Visa utbildning.se som: Mobil

Ledarskap för projektledare + halvdagskurs

Academic House
Kort om utbildningen
2,5 dagar
13 900 SEK exkl. moms
Nästa tillfälle: 2019-11-26 - Malmö
Göteborg, Malmö, Stockholm
Öppen utbildning
Kommande starter
Malmö
2019-11-26  
13 900 SEK
2020-02-03  
13 900 SEK
Stockholm
2019-12-11  
13 900 SEK
2020-03-09  
13 900 SEK
Göteborg
2020-05-06  
13 900 SEK

Kursbeskrivning

Ledarskap för dig i rollen som projektledare

Utveckla dig som projektledare med en kurs som fokuserar på ditt ledarskap och din kommunikation. Utbildningen ger dig verktyg inom projektledning för att leda framgångsrika projekt och skapa effektiva team.

Med hjälp av tydlig kommunikation och strategier för motivation, konflikthantering och mötesteknik skapar du goda möjligheter att lyckas som projektledare. Projektets framgång påverkas i hög grad av projektledarens förmåga att leda sitt team. Åt rätt håll, på rätt sätt och i rätt tid. Du som ledare bör kunna motivera och ta till vara på den kompetens som finns i projektgruppen.

projektledare

Under utbildningen identifierar vi dina kommunikations- och ledaregenskaper för att utveckla dig som projektledare. Vi tittar på beteenden och ser hur vi på bästa sätt kan få ut det mesta av projektgruppen. Kursen ger dig praktisk träning för att ta dig till nästa nivå inom projektledning.

projektledareAcademic House strävar efter små grupper där alla deltagare får möjlighet att ställa frågor kring sina specifika utmaningar. Våra kursledare för ledarskap för projektledare besitter lång erfarenhet av att leda projekt på ett kommunikativt sätt. Utbildningen kan även anpassas för intern utbildning inom Sverige och Norden. Kontakta oss för mer information eller klicka på länkarna nedan för att se liknande utbildningar. 


Liknande kurser:
Praktisk projektledning
Fördjupning projektledning

Målgrupp

Projektledare, chefer och andra informella ledare som arbetar med eller i tillfälliga organisationer. Utbildningen vänder sig även till beställare, styrgruppsmedlemmar, referensgrupp och andra intressenter som vill skaffa sig en bättre förståelse och grund för projektens möjligheter.

Ur innehållet:

 • Skapa och hantera en effektiv kommunikation
 • Hantera beställare och styrgrupp
 • Teamutveckling och FIRO-teorin i ett projektperspektiv
 • Anpassa ledarskapet efter gruppen och projektets cykler
 • Att leda individer i projektet
 • Motivationsteori – skapa och bibehålla motivation
 • Konflikthantering – förebygg olika konflikttyper
 • Feedback och aktivt lyssnande
 • Coaching – få individen att uppnå resultat
 • Situationsanpassat ledarskap
 • Individuell analys av egna styrkor och utvecklingsområden (görs i två etapper före och efter kursdagarna)

Utbildningens mål

Efter utbildningen har du konkreta metoder för att utveckla dig som person och som ledare. Du har verktyg för en effektiv kommunikation och kan anpassa ditt projektledarskap efter situationen. Du behärskar skillnaden mellan vanligt ledarskap och projektledarskap och kan motivera dina projektmedarbetare genom svåra beslut och situationer. Som projektledare kommer du att kunna fokusera på styrkorna hos dig och ditt team.

Sagt av tidigare deltagare

"Mycket bra lärare och presentationer! Jag kommer att ha mycket nytta av kursen."
Jina Zachrisson, Projektledare, Laika Consulting

"Bara att lyfta på hatten för det pedagogiska upplägget! Tydlig koppling till aktuell forskning och egen praktik!"
Karin Bergelv, BRIS

"Fantastiskt roligt och berikande att få träffa kursledaren."
Anders Jansson, Presto Brandsäkerhet

"Väldigt kunnig och inspirerande kursledare! Jag har fått lära mig massor av saker som jag kommer ha stor nytta av i min roll som projektledare. Jag har fått en verktygslåda som jag kan använda mig av!"
Patrik Lind, Landstorps Cadhouse

"Kursledaren var oerhört inspirerande, kunnig och tillmötesgående. Dessutom humoristisk och fick mig att tycka att tiden gick oerhört snabbt. Kunnig och duktig."
Therese Rundberg, Göteborgs Gatu AB

"Kursen gav mig många bra idéer och insikter om hur jag kan/ska leda min projektgrupp. Jag har rekommenderat andra hos oss att gå kursen som jag tyckte var superbra!"
Petter Lycke, Utredare/Projektledare, Kommerskollegium

Personer som visat intresse för denna kurs har även visat intresse för:

» Att leda projekt - Praktisk projektledning

» Att leda i förändring

» Att presentera och övertyga

» Personlig effektivitet

» Projektprogrammet

Investering

I priset ingår dokumentation samt för- och eftermiddagskaffe.

I alla Academic House öppna utbildningar ingår även en valfri och praktiskt inriktad minikurs. Ett bra tillfälle att få mer träning och ytterligare kunskaper.

Kursledare

Malin Holmqvist har lång erfarenhet av att arbeta som chef och av att driva projekt i Malin Holmqvistglobala organisationer. Hon har bakgrund från både tjänste- och produktleverantörer och har i sina olika roller ansvarat för tillverkning, logistik och inköp. Malin är en skicklig föreläsare som delar med sig av sina kunskaper och erfarenheter av att leda på olika nivåer.

Magnus Österholm har över 20 års erfarenhet som projekt- och Magnus Österholmprogramledare i stora och mindre projekt inom teknikutveckling och förändringsledning. Han har sin bakgrund inom industri och telekom och är en uppskattad utbildare och föreläsare som har glimten i ögat. Varje kurs ska ge deltagarna lättillgängliga och konkreta kunskaper att omsätta i sitt yrkesliv.

Examen, diplom m.m.

En stund före din kurs så kommer du att få svara på några frågor om din roll, dig själv och dina utmaningar. Dessa ligger till grund för diskussioner och övningar under kursdagarna. Några månader efter kursen får du möjlighet att svara på några fler frågor för att säkerställa din nytta av utbildningen.

Denna kurs kan med fördel byggas ut med utbildningarna Förändringsledning, Att presentera och övertyga (Presentationsteknik) och Personlig effektivitet.

Intresseanmälan

Fyll i formuläret för att få mer information om Ledarskap för projektledare + halvdagskurs, direkt från arrangören. Det är gratis och inte bindande!

Recensioner

Beata Juzwiak
(5)
Mycket professionell kursledare med ett bra förhållningssätt. Gjorde kursen till en levande och attraktivt lärande i lagom tempo, med många nyttiga övningar och tid för reflektion. Rekommenderar!
Christopher Andersson
(4)
En bra kurs där jag lärde mig mycket som jag verkligen kommer ha nytta av.
Liselott Wentzel
(5)
Tack för två inspirerande och mycket trevliga dagar!

Academic House

Academic House

Academic House ger dig träning, kunskap och insikt inom områdena projektledning, ledarskap, kommunikation, affärsmannaskap, försäljning och förhandling . Vi vet att utveckling kräver förberedelse, engagemang och uppföljning. För dig som kursdeltagare innebär det att du redan innan du tagit första steget in...


Läs mer om Academic House och visa alla utbildningar.

Kontaktuppgifter

Academic House

Torsgatan 30
11321 Stockholm

 Visa telefonnummer

Recensioner
Kursrecensioner
(4,9)
Baseras på 14 recensioner.
Läs recensioner
Arrangörsrecensioner
(4,9)
Baseras på 153 recensioner.
Alla recensioner för arrangören