Fillersutbildning

En annan typ av estetisk utbildning

Vill du lära dig att jämna ut rynkor eller behandla ärr med hjälp av fillers? Gå en fillers-utbildning för att lära dig hur du utför den populära estetiska behandlingen! Under en utbildning får du såväl teoretisk som praktisk kunskap.
Visar 1-2 av 2 träffar
Läs hur vi sorterar resultat
Vill du vet mer om hur vi sorterar resultat? Läs mer om hur vi rankar utbildningar i sökresultatet.
Visar 1-2 av 2 träffar

Vem kan gå en fillers-utbildning?

För att jobba med fillers bör du ha en stadig hand och ett stort intresse för estetik. Det är även bra om du är gillar att arbeta med människor då arbete med injektionsbehandlingar till stor del innefattar kundbemötande.

Vem får utbilda sig i fillers? Idag finns inga lagstadgade krav på vem som får utföra injektionsbehandling med fillers. Egentligen kan alltså alla gå en utbildning, i teorin. Däremot är det många utbildningsföretag som kräver att du som ska gå en fillers-utbildning är legitimerad sjuksköterska, tandläkare eller läkare. Detta för att injektionsbranschen i allmänhet strävar mot en högre grad av kvalitetssäkring. Ideella certifieringsorgan som Estetiska Injektionsrådet hoppas på att skapa en mer kvalitativ bransch med hjälp av sina certifieringsprov.

Varför ska du gå en utbildning i fillers?

En fillers-utbildning kan vara en intressant vidareutbildning för dig som redan jobbar som legitimerad läkare, sjuksköterska eller tandläkare. En estetisk injicering kräver kunskap om anatomi och medvetenhet om de medföljande riskerna av en sådan behandling. Det är saker du får lära dig på en utbildning. En fillers-kurs består ofta av en hel del praktik, här har du alltså chansen att få viktig praktisk erfarenhet med en handledare vid din sida. Att gå en certifierad fillers utbildning validerar dessutom dina nyvunna kunskaper lite extra hos potentiella arbetsgivare.

Vanligt innehåll i en fillers injektionsutbildning

Vilka tekniker kan du få lära dig under en fillers-utbildning? Under en grundutbildning ligger fokus ofta på grundläggande tekniker för att bland annat kunna behandla så kallade sura mungipor och nasolabiala veck. Du kan även få lära dig om hur du bäst behandlar små rynkor samt ärr med fillers. En mer avancerad utbildning kan innebära att du får lära dig avancerade tekniker för injektioner i käkar, kinder och haka.

Exempel på utbildningsinnehåll i en grundutbildning:

  • Fillers historia
  • Risker med behandlingen
  • Injektionstekniker – vass och trubbig kanyl
  • Borttagning av fillers – Hyalase
  • Eventuella komplikationer och efterföljande lösningar
  • Kundbemötande
  • Praktisk övning
  • Ansiktets anatomi och åldrande

Vad händer sen?

Efter du har gått klart din utbildning kommer du att kunna arbeta med fillersinjektioner med en gång. Många utbildare utfärdar dessutom ett certifikat till dig efter avklarad kurs, därigenom har du ett värdefullt kvitto på dina kunskaper. Detta är något som kan öka dina chanser att få anställning på en skönhetsklinik då branschen strävar alltmer mot kompetenssäkrad personal. Om du tycker att fillers är intressant kanske du även har ett intresse för andra injektionsbehandlingar? Då kanske en utbildning i injicering med Botox kan vara ett nästa steg för dig?

Så här går du vidare

Sök och hitta en utbildning du är intresserad av


Beställ information eller boka direkt


Du blir kontaktad av utbildningsarrangören

Jämför utbildningar
Håll dig uppdaterad
Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få utbildningsförslag, inspiration och aktuell information – direkt till din inkorg. 📨
Mer inom området