Datakörkortet ICDL

Pris
2 450 SEK exkl. moms
Nästa kurstillfälle
Enligt överenskommelse se detaljer
Utbildningsform
Företagsanpassad utbildning
Språk
Svenska
Pris
2 450 SEK exkl. moms
Nästa kurstillfälle
Enligt överenskommelse se detaljer
Utbildningsform
Företagsanpassad utbildning
Språk
Svenska
Få mer information om utbildningen, arrangörerna svarar oftast inom 48h 👍

Kursbeskrivning

Datakörkortet

Datakörkortet har funnits sedan 1996 och är ett etablerat bevis på digital kompetens och förmåga. Initiativet startade i Sverige och Finland och idag finns Datakörkortet i över 100 länder runt om i världen. Sedan starten har över 70 miljoner tester genomförts. Datakörkortet ICDL, även kallat Datakörkortet 2.0, förvaltas och vidareutvecklas av ICDL Foundation i Irland, med dataföreningarna i Europa som delägare.

Vi lanserar en ny generation Datakörkort

Dataföreningen och Digitala lyftet återlanserar nu Datakörkortet ICDL med ett uppdaterat och utökat innehåll. Idag finns både diagnostiska tester och certifieringstester för medarbetare, IT-professionella, verksamhetsledare och studenter. I Sverige erbjuder vi i nuläget testerna för medarbetare på svenska och testerna för IT-professionella, verksamhetsledare på engelska. Testerna matchar EU-standarden DigComp 2.2 och är enligt UNESCO det bästa mätverktyget för DigComp.

Varför ett datakörkort?

Vi har haft 50 år av investeringar i digital teknik och digitaliseringar, samtidigt som vi haft 50 år av i stort sett uteblivna investeringar i medarbetares digitala förmåga. Det har lett till bristande självförtroenden, rädslor för förändringar och uteblivna effektmål i satsningar på digitalisering. Medarbetare kan ha svårt att förstå konsekvenser av interaktioner med automatiserade flöden, att improvisera när problem uppstår eller bedöma säkerhetsrisker.

Ofta leder skillnader i mognad inom en organisation till friktion och ökade kostnader. Problem som kan övervinnas genom att satsa på humankapitalet.

Kommande kursstarter

1 tillgänglig kursstart

Enligt överenskommelse

  • Företagsanpassad utbildning
  • Sverige
  • Svenska

Målgrupp

Certifiera din digitala kompetens

Datakörkortet ICDL är ett certifieringsprogram som hjälper medarbetare att bygga den digitala kompetens som krävs för att lyckas bättre i dagens ofta digitalt intensiva verksamheter.

Datakörkortet är till för dig som vill ha din egen eller dina medarbetares digitala kompetens fastställd och dokumenterad.

Att lyfta din kompetens och ta Datakörkortet ICDL leder till effektivare kommunikation, högre kvalitet på utfört arbete, bättre självförtroende och ökad motivation. Det kan också medföra minskat supportbehov, bättre utnyttjande av digitala tjänsters funktionalitet samt ökad produktivitet.

Idag riktar vi oss i första hand till organisationer.

Kursinnehåll

Moduler

Datakörkortet ICDL

Testpaketet för medarbetare består av tio moduler, åtta på svenska och två på engelska. De två första modulerna behandlar grundläggande datorkunskaper för att kunna använda datorer som ett arbetsredskap. De följande fyra modulerna täcker färdigheter inom Office-paket som är vanligt förekommande i arbetslivet (dokument, kalkylark och presentation). De återstående två modulerna testar den kompetens som krävs för att kunna använda digitalteknik på ett säkert och lagligt sätt. Som tillval finns tester på avancerad nivå för dokument, kalkylark (för arbetsledare eller ekonom) och presentation.

Alla moduler innehåller ett diagnostiskt test som kartlägger dina utbildningsbehov och därefter ett certifieringstest. När du klarat testerna, får du ett certifikat, ett Datakörkort, som ett bevis på din kompetens. Det i form av en digital badge på plattformen Accredible, som kan publiceras på sociala medier, eller ett stämplat diplom på papper.

Upplägg

  • 10 moduler för medarbetare
  • Diagnostiska tester för varje modul
  • Certifieringstester för varje modul, 4 försök på varje
  • Digital badge

Pris per kandidat: 2.450 kr exkl moms.

Diagnostiska tester genomförs på egen hand online. Certifieringstester online eller på plats, båda vid överenskommen tidpunkt med övervakning. Digitalt certifikat erhålls vid avklarat certifieringstest. För stämplat certifikat på papper tillkommer 150 kr exkl moms.

För att veta vilka insatser du behöver göra för att lyfta din organisation, behöver du utreda var medarbetarna befinner sig i dag. Och när insatserna är genomförda behöver du kunna mäta resultatet. Då blir det enklare att göra de satsningar som ger maximal effekt. Digitala lyftet kan hjälpa dig att kartlägga, analysera, upphandla insatser och mäta resultaten. Det som mäts blir gjort. Se prismodell Digitala lyftets process.

Tid & plats

Diagnostiska tester genomförs på egen hand online. Certifieringstester online eller på plats, båda vid överenskommen tidpunkt med övervakning

Investering

Pris per kandidat (testpaket 10 moduler): 2.450 kr exkl moms.

Prismodell Digitala lyftets process

  • Paketpris eller styckepris för moduler inom Datakörkortet ICDL
  • Offert steg 1-2: diagnostiska tester, analys och matchning av utbildningsinsatser
  • Offert steg 3-5: genomföra insatser, följa upp och utvärdera

Antal medarbetare, storlek på organisation, omfattning av insatser, effektmål

Riktmärke steg 1-5: 5 000 krexklmoms per medarbetare (kostnader för utbildningar tillkommer)

Examen, diplom m.m.

Digitalt certifikat, Datakörkort, erhålls vid avklarat certifieringstest. För stämplat certifikat på papper tillkommer 150 kr exkl moms.

Certifikat

Datakörkort

Datakörkortet är ett bevis på din IT-kompetens och att du förstår grundbegreppen inom IT. En utbildning i datakörkort lär dig att använda en persondator och behärska datorns vanligaste användningsområden.

Läs mer om Datakörkort

Intresseanmälan

Beställ information

Fyll i formuläret för att få mer information om Datakörkortet ICDL, direkt från arrangören. Det är gratis och inte bindande!

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.
Digitala lyftet i Sverige AB
Fleminggatan 7
112 26 Stockholm

Digitala lyftet

Digitala lyftet är ett initiativ från Dataföreningen med målet att öka den digitala förmågan hos medarbetare i svenska organisationer samt att förstärka kompetensförsörjningen inom IT-utveckling på den svenska arbetsmarknaden. Det gör vi genom att samla verktyg och metoder som verksamheter...

Läs mer om Digitala lyftet i Sverige AB och visa alla utbildningar.

Highlights