Visa utbildning.se som: Mobil

Bättre arbetsmiljö - BAM för byggbranschen

Byggakademin
Kort om utbildningen
2 dagar
8 900 SEK exkl. moms
Nästa tillfälle: 2019-11-20 08:30 - Malmö
Göteborg, Linköping, Luleå, Malmö, Stockholm, Uppsala
Öppen utbildning
Kommande starter
Malmö
2019-11-20 08:30  
8 900 SEK
2020-03-11 08:30  
8 900 SEK
Luleå
2020-01-15 08:30  
8 900 SEK
2020-01-15 08:30  
8 900 SEK
Linköping
2020-02-11 08:30  
8 900 SEK

Kursbeskrivning

BAM för bygg- och anläggningsbranschen

Byggakademins populära arbetsmiljöutbildning BAM för bygg- och anläggningsbranschen går igenom lagar och föreskrifter som styr och reglerar arbetsmiljöarbetet och är anpassad för bygg- och anläggningsbranschen. Syftet medtvådagarskursen är att ge kursdeltagarna grundläggande kunskaper inom arbetsmiljö. Kursen tar upp fördelarna och effekterna av en god arbetsmiljö.

Vi utgår från exempel tagna från verkligheten och lägger extra fokus på två viktiga frågeställningar för oss verksamma i byggbranschen nämligen belastningsergonomi och säkerhetskultur. Belastningsergonomi är den vanligaste orsaken till arbetsrelaterade sjukdomar och skador. Vi går igenom de vanligaste orsakerna och hur man kan arbeta proaktivt för att förebygga skador så långt som möjligt. För att nå visionen noll olyckor och skador räcker det inte med att vi gör riskanalyser och köper skyddsutrustning utan riskanalyserna måste följas och utrustningen användas. Det är här vi anser att en medveten skapad säkerhetskultur är viktig. Hur kan vi aktivt och tillsammans med våra kollegor skapa en arbetsmiljö och kultur som innebär att man är aktsam både om sig själv och andra så att vi håller hela vårt yrkesliv? Och hur skapar vi lugn och harmoni i projekten trots tajta tidplaner och tuffa krav?

Vi ger kursdeltagaren den kunskap som krävs för att kunna säkerställa att en verksamhet lever upp till de krav som ställs i arbetsmiljölagen. Kursen ger även kunskaper kring hur en positiv arbetsmiljö kan skapa goda resultat för verksamheten. Vi varvar teori med diskussioner och praktiska övningar från byggbranschen. Här får deltagarna möjligheten att relatera lagar och föreskrifter till det som behöver göras i den egna verksamheten för att kunna utveckla ett effektivt arbetsmiljöarbete.

Kursen omfattar två dagar.

Målgrupp

Utbildningen vänder sig till er som fått en roll som chef, arbetsmiljöombud, skyddsombud och andra som i sitt arbete behöver kunskaper om arbetsmiljöfrågor. Inga krav på förkunskaper.

Kursinnehåll

  • Varför ska vi arbeta med arbetsmiljö?
  • Grundläggande kunskaper om lagar, regelverk, avtal och föreskrifter kring förhållanden som påverkar arbetsmiljön
  • Arbetsmiljölagen och systematiskt arbetsmiljöarbete inklusive roller i arbetslivet, hur vi kan arbeta systematiskt med arbetsmiljön och hur samverkan kan ske
  • Arbetsgivaransvar och delegering
  • Viktiga föreskrifter specifikt för bygg- och anläggningsbranschen såsom buller, vibrationer, kemiska hälsorisker, asbest, syntetiska oorganiska fibrer, kvarts och byggnads samt anläggningsarbete
  • Identifiera och hantera faktorer som är både positiva och negativa för arbetsmiljön, att göra riskbedömningar och gå skyddsronder
  • Organisatorisk och social arbetsmiljö, hur skapar vi en bra säkerhetskultur
  • Hur fungerar vår kropp, hur kan vi förebygga ergonomiska skador

Investering

Kurslitteratur, lunch och fika ingår i priset.

Mat & logi

På Byggakademin serverar vi färska smörgåsar och nybryggt kaffe på förmiddagen. Vid kurs i Saltsjöbaden äter vi god vällagad lunch intill kurslokalen. Till eftermiddagsfika bjuder vi på söta, hembakade bakverk.

Kurserna på annan ort hålls alltid i ljusa och centralt belägna kurslokaler. Vällagad lunch och gott fika bjuds alltid på för- och eftermiddagen. Besked om adress till kurslokaler ges i god tid innan kursstart.

Kontakta oss om du har någon födoämnesallergi och behöver beställa specialkost. 

Önskar du bo på hotell i Saltsjöbaden rekommenderar vi Grand Hotell i Saltsjöbaden där vi har 10% rabatt för alla kursdeltagare, meddela hotellet vid bokning. På andra orter där vi håller kurs rekommenderar vi boende på konferensstället där kursen hålls. Se bekräftelse eller kallelse för exakt information om plats.

Erbjudande

Boka 4 betala för 3

Vid anmälan av 4 deltagare till samma kurstillfälle bjuder vi på en kursavgift. Erbjudandet gäller upp till 8 personer. Konferenspaket, eventuell kurslitteratur och tentamen tillkommer för den 4:e och 8:e deltagaren. Erbjudandet går inte att kombinera med andra rabatter. Ring oss så hjälper vi dig boka med rabatt!

Examen, diplom m.m.

Certifikat

Byggakademin är ID06 ackrediterade vilket innebär att du har möjlighet att lägga in ditt intyg från kursen Bättre arbetsmiljö - BAM för bygg- och anläggningsbranschen på ditt ID06 kort.

Certifikat

ID06-ackrediterad

ID06

ID06 är ett ID-kort för byggbranschen som loggas med den enskilde anställdes utbildningshistorik. På detta sätt kan platschefen enkelt få en överblick över vilka behörigheter som de anställda har och vilka arbetsmoment som de har kompetens att utföra. Endast utbildningar från utbildare som är ackrediterade kan loggas på kortet. 

Läs mer om ID06

Intresseanmälan

Fyll i formuläret för att få mer information om Bättre arbetsmiljö - BAM för byggbranschen, direkt från arrangören. Det är gratis och inte bindande!

Recensioner

Kursdeltagare
(5)
5 av 5
Kursdeltagare
(5)
5 av 5
Kursdeltagare
(5)
5 av 5

Byggakademin

Byggakademin

Vi utbildar alla i byggbranschen. Vår mission är att vara det bästa utbildningsföretaget för byggbranschen. För oss innebär det att vi har kunniga, inspirerande föreläsare som är väl förankrade i byggbranschen, är goda pedagoger och som älskar att lära ut...


Läs mer om Byggakademin och visa alla utbildningar.

Kontaktuppgifter

Byggakademin

Vikingavägen 17c
133 33 Saltsjöbaden

 Visa telefonnummer

Recensioner
Kursrecensioner
(4,7)
Baseras på 7 recensioner.
Läs recensioner
Arrangörsrecensioner
(4,5)
Baseras på 1017 recensioner.
Alla recensioner för arrangören