Visa utbildning.se som: Mobil

COVID-19 - hur påverkas din utbildning? Vi samlar artiklar kring coronaviruset och utbildning samt tips för dig som ska söka utbildning. Läs mer här.

Utvecklingssamtal – förbered dig på rätt sätt!

Det är säkert många som känner nervositet och oro när det börjar bli dags för de årliga utvecklingssamtalen. Konversation kan ofta kännas som en examen, men du oroar dig förmodligen i onödan! Det är viktigt att komma ihåg att utvecklingssamtalet ska vara givande för både dig och din chef. Vi berättar hur du kommer väl förberedd.

1. Fokusera inte på vanliga samtalsämnen

Under utvecklingssamtalet har du chansen att diskutera ämnen som du normalt inte har tid för. Du har möjlighet att få feedback på dina nuvarande och tidigare projekt och kan diskutera resultaten samt vilka förväntningar som finns. Kom därför ihåg att det är viktigt att du kontrollerar samtalet bort från de allmänna ämnen som kan uppstå vid brist på förberedelser. Håll fokus, med en punktlista.

2. Gör en lista

Gör en lista innan utvecklingssamtalet, skriv ner alla ämnen som du vill diskutera under utvecklingssamtalet. Detta kommer ge dig en klar överblick över samtalet och gör det lättare för dig att vara fokuserad och känna kontroll. Du kanske sitter med chefen, men det är bara du som är chef över ditt eget öde.

3. Berätta vad du vill uppnå i framtiden

Klargör för dig själv vart du vill gå i framtiden. Kanske vill du prova en annan position på företaget eller vill du spetsa din kompetens med en utbildning? Detta är tillfället då du har möjlighet att helt obehindrat berätta vad du vill. Det är också så att om du inte berättar vart du vill gå, kan inte din chef hjälpa dig dit.

4. Ta upp saker som du inte är tillfreds med

Kom ihåg att ta upp de områden som du inte är nöjd med. Det behöver inte leda till några stora diskussioner men det är viktigt att dessa tas upp. Det är möjligt att fler anställda har tagit upp samma områden. Ser dock till att du formulerar dig på rätt sätt, var inte negativ, utan håll dig saklig och konstruktiv, kom med förslag på lösningar så är chansen mycket större att din chef är villig att förbättra situationen. Alla kan peka ut problem, men det visar något helt annat att komma med lösningar.

5. Följ upp samtalet

Ta initiativ till att följa upp samtalet om du har kommit överens om ett antal saker med din chef. Låt inte detta ansvar falla helt på din chef, oavsett om du tycker det är rimligt eller inte. Det kan snabbt förstöra din motivation om alla löften blåser bort och allt återgår till det vanliga en vecka senare. Var ihärdig och visa att det betyder något för dig.

 

» Utbildningar som hjälper er att förbättra era utvecklingssamtal!

» Vi hjälper dig hitta rätt utbildning.


Senast uppdaterad: 13 dec 2019

Du kanske också är intresserad av:

Senast uppdaterad: 2019-12-12

Så får du ditt drömjobb – 3 tips

Det finns inga genvägar till drömjobbet. Oftast krävs tålamod, förberedelse, någon typ av vidareutbildning och inte minst - lite jävlar anamma. Ändå missar många de mest uppenbara stegen som krävs för att drömjobbet ska bli deras. Här får du tips hur du kan tänka och göra för att nå dit du vill.

Läs mer
Senast uppdaterad: 2019-06-20

Roseline Olomina vann MBA-stipendiet

Publicerad: 2014-10-09
Roseline Olomina vann MBA-stipendiet värt 465.000 kronor. under 2015 att påbörja SSE MBA Executive Format vid Handelshögskolan i Stockholm. Läs om Roseline och varför hon fick vårt MBA-stipendium.

Läs mer
Så fungerar utbildning.se

Sök och hitta en utbildning du är intresserad av


Beställ information eller boka direkt


Du blir kontaktad av utbildningsarrangören

Nyhetsbrev
Prenumerera på vårt nyhetsbrev och ta del av det senaste inom kompetensutveckling!