Visa utbildning.se som: Mobil
ÄmnenVälj ett ämne, t.ex. Juridik
PlatsVälj en plats, t.ex. Lund
Du kan förfina sökningen i nästa steg
Populära ämnen
Teknik
Vård
Ekonomi
Ledarskap
Kommunikation
Populära platser
Stockholm
Göteborg
Malmö
Örebro
Västerås
Filter & Sortering
Rensa
Sortera efter betygNärmsta startdatumPris (lägst → högst)Pris (högst → lägst)Längd (kort → lång)Längd (lång → kort)
Ämne
Plats
Pris, datum & längd
Utbildningsform
Fler filter
Alla ämnenAlla platserAllaAllaVisa fler filter
Välj ett ämneSök kategori
AdministrationArbetsmiljöBrandskyddBygg & AnläggningCoachingEkonomiFastighetFöreläsareFörsäljningHRHotell & turismHälsaHållbarhetIT & Microsoft OfficeIT AvanceradInköpInredningJuridikKommunikationKundserviceKvalitet & LedningssystemLedarskapLogistikMBAOrganisation / verksamhetPedagogikPersonlig effektivitetPersonlig utvecklingPresentationsteknikProjektledningSeminariumSkönhetSpråkStatistikSäkerhetTeknikTransport & fordonUppdragsutbildningVårdWebbdesign & Layout
Välj en platsVisa alla platser
Distans
Rikstäckande
Populära platser
Stockholm
Göteborg
Malmö
Filtrera på pris, startdatum och längd
Välj prisintervall
När vill du gå utbildningen?
Hur lång ska utbildningen vara?
Visa alla1 Dag eller mindre2-3 Dagar7+ Veckor
Utbildningsform
Välj en utbildningsform
Visa allaDistans med träffarÖppen utbildningFöretagsanpassad utbildningOnlineutbildningKorta YH-utbildningarUppdragsutbildning
Specificera din sökning
Välj Certifiering
ArbetsmiljöBrandskyddByggCoachingLivsmedelMiljö / kvalitet / internrevisionOnlinemarknadsföringProjektledningSäkerhetTeknikVård

Visar 1-10 av 13 träffar
1 2
Annonser

Mer om Hjärtstartarutbildningar

En hjärtstartare eller defibrillator är en apparat som är utvecklad för att ge en elektrisk chock. Den elektriska chocken har möjlighet att få ett hjärta som har stannat att börja slå igen. Om allt går väl startar chocken hjärtats eget signalsystem och hjärtat börjar slå som vanligt igen.

AED är den internationella benämningen på en defibrillator och står för Automated External Defibrillator. Det finns ett par olika exempel på hjärtstartare. Vissa är automatiska och andra manuellt opererade, men de helmanuella användas endast av utbildad sjukvårdspersonal. Men det kan med andra ord vara fördelaktigt att ha förståelse för flera olika varianter av AED/hjärtstartare.

Automatiska hjärtstartare skiljer sig från halvautomatiska med att när du använder de halvautomatiska måste du själv trycka på en knapp för att utsöndra den elektriska chocken som ska skaka hjärtat till normal rytm. Det är därför viktigt att förstå skillnaden på de olika modellerna så att du snabbt kan agera om det skulle behövas.

Innehållet i AED-utbildningar

Innehållet varierar lite beroende på vilken typ av kurs du väljer att gå, även om du alltid får lära dig något om hjärtstartare och hur du opererar en. Vissa kurser kombinerar hjärtstartare med första hjälpen och ger på så sätt bredare förutsättningar att hantera olyckan när den väl är framme!

I de allra flesta hjärtstartarkurser får du också lära dig hjärt- och lungräddning (HLR). Det är en metod för att starta ett stannat hjärta eller andnöd om ingen hjärtstartare skulle finns tillgänglig. HLR kan utföras helt utan apparater och verktyg.

Det finns också ett antal kurser som fokuserar eller inkluderar hur du ska hantera små barn och barn vars hjärta eller andning slutat fungera som normalt.

Nedan kan du läsa om några av de vanligaste kunskaperna du kan förvänta dig att ha med dig efter en slutförd utbildning.

  • Hur du hanterar en hjärtstartare, automatiska och halvautomatiska.
  • Hur du hanterar ett luftvägsstopp på vuxna.
  • Mun- mot mun-metoden.
  • Hjärtkompressioner, rytm och hur du ska trycka.
  • Kontroll av: livstecken, andnöd, hjärtstopp.
  • Hantering av situationen, vilken ordning du ska göra och prioritera saker.
  • Hur du behåller lugn i kritiska situationer.
  • Placering av medvetslös människa.

Ett stort hjärta kan rädda någons liv, gå en kurs inom AED/hjärtstartare.