Julens godaste saffranskladdkaka

Är det din tur att ha fredagsfika? Imponera på kollegorna med utbildning.se:s absoluta favorit i juletider!  Den här snabba, kladdiga och smaskiga saffranskakan är inte bara lätt att baka, den gör dig lätt till årets bagare och medarbetare. 

Är det din tur att ha fredagsfika? Imponera på kollegorna med utbildning.se:s absoluta favorit i juletider!  Den här snabba, kladdiga och smaskiga saffranskakan är inte bara lätt att baka, den gör dig lätt till årets bagare!


Saffranskladdkaka med vit chokladsaffranskladdkaka

Ingredienser

  • 200 g vit choklad
  • 200 g smör
  • 0,5 g saffran (1 påse)
  • 3 ägg
  • 2 1/2 dl strösocker
  • 2 dl vetemjöl
  • florsocker

Sätt ungen på 175 grader. Börja med att smälta smöret i en tjockbottnad kastrull. Ta av kastrullen från värmen när smöret har smält och tillsätt den vita chokladen. Rör om till chokladen smält och tillsätt saffran.

Blanda socker och mjöl i en separat bunke och häll försiktigt ner i chokladsmeten. Tillsätt äggen och rör smeten till den är jämn och smidig. Häll därefter ner smeten i en smord och bröad form med en löstagbar botten.

Grädda kakan i nedre delen av ugnen i ca 20-25 min (den ska vara riktigt, riktigt kladdig när du tar ut den ur ugnen, den sätter sig lite när den kallnar). Låt kakan svalna och ställ i kylen (gärna över natten).

Servera gärna med grädde, eller varför inte lingongrädde – mums!

Smaklig måltid!

Receptet kommer från duktiga Victoria på matplatsen.se.


Annonser