Visar 1-13 av 13 träffar
Läs hur vi sorterar resultat
Vill du vet mer om hur vi sorterar resultat? Läs mer om hur vi rankar utbildningar i sökresultatet.
Visar 1-13 av 13 träffar

Mer om utbildning i webbdesign på distans

Bra struktur och användarvänlig webbdesign är viktigare än någonsin. Vi använder otaliga webbplatser idag och användarvänlig webbdesign är avgörande för att få besökare att stanna. Både sökmotorer såväl som besökare uppskattar lättillgänglig information som presenteras på ett visuellt tilltalande sätt. Är det här något du brinner för? Då kan en utbildning inom webbdesign på distans passa dig.

Att gå en utbildning i webbdesign på distans

Distansutbildningar i webbdesign kan bestå av allt från kortare kurser i specifika program till längre grundutbildningar. Här finns alltså utbildningar både för dig som letar efter kurser att vidareutbilda dig med och dig som vill byta karriär helt. Det finns utbildningar på grundnivå där du inte behöver några förkunskaper alls, och utbildningar som kan kräva vissa förkunskaper eller arbetsprov.

Hittar du någon utbildning som verkar intressant? Lämna en intresseanmälan till kursarrangören för att få alla detaljer. Kursarrangören kan dessutom svara på alla tekniska specifikationer som gäller för den kurs du är intresserad av. Att gå en utbildning på distans ställer krav på att du har rätt utrustning för att kunna tillgodogöra dig kursen. Vanligtvis behöver du till att börja med en dator samt bra internetuppkoppling.

Det här får du lära dig

Som webbdesigner jobbar du ofta i olika mjukvaruprogram och får möjlighet att lära dig flera kodspråk. Programmeringen kan göras i HTML, Javascript, XML och många fler. Det är även vanligt att du får lära dig olika bildbehandlingsprogram som ingår i Adobe's Creative Suite.

Exempel på vad en utbildning i webbdesign kan innehålla

  • Layout för webb (involverar allt från färg och bild till typografi)
  • HTML, JavaScript och andra kodspråk
  • UX-design och UX-text
  • Hantering av informationsflöden
  • Grafikprogram för webb
  • Dreamweaver
  • Databashantering med MySQL, SQL

Vem kan gå en utbildning i webbdesign?

Utbildningar passar dig som är intresserad av utveckling och design av webbsidor. Du kanske jobbar med grafisk formgivning idag och vill kunna implementera den på en webbsida? Eller så arbetar du med någon form av webbdesign redan, men vill kompetensutveckla dig. Oavsett hur dina mål ser ut eller vilka förkunskaper du har finns utbildningar som passar dig. Att läsa webbdesign på design är flexibelt så att du kan utbilda dig när och var du vill.

Så här går du vidare

Sök och hitta en utbildning du är intresserad av


Beställ information eller boka direkt


Du blir kontaktad av utbildningsarrangören

Relaterade kategorier
Jämför utbildningar
Håll dig uppdaterad
Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få utbildningsförslag, inspiration och aktuell information – direkt till din inkorg. 📨
Mer inom området
Reportage
D&T Företagsutbildning

InDesign: "Kursledaren var mycket duktig och kursen var mycket lärorik. Känner att fler borde ha gått den här kursen då det var många aha-upplevelser och mycket som är användbart för oss."

Läs mer om vad våra referenser säger om D&T Företagsutbildning.

Läs mer