Visa utbildning.se som: Mobil
ÄmnenVälj ett ämne, t.ex. Juridik
PlatsVälj en plats, t.ex. Lund
Du kan förfina sökningen i nästa steg
Populära ämnen
Teknik
Vård
Ekonomi
Ledarskap
Kommunikation
Populära platser
Stockholm
Göteborg
Malmö
Örebro
Västerås
Filter & Sortering
Rensa
Sortera efter betygNärmsta startdatumPris (lägst → högst)Pris (högst → lägst)Längd (kort → lång)Längd (lång → kort)
Ämne
Plats
Pris, datum & längd
Utbildningsform
Fler filter
Alla ämnenAlla platserAllaAllaVisa fler filter
Välj ett ämneSök kategori
AdministrationArbetsmiljöBrandskyddBygg & AnläggningCoachingEkonomiFastighetFöreläsareFörsäljningHRHotell & turismHälsaHållbarhetIT & Microsoft OfficeIT AvanceradInköpInredningJuridikKommunikationKundserviceKvalitet & LedningssystemLedarskapLogistikMBAOrganisation / verksamhetPedagogikPersonlig effektivitetPersonlig utvecklingPresentationsteknikProjektledningSeminariumSkönhetSpråkStatistikSäkerhetTeknikTransport & fordonUppdragsutbildningVårdWebbdesign & Layout
Välj en platsVisa alla platser
Distans
Rikstäckande
Populära platser
Stockholm
Göteborg
Malmö
Filtrera på pris, startdatum och längd
Välj prisintervall
När vill du gå utbildningen?
Hur lång ska utbildningen vara?
Visa alla1 Dag eller mindre2-3 Dagar7+ Veckor
Utbildningsform
Välj en utbildningsform
Visa allaDistans med träffarÖppen utbildningFöretagsanpassad utbildningOnlineutbildningKorta YH-utbildningarUppdragsutbildning
Specificera din sökning
Välj Certifiering
ArbetsmiljöBrandskyddByggCoachingLivsmedelMiljö / kvalitet / internrevisionOnlinemarknadsföringProjektledningSäkerhetTeknikVård

Visar 1-10 av 17 träffar
1 2
Annonser

En utbildning till livscoach passar den som vill hjälpa människor hitta rätt spår i livet. Att vara livscoach handlar om att hjälpa personer att fatta sina egna beslut och hjälpa sig själva. Det innebär att du är ett stöd och någon som kommer med idéer och feedback. En livscoach kan vara den där extra knuffen inför ett svårt beslut eller en stor förändring i livet.

En livscoach, även kallat life coach, kan på många sätt likställas med en karriärcoach. Livscoach är möjligtvis lite bredare eftersom målen för karriären är annorlunda mot många andra mål i livet. Som en livscoach är du den som hjälper individer att sätta upp mål i livet. Målen kan vara karriärsorienterade såväl som mer personliga eller sociala.

En livscoach är ett energibatteri för andra personer. Du kommer med idéer, du lyssnar och ställer de rätta frågorna. Du skapar nya tankebanor och hjälper människor fatta egna beslut. När det händer mycket i livet kan man behöva en positiv röst som driver en framåt, det är din röst som livscoach.

Vem passar som livscoach?

Som livscoach bör du gilla att jobba med människor. Det är ett socialt yrke som ställer krav på din förmåga att kommunicera med flera olika typer av personligheter. Det är också bra att kunna sätta mål för andra människor, att kunna vägleda dem och strukturera kring dessa mål så att de inte bara blir görliga utan också känns inspirerande för den som coachas.

Bra egenskaper för en livscoach:

 • Driven
 • Engagerad
 • Positiv
 • Lyhörd
 • Kreativ
 • Energirik

Vad kommer du lära dig?

Du kommer att få lära dig många olika saker, både om rollen som coach men också om dig själv. Att skapa nya relationer är en viktig del i alla livscoachutbildningar. Du kommer att få lära dig hur du bildar förtroende och vad som är viktigt att tänka på när du ska vägleda andra människor. I kurserna delar utbildarna med sig av sina erfarenheter om hur man bäst motiverar människor att nå sina mål. Du kommer också få lära dig kommunicera med olika personligheter, en viktig förmåga eftersom varje person är unik.

Här är några av de färdigheter som är gemensamt för dem flesta utbildningarna:

 • Vad det innebär att vara coach, vilket ansvar du har.
 • Hur du motiverar människor.
 • Att kommunicera med olika människor.
 • Stresshantering.
 • Problemlösning.
 • Aktivt lyssnande.
 • Att skapa nya relationer.

Ett personligt jobb, med unika möten och upplevelser.