Visar 1-4 av 4 träffar
Läs hur vi sorterar resultat
Vill du vet mer om hur vi sorterar resultat? Läs mer om hur vi rankar utbildningar i sökresultatet.
Visar 1-4 av 4 träffar

En utbildning till livscoach passar den som vill hjälpa människor hitta rätt spår i livet. Att vara livscoach handlar om att hjälpa personer att fatta sina egna beslut och hjälpa sig själva. Det innebär att du är ett stöd och någon som kommer med idéer och feedback. En livscoach kan vara den där extra knuffen inför ett svårt beslut eller en stor förändring i livet.

En livscoach, även kallat life coach, kan på många sätt likställas med en karriärcoach. Livscoach är möjligtvis lite bredare eftersom målen för karriären är annorlunda mot många andra mål i livet. Som en livscoach är du den som hjälper individer att sätta upp mål i livet. Målen kan vara karriärsorienterade såväl som mer personliga eller sociala.

En livscoach är ett energibatteri för andra personer. Du kommer med idéer, du lyssnar och ställer de rätta frågorna. Du skapar nya tankebanor och hjälper människor fatta egna beslut. När det händer mycket i livet kan man behöva en positiv röst som driver en framåt, det är din röst som livscoach.

Vem passar som livscoach?

Som livscoach bör du gilla att jobba med människor. Det är ett socialt yrke som ställer krav på din förmåga att kommunicera med flera olika typer av personligheter. Det är också bra att kunna sätta mål för andra människor, att kunna vägleda dem och strukturera kring dessa mål så att de inte bara blir görliga utan också känns inspirerande för den som coachas.

Bra egenskaper för en livscoach:

 • Driven
 • Engagerad
 • Positiv
 • Lyhörd
 • Kreativ
 • Energirik

Vad kommer du lära dig?

Du kommer att få lära dig många olika saker, både om rollen som coach men också om dig själv. Att skapa nya relationer är en viktig del i alla livscoachutbildningar. Du kommer att få lära dig hur du bildar förtroende och vad som är viktigt att tänka på när du ska vägleda andra människor. I kurserna delar utbildarna med sig av sina erfarenheter om hur man bäst motiverar människor att nå sina mål. Du kommer också få lära dig kommunicera med olika personligheter, en viktig förmåga eftersom varje person är unik.

Här är några av de färdigheter som är gemensamt för dem flesta utbildningarna:

 • Vad det innebär att vara coach, vilket ansvar du har.
 • Hur du motiverar människor.
 • Att kommunicera med olika människor.
 • Stresshantering.
 • Problemlösning.
 • Aktivt lyssnande.
 • Att skapa nya relationer.

Ett personligt jobb, med unika möten och upplevelser.

Så här går du vidare

Sök och hitta en utbildning du är intresserad av


Beställ information eller boka direkt


Du blir kontaktad av utbildningsarrangören

Jämför utbildningar
Håll dig uppdaterad
Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få utbildningsförslag, inspiration och aktuell information – direkt till din inkorg. 📨
Reportage
Aila Mattila berättar om hur det...

Aila Mattila från Enköping har läst den ettåriga utbildningen Diplomerad Äldrepedagog hos Expressa Utbildningscenter. Hon arbetar idag som aktivitetsansvarig på ett särskilt boende, och stortrivs.

Läs mer
Yokhana berättar om hur der är a...

Yokhana Sargezi-Khosroabadi, som studerat till socialpedagog hos Expressa Utbildningscenter, berättar om varför han valde att byta yrke från programmering och byggbranchen till stödpedagog, och om både det utmanande och det roliga med sitt jobb. .

Läs mer
Anna Peterson har startat eget f...

Anna Peterson har studerat hos Expressa Utbildningscenter. Detta har lett till att Anna har startat ett eget företag och nu arbetar som diplomerad stressterapeut. Företaget heter "InBalance   ̶ stressterapeut och konsult". 

“Jag studerade till stressterapeut genom Expressa och tycker denna utbildning var mycket bra och gav mig all information för att kunna starta eget inom detta område.”

Läs mer