Visa utbildning.se som: Mobil

Utvecklingssamtal – så förbereder du dig!

Utvecklingssamtal – så förbereder du dig!Det är säkert många som känner nervositet och oro när det börjar bli dags för de årliga utvecklingssamtalen.  Konversation kan ofta kännas som en examen och kan orsaka oro och nervositet. Det är dock viktigt att komma ihåg att utvecklingssamtalet ska vara givande för både dig och din chef om du är väl förberedd.

I det här artikeln får du 5 tips som hjälper dig på vägen till ett lyckat utvecklingssamtal.

1. Fokusera inte på vanliga samtalsämnen

Under utvecklingssamtalet har du chansen att diskutera ämnen som du normalt inte har tid för. Du har möjlighet att få feedback på dina nuvarande och tidigare projekt och kan diskutera resultaten samt vilka förväntningar som finns. Kom därför ihåg att det är viktigt att du kontrollerar samtalet bort från de allmänna ämnen som kan uppstå vid brist på förberedelser. Håll fokus, se nästa steg.

2. Gör en lista

Gör en lista innan utvecklingssamtalet, skriv ner alla ämnen som du vill diskutera under utvecklingssamtalet. Detta kommer ge dig en klar överblick över samtalet och gör det lättare för dig att vara fokuserad.

3. Berätta vad du vill uppnå i framtiden

Klargör för dig själv vart du vill gå i framtiden. Kanske vill prova en annan position på företaget eller vill du kanske spetsa din kompetens med en kurs eller utbildning? Det här kommer visa din chef att du har ett engagemang i företaget och skulle ett tillfälle dyka upp är det större chans att du just du får möjligheten.
Du vet väl att vi kan hjälpa dig hitta en utbildning eller kurs helt kostnadsfritt?

4. Ta upp saker som du inte är tillfreds med

Kom ihåg att ta upp de områden som du inte är nöjd med. Det behöver inte leda till några stora diskussioner men det är viktigt att dessa tas upp. Det är möjligt att fler anställda har tagit upp samma områden.

5. Följ upp samtalet

Ta initiativ till att följa upp samtalet om du har kommit överens om ett antal saker med din chef. Det kan snabbt förstöra din motivation om alla löften glöms bort.

» Här kan du hitta utbildningar som hjälper er att förbättra era utvecklingsamtal! 


Behöver du hjälp att hitta vidareutbildning?

Berätta för oss vad du letar efter, så hjälper vi dig hitta rätt!

Hur funkar det?

Efter att du skickat in din förfrågan tar vi genom intresseanmälningar kontakt med de utbildare som bäst matchar dina önskemål. Du får en bekräftelse direkt till din mail och inom 1–2 dagar kontaktar utbildningsarrangörerna dig med all information du behöver för att eventuellt gå vidare och boka utbildningen. Vi hör av oss till dig om vi behöver kompletterande uppgifter. 

This field is used for controlling automatic form submits. Please leave it blank:
Fyll i

Vår utbildningsrådgivning är kostnadsfri och inte bindande.

Senast uppdaterad: 22 jun 2016

Du kanske också är intresserad av:

Senast uppdaterad: 2018-11-20

Kreativt tänkande och nätverk ska locka kvinnor till IT-branschen

IT-branschen växer, men trots detta är det fortsatt få kvinnor som intresserar sig för en karriär inom IT. Men allt fler organisationer visar vägen framåt! Grupper som Sigma Smart Women Society, WiTech och Pink Programming drar sitt strå till stacken när det kommer till att skapa förbilder och sprida intresset för IT till unga tjejer och redan yrkesverksamma kvinnor.

Läs mer
Senast uppdaterad: 2019-03-19

Byta yrke? Så vet du att det är dags att gå vidare

Fantiserar du om att lämna din bransch, omskola dig eller bli befordrad? Det är vanligt att söka förändring men många av oss väljer att inte göra verklighet av våra drömmar. Misstänker du att det är dags att byta yrke? Här är signalerna som tyder på att det är dags att byta yrke.

Läs mer
Så fungerar utbildning.se

Sök och hitta en utbildning du är intresserad av


Beställ information eller boka direkt


Du blir kontaktad av utbildningsarrangören

Nyhetsbrev
Prenumerera på vårt nyhetsbrev och ta del av det senaste inom kompetensutveckling!