Utbildningar inom Compassionfokuserad terapi

Hjälp människor att öka sin medkänsla för att må bättre 

Under en utbildning i Compassionfokuserad terapi så får du lära dig mer om hur minskad självkritik och ökad medkänsla kan förbättra patienters psykiska hälsa. Denna form av KBT är en relativt ny inriktning som kommer kunna hjälpa dig som behandlare att lyckas bättre och hjälpa fler.
Visar 1-2 av 2 träffar
Läs hur vi sorterar resultat
Vill du vet mer om hur vi sorterar resultat? Läs mer om hur vi rankar utbildningar i sökresultatet.
Visar 1-2 av 2 träffar

Vad är compassionfokuserad terapi (CFT)?

Compassionfokuserad terapi är en form av KBT som utformats för att hjälpa patienter att med självempati lära sig nya mer hälsosamma beteendemönster. Det är en behandlingsmetod som är extra lämpad för patienter som har problem med låg självkänsla och hög grad av självkritik. Målet är att hjälpa patienten att möta livet med en trygghet och tillit till sina egna förmågor. Terapins syfte är att patienten ska få en förståelse för de grundläggande biologiska systemen, hotsystemet, drivsystemet och trygghetssystemet, samspelar och hur patienten själv kan öka graden av kontroll i sina responser. Om du tycker att det låter spännande så finns det flera utbildningar där du kan lära dig mer!

Varför genomgå utbildning i compassionfokuserad terapi?

Om du i dagsläget arbetar som psykolog eller terapeut och vill ha nya verktyg i behandlingarna så kan en utbildning compassionfokuserad terapi passa dig bra. Kognitiv beteendeterapi (KBT) är en vanlig och framgångsrik metod i arbetet med att hjälpa patienter till ett bättre mående. CFT är en vidareutveckling av KBT som hjälper individer som lider av omfattande självkritisk beteende att nå lyckade resultat i arbetet med beteendeförändringar. Om det intresserar dig så kan en kurs i compassionfokuserad terapi passa bra!

Vad innehåller en utbildning i CFT?

Under en utbildning i compassionfokuserad terapi så får du lära dig teorierna bakom terapimetoden som utvecklats under dom senaste 20 åren av professor Paul Gilbert. Vidare får du lära dig hur metoden kan appliceras i behandlingen och även testa på CFT genom rollspelsövningar. Det finns olika typer av utbildningar i compassionfokuserad terapi. Är du yrkesverksam psykolog så finns korta utbildningar som behandlar ämnet CFT. Om du istället är intresserad av att utbilda sig till terapeut så finns det alternativ som är inriktade på compassionfokuserad terapi.

Framtiden inom compassionfokuserad terapi

Behandling med hjälp av kognitiv beteendeterapi är väldigt utbredd och har visat sig användbar för många besvär. Compassionfokuserad terapi är en relativt ny metod inom KBT-området och som allt fler funnit intresse för, så en utbildning inom CFT är efterfrågad på arbetsmarknaden. Det finns ett ständigt behov för behandlare att hålla sig informerade kring ny forskning och nya metoder. Därav finns det olika typer av utbildningar i CFT för att passa dina behov. Kanske är CFT helt nytt för dig eller så är du behandlare och vill bredda eller fördjupa dina kunskaper. Oavsett så hittar du utbildningar som passar just dina behov!

Så här går du vidare

Sök och hitta en utbildning du är intresserad av


Beställ information eller boka direkt


Du blir kontaktad av utbildningsarrangören

Jämför utbildningar
Jämför utbildningar
Håll dig uppdaterad
Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få utbildningsförslag, inspiration och aktuell information – direkt till din inkorg. 📨
Reportage
Aila Mattila berättar om hur det...

Aila Mattila från Enköping har läst den ettåriga utbildningen Diplomerad Äldrepedagog hos Expressa Utbildningscenter. Hon arbetar idag som aktivitetsansvarig på ett särskilt boende, och stortrivs.

Läs mer
Yokhana berättar om hur der är a...

Yokhana Sargezi-Khosroabadi, som studerat till socialpedagog hos Expressa Utbildningscenter, berättar om varför han valde att byta yrke från programmering och byggbranchen till stödpedagog, och om både det utmanande och det roliga med sitt jobb. .

Läs mer
Anna Peterson har startat eget f...

Anna Peterson har studerat hos Expressa Utbildningscenter. Detta har lett till att Anna har startat ett eget företag och nu arbetar som diplomerad stressterapeut. Företaget heter "InBalance   ̶ stressterapeut och konsult". 

“Jag studerade till stressterapeut genom Expressa och tycker denna utbildning var mycket bra och gav mig all information för att kunna starta eget inom detta område.”

Läs mer