Certifierad Paralegal

Academy Online, Distans
Längd
Valfri studietakt men om heltid 4-5 veckor
Pris
19 920 SEK exkl. moms
Nästa kurstillfälle
När du vill! se detaljer
Sista ansökan
Sista ansökan: Alltid öppet!
Utbildningsform
Onlineutbildning
Längd
Valfri studietakt men om heltid 4-5 veckor
Pris
19 920 SEK exkl. moms
Nästa kurstillfälle
När du vill! se detaljer
Sista ansökan
Sista ansökan: Alltid öppet!
Utbildningsform
Onlineutbildning
Från 19 920 SEK exkl. moms / person

Kursbeskrivning

Certifierad Paralegal

Utbildningen Paralegal tillhandahåller grundläggande kunskaper inom juridik. Denna utbildning passar dig som vill jobba med enklare juridiska frågor inom domstolsyrken, advokatbyrå och juridiska avdelningar inom den privata eller offentliga sektorn.

Paralegal är en ganska ny yrkestitel i Sverige men har funnits under en längre period i USA. Paralegal är en juristassistent som ansvarar för den administrativa delen av juristyrken och tar hand om affärskorrespondens, skriver PM, enklare juridiska dokument, minnesanteckningar på möten och protokoll.

En paralegal är bland annat en kontaktperson för ombud, klienter, domstolar och myndigheter. Målet med denna utbildning är att du ska kunna känna dig trygg och kompetent med olika typer av juridiska frågor. Med hjälp av olika sökfunktioner kommer du kunna hitta rätt information, enkelt och snabbt. Efter att ha genomfört utbildningen kommer du kunna självständigt planera och genomföra projekt.

Du kommer behärska juridiska metoder, värdera information, kritiskt granska och analysera juridisk dokumentation. Utbildningen avslutas med en skriftlig examination som ger dig kunskap att kommunicera såväl skriftligt som muntligt korrekt på ett yrkesmässigt sätt.

Utbildning består av 4 moduler:

Modul 1

Vi börjar med introduktion till Rättsvetenskap. Du lär dig grundläggande teorier och filosofi om det svenska rättssystemet och domstolen.

Modul 2

I modul 2 lär du dig lagtext, rättspraxis, förarbeten och doktrin. Du lär dig kommunikation och retorik som hör till yrket. Du lär dig juridiska termer på svenska och engelska. Vi avslutar med att lagtolkning och lagtillämpning.

Modul 3

I modul 3 kommer du lära dig att söka information, skriva PM, tolka avtal, advokatetik samt advokatsamfundets regelverk. I denna modul kommer du lära dig ett problemfokuserat förhållningssätt, hur du arbetar självständig och i team, hur man strukturerar, driver och avslutar ett projekt.

Modul 4

Varje modul avslutas med några övningsuppgifter. Kursen avlutas med ett examensarbete som gäller som ett avslutande prov. Den sätter prov på dina kunskaps färdigheter. I modul 4 lär du dig att sammanfatta kunskaper och skriva en uppsats utifrån en frågeställning. Innan uppsatsen går vi igenom: Vad ska uppsatsen innehålla? Hur kommer man i gång? Hur ska språket vara?

ATT STUDERA TILL CERTIFIERAD PARALEGAL INNEBÄR ATT:

- Du startar din utbildning när du vill

- Du studerar hur du vill, med dator, läsplatta eller mobiltelefon

- Du avgör själv studietakten

- Du studerar var du vill

KURSPORTALEN

Du får tillgång till inspelade föreläsningar i vår kursportal där du träffar vår lärare. Själva föreläsningsmaterialet har du även tillgång till i kursportalen när det är dags att göra övningsuppgifter.

Du kommer under studietiden att ha kontakt med kursledaren om du stöter på frågor eller problem. Kontinuerligt i kursmaterialet finns övningsuppgifter så att du löpande kan stämma av att du tillgodogjort dig materialet på ett bra sätt.

Utbildningen är gjord för dig som vill studera var du vill, när du vill och hur du vill. Du har tillgång till kursmaterialet oavsett teknikplattform, t ex stationär dator, laptop, surfplatta eller mobiltelefon. Eftersom kursen bedrivs i din valda studietakt går det utmärkt att kombinera utbildningen med arbete. Du väljer också själv när du vill starta kursen. Inga förkunskaper behövs om det inte anges att du måste ha läst en viss modul eller kurs innan.

UTBILDNINGSPLAN

Modul 1 

Rättshistoria 

Svensk rättshistoria 

Rättens indelning 

Svenska rättsordningen 

Rättsstaten och etiken 

Rätten och demokratin 

Rättens indelning 

Juridiska metoden  

Modul 2 

Rättsregler 

Lagstiftningskedjan 

Prejudikat 

Förarbeten 

Doktrin 

Rättspraxis 

Genomgång av Rättsområde: 

Arbetsrätt; Bolagsrätt; Civilrätt; EU-&internationell rätt; Familjerätt, Fastighet-& hyresrätt; 

Företagsförvärv-M&A; Immateriell-& upphovsrätt; Konsumentjuridik; Migrationsrätt; Miljörätt; Offentlig rätt; Processrätt; Skadeståndsrätt; Skatterätt; Straffrätt. 

Juridiska termer/svenska och engelska 

Modul 3 

Lagtolkningsmetoder 

Advokatsamfundets regelverk 

Kommunikation på arbetsplatsen  

Projektens historia  

Projektmodeller 

Team 

En i laget 

Modul 4 

Introduktion till akademisk skrivande 

Problemformulering 

Syfte 

Uppsatsens struktur 

Checklista inför uppsatsen 

Informationssökning 

Referensguide  

Är uppsatsen trovärdig? 

Samarbete 

Kommande kursstarter

1 tillgänglig kursstart

När du vill!

  • Onlineutbildning
  • Distans
  • Sista ansökan: Alltid öppet!

Tid & plats

Vi behöver få in din anmälan skriftligen via kontaktformuläret nedan eller via mail till support3(at)academyonline.se

Ange vilken yrkesutbildning anmälan avser.

Investering

Betalning

Avgiften för utbildningen till Certifierad Paralegal är 24 900 kr. Du kan betala på tre olika sätt. Hela avgiften på en faktura. Per modul i förskott för 6 225 kr. Delbetalning i 12 månader för 2 283 kr per månad. Alla avgifter är inklusive moms. 

I priset ingår

  • Skärminspelade föreläsningar och bilder
  • Övningsuppgifter
  • Inlämningsuppgifter
  • Kontinuerlig support via mejl och forum 
  • Utfärdande och utskick av certifikat/diplom

Examen, diplom m.m.

Efter godkända inlämningsuppgifter och examensarbete har du uppnått kraven för Certifierad Paralegal.

Video

Intresseanmälan

Beställ information

Fyll i formuläret för att få mer information om Certifierad Paralegal, direkt från arrangören. Det är gratis och inte bindande!

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.
Academy Online

Välkommen till Academy Online! Academy Online International är ett av Europas ledande företag avseende digitala yrkesutbildningar. Academy Online Sweden erbjuder idag ett 160-tal digitala yrkesutbildningar samt många fristående kurser inom olika ämnen. Detta är ett modernt sätt att studera där...

Läs mer om Academy Online och visa alla utbildningar.

Highlights