Visar 1-8 av 8 träffar
Läs hur vi sorterar resultat
Vill du vet mer om hur vi sorterar resultat? Läs mer om hur vi rankar utbildningar i sökresultatet.
  • = Ackrediterad utbildning enligt ID06
Visar 1-8 av 8 träffar

Utbildning för dig som arbetar med härdplaster

Härdplaster finns i många produkter, till exempel i lack och lim. Till härdplasterna räknas uretanplast (polyuretan), fenoplast, epoxiplast, akrylatplast, aminoplast och esterplast. Alla som arbetar med härdplats bör gå en säkerhetsutbildning för känna till och kunna skydda sig mot riskerna som arbetet innefattar.

Det är även viktigt att ha kunskap om de lagar och regler som berör arbetet med härdplaster. På utbildning om härdplast får du de kunskaper du behöver för att kunna utföra ditt arbete på ett säkert sätt. Vid felhantering finns det en stor risk för överkänslighet och allergi, därför finns det krav på utbildning för de som hanterar härdplaster.

Mer om härdplastutbildning

Härdplaster är oftast ofarliga när de härdat färdigt, men kan vara skadliga för hälsan under tillverkning, vid uppvärmning och innan de härdat färdigt. Riskerna innefattar allergi, astma, eksem och irritation i ögon och slemhinnor.

Exponering för härdplaster är vanligt bland de som arbetar på billackeri och –plåtslageri, gjuteri, tandläkarmottagningar, nagelsalonger och elektronikmontörer. Det är upp till arbetsgivaren att kartlägga vilka härdplaster som finns på arbetsplatsen och man är även skyldig att bistå med medicinska kontroller med jämna mellanrum. Detta på grund av de många olika besvär härdplaster kan ge upphov till.

Så här går du vidare

Sök och hitta en utbildning du är intresserad av


Beställ information eller boka direkt


Du blir kontaktad av utbildningsarrangören

Jämför utbildningar
Håll dig uppdaterad
Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få utbildningsförslag, inspiration och aktuell information – direkt till din inkorg. 📨