Tillsyn enligt plan- och bygglagstiftningen (2 dagar)

Fakultetskurser, i Stockholm
Längd
12 timmar
Pris
9 500 SEK exkl. moms
Nästa kurstillfälle
5 september, 2024 se detaljer
Utbildningsform
Öppen utbildning
Språk
Svenska
Längd
12 timmar
Pris
9 500 SEK exkl. moms
Nästa kurstillfälle
5 september, 2024 se detaljer
Utbildningsform
Öppen utbildning
Språk
Svenska
Från 9 500 SEK exkl. moms / person

Beskrivning av: Tillsyn enligt plan- och bygglagstiftningen (2 dagar)

Tillsyn enligt plan- och bygglagstiftningen, efterföljande rättsprocess och lagstiftningen som omgärdar den är ett komplext rättsområde. Många av de frågor som man ställs inför finns det sällan ett enkelt svar på och flera frågor blir sällan besvarade. Denna kurs är framtagen och anpassad för de som utövar tillsynen.

Kursen innehåller en genomgång av såväl de materiella som processuella bestämmelserna som gäller inom området, med fokus på att göra kursdeltagaren medveten om de vanligaste fallgroparna och dess konsekvenser för ärendets fortsatta hantering. 

Detta är en interaktiv kurs med konkreta exempel från verkliga fall. Tid kommer även att ges åt kursdeltagarnas medhavda frågeställningar.

Observera att första kursdagen startar kl 10:00 och avslutas kl 17:00, vilken ger deltagare från andra orter möjlighet att resa till Stockholm samma dag. Dag två startar kursen kl 09:30 och avslutas kl 16:30.

Kommande kursstarter

1 tillgänglig kursstart

5 september, 2024

  • Öppen utbildning
  • Stockholm
  • Svenska

Målgrupp

Kursen vänder sig till advokater, jurister, konsulter, bygglovs- och tillsynshandläggare, byggnadsinspektörer, fastighetsägare, byggherrar och andra personer som i sitt dagliga arbete kommer i kontakt med frågor rörande PBL-tillsyn. Kursen är anpassad för dig som har viss erfarenhet av PBL-tillsyn och som har förkunskap om plan-, lov- och byggprocessen.

Investering

I kursavgiften ingår frukost, lunch, fika och kursdokumentation. Moms tillkommer.

Kursledare

Anna Andersson är jurist vid Stadsbyggnadskontoret i Göteborgs stad och arbetar bland annat med att ge internt juridiskt stöd inom plan- och bygglagstiftningen. Hon har tidigare arbetat som jurist på Boverket. Under sin tid på Boverket arbetade Anna i regeringsuppdraget för kompetensinsatser inom plan- och bygglagstiftningen. Några av dessa insatser var att ta fram webbutbildningar inom bland annat byggnadsnämndens PBL-tillsyn. Dessförinnan har hon arbetat som beredningsjurist på mark- och miljödomstol och tillsynsjurist på kommun. Anna har flerårig erfarenhet av att föreläsa om plan- och bygglagstiftningen.

Sandra Larsson är jurist på Länsstyrelsen i Stockholm och arbetar med att överpröva kommunala beslut enligt PBL. Hon föreläser även på Kungliga Tekniska Högskolan i kurser om samhällsbyggnad. Sandra har varit med i en expertgrupp som tagit fram Boverkets webbutbildning om byggnadsnämndens PBL-tillsyn. Tidigare har hon arbetat som tillsynsjurist och bygglovshandläggare på kommun.

Examen, diplom m.m.

Vid förhinder kan platsen överlåtas till annan inom samma företag/organisation.
Våra kurser följer det som framgår av Advokatsamfundets riktlinjer 2.1 för professionell vidareutbildning.
Kursintyg erhålls efter genomförd utbildning.

Intresseanmälan

Beställ information

Fyll i formuläret för att få mer information om Tillsyn enligt plan- och bygglagstiftningen (2 dagar), direkt från arrangören. Det är gratis och inte bindande!

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.
Fakultetskurser
Funckens gränd 1
103 11 Stockholm

Fakultetskurser

Fakultetskursers uppdragsutbildning kom igång 1984 vid Juridiska institutionen, Stockholms universitet. Fakultetskurser är idag en väl etablerad utbildningsleverantör av fortbildning inom samtliga rättsområden. Verksamheten har två huvudinriktningar med dels öppna kurser i form av interaktiva seminarier och dels uppdragsutbildningar med skräddarsydda program. Kurserna...

Läs mer om Fakultetskurser och visa alla utbildningar.

Highlights