ett säkert sätt ska kunna förebygga skador på människor, maskiner och last.

Certifikat

Säkra lyft-certifikat

Säkra lyft

Enligt Arbetsmiljöverkets föreskrift AFS 2006:6 ”Användning av lyftanordningar och lyftredskap krävs rätt kompetens för alla som i sitt yrke använder lyftanordningar och lyftredskap. Detta dels för att förhindra att farliga situationer och arbetsskador uppstår på arbetsplatsen, dels för att känna sig trygg i sin yrkesroll. Enligt AFS 2006:6 är det arbetsgivarens ansvar att arbetstagaren har denna kunskap.

Läs mer om Säkra lyft

Intresseanmälan

Beställ information

Fyll i formuläret för att få mer information om Säkra lyft - Webb, direkt från arrangören. Det är gratis och inte bindande!

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.
JA kompetens AB
Mallslingan 13
187 66 Stockholm Stockholms län

JA kompetens är ett utbildningsföretag som i huvudsak tillhandahåller utbildningar inom bygg, anläggning, fastighet, industri & transport.  Våra utbildningar är främst kompletterande utbildningar till existerande yrkesroller eller ansvarsområden. 

Det kan till exempel vara så att företaget eller en specifik avdelning behöver förtydliga sitt arbetsmiljöarbete eller att en anställd är i behov av behörighet att utföra heta (brandfarliga) arbeten på tillfälliga arbetsplatser. Kompetensutveckling är en investering som ska löna sig. Kunskapen man...

Läs mer om JA kompetens AB och visa alla utbildningar.

Highlights