Visar 1-9 av 9 träffar
Läs hur vi sorterar resultat
Vill du vet mer om hur vi sorterar resultat? Läs mer om hur vi rankar utbildningar i sökresultatet.
Visar 1-9 av 9 träffar

Mer om utbildningar inom hotell och turism 

Vill du ha ett varierande yrke där du har möjlighet att resa jorden runt och möta människor från världens alla hörn? Är du en person som älskar att skapa minnesvärda upplevelser för andra? Då kan en utbildning inom hotell och turism vara din biljett till en fantastisk karriär! 

Hotell- och turismbranschen är en av världens snabbaste växande sektorer och erbjuder en bred skala av spännande jobbmöjligheter. Oavsett om du har tankar på att bli hotellchef, planera internationella konferenser och evenemang, jobba i reception eller arbeta som reseguide, finns det en utbildning inom hotell och turism som kan ta dig dit du vill. 

Vad innebär en utbildning inom hotell och turism? 

En av de största fördelarna med att välja en utbildning inom hotell och turism är att du får möjlighet att arbeta i en dynamisk och mångsidig bransch. Du kommer att möta människor från hela världen med olika bakgrunder och intressen. Du kommer inte bara att lära dig om hotellhantering och turismplanering, utan också utveckla dina mellanmänskliga och kommunikationsfärdigheter. 

En utbildning inom hotell och turism öppnar dörrarna till internationella arbetsplatser. Du kommer att kunna arbeta på semesterorter, hotellkedjor och resebyråer. Chansen att resa och utforska olika platser blir en integrerad del av ditt yrkesliv. Du kommer få uppleva olika kulturer och sevärdheter samtidigt som du bygger upp en imponerande yrkeserfarenhet.  

Exempel på olika typer av utbildningar inom hotell och turism 

  • Hotel Manager 

Vill du arbeta som chef inom hotell och turismnäringen? Då passar en utbildning till Hotel Manager dig! Du lär dig bland annat om serviceinriktat arbete, försäljning, marknadsföring, organisation och ledarskap samt hållbar turism. Allt för att du ska få en stadig grund för att ta dig an en ledarroll. Du bör även trivas i att ta ansvar och vara social. 

  • Hotellreceptionist 

Yrket som hotellreceptionist passar dig som är språkkunnig och älskar att träffa människor från hela världen. Under utbildningen får du kunskaper i att ha ett serviceinriktat mindset för att ge gästerna en bra vistelse på hotellet. Andra delar i utbildningen är till exempel kommunikation, inköp, akut omhändertagande och receptions- och konferensservice. Detta då du både har sociala och administrativa arbetsuppgifter. 

  • Tourist guide 

Har du ett intresse för sevärdheter, tycker om att ge ut kunskap till andra samt att möta nya människor varje dag? Att utbilda dig till tourist guide kan då vara den rätta vägen för dig! Delar i en utbildning till tourist guide är bland annat att lära dig om turistbehov, ge information, vägleda och hjälpa besökare, designa guidade turer och svara på frågor i ämnen såsom historia, kultur, konst, samhälle eller mat.  

Välj en utbildning inom hotell och turismbranschen! 

Avslutningsvis, om du älskar att resa, är intresserad av kundservice och har en passion för att skapa minnesvärda upplevelser, är en utbildning inom hotell och turism något för dig! Om du så redan är i branschen och vill utveckla dina kompetenser eller är nyfiken på att ta ett nytt steg i livet, ger du dig in i en växande bransch med många ingångar och karriärmöjligheter. 

Så här går du vidare

Sök och hitta en utbildning du är intresserad av


Beställ information eller boka direkt


Du blir kontaktad av utbildningsarrangören

Jämför utbildningar
Håll dig uppdaterad
Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få utbildningsförslag, inspiration och aktuell information – direkt till din inkorg. 📨
Reportage
Ida utbildade sig till sitt dröm...
Cady Utbildningar

Idas framtida vision var att arbeta som HR-specialist, här berättar hon hur hon utbildade sig till sitt drömyrke på distans. Läs hela intervjun här!

Läs mer
Eva bytte karriär till undersköt...
Cady Utbildningar

Efter att ha jobbat på kontor i princip hela sitt yrkesliv ville Eva Nihlén byta karriär och börja jobba med människor istället. Här berättar hon varför Cadys undersköterskeutbildning verkligen passade henne. Läs hela intervjun här!

Läs mer