EBR Kabelförläggning

JA kompetens AB, Rikstäckande
Längd
1 dag
Utbildaren är ackrediterad enligt ID06
Utbildaren är ackrediterad enligt ID06
Längd
1 dag
Utbildaren är ackrediterad enligt ID06
Utbildaren är ackrediterad enligt ID06
Få mer information om utbildningen, arrangörerna svarar oftast inom 48h 👍

Kursbeskrivning

Utbildningen är designad för att ge djupgående kunskaper och färdigheter inom säker kabelförläggning enligt ESA-standarden. Denna kurs är framtagen för att säkerställa att arbeten med och i närheten av elanläggningar utförs på ett säkert sätt, i linje med gällande branschstandarder.

Målgrupp

Kursen riktar sig till elektriker, projektörer, arbetsledare och andra yrkesverksamma inom elbranschen som i sitt dagliga arbete kommer i kontakt med kabelförläggning och behöver en fördjupad förståelse för ESA:s regelverk. Den är även relevant för de som ansvarar för planering och genomförande av elarbeten där ESA-standarder måste följas.

Utbildningens innehåll

Under kursens gång kommer deltagarna att genomgå en rad olika moment som täcker allt från grundläggande principer för säker kabelförläggning till specifika ESA-riktlinjer och standarder. Kursen inkluderar:

• Grundläggande ESA-principer och terminologi.
• Riskbedömning och säkerhetsåtgärder vid kabelförläggning.
• Praktiska metoder för kabelförläggning enligt ESA.
• Förebyggande av olyckor och skador vid arbete nära elanläggningar.
• Fallstudier och realistiska scenarion för att tillämpa teoretiska kunskaper i praktiken.

Kursmål

Syftet med denna kurs är att öka säkerhetsmedvetenheten och kunskapen hos de som arbetar med kabelförläggning och att säkerställa att dessa arbeten utförs i enlighet med ESA-standarderna. Genom att förse deltagarna med både teoretisk kunskap och praktiska färdigheter siktar kursen på att minska risken för olyckor och elrelaterade incidenter på arbetsplatsen.

Intresseanmälan

Beställ information

Fyll i formuläret för att få mer information om EBR Kabelförläggning, direkt från arrangören. Det är gratis och inte bindande!

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.
JA kompetens AB
Mallslingan 13
187 66 Stockholm Stockholms län

JA kompetens är ett utbildningsföretag som i huvudsak tillhandahåller utbildningar inom bygg, anläggning, fastighet, industri & transport.  Våra utbildningar är främst kompletterande utbildningar till existerande yrkesroller eller ansvarsområden. 

Det kan till exempel vara så att företaget eller en specifik avdelning behöver förtydliga sitt arbetsmiljöarbete eller att en anställd är i behov av behörighet att utföra heta (brandfarliga) arbeten på tillfälliga arbetsplatser. Kompetensutveckling är en investering som ska löna sig. Kunskapen man...

Läs mer om JA kompetens AB och visa alla utbildningar.

Highlights